داد، مقبره مجلل او نيز در همان مكان است. عبدالعسين هژير و سپهبد حاجى على رزم آرا از نخست وزيرانى كه به دست افراد متعصب وابسته به فدائيان اسلام كشته شدند نيز در ايوان باخترى حضرت عبدالعظيم مدفونند. نگارنده».
و ورامين زمان پيشين حاكم نشين بوده و قلعه در غايت حصانت داشته الحال بعد از تهران محلى در رى از آن شگرف تر نيست و از ميوه جات انگورش بر تمام رى رجحان دارد و مضافات نيك چنان چه يكى از آن مواضع خاره است كه حاصلش قريب سه هزار تومان است و بيشتر ارتفاعات يك من صد من مى شود.
و ايضا حسن آباد است كه حاصل آن از دو هزار متجاوز است و هم چنين چند موضع دارد كه حاصل آن پانصد تومان است تا سيصد تومان.
و دولاب را نوشته قريه اى است از اعمال رى متصل به تهران كه الحال شهر رى عبارت از آن است و از مشاهير مردمش ابوبشر محمد بن احمد بن حماد انصارى و ...
صاحب هفت اقليم پس از اين گزارش ها نام مردانى هنرپيشه و بزرگ انديشه شهر رى را قريب پنجاه نفر اسم برده كه برگزيدگان آنها عبارتند از:
صوفيه و عرفا (ابوذكريا يحيى بن معاذ) از محدثين (عبدالرحمن ابى حاتم حنظلى) از متبحرين علوم و نوابغ (امام المتكلمين فخر رازى) از اساتيد اطبا (محمد بن زكريا) و از قضات (قاضى مسعود) و از علما (امير تاج الدين حسن) و ازعرفاى ترانه سنج (شاه صفى الدين) از شعرا (غزايرى و كمال الدين بندار) (آشوب تهرانى) (خموش تهرانى) (صفاى لواسانى) و ... كه جمع اسامى و شرح خلاصه احوال آنها مجلدى جداگانه مى شود.
در دايرة المعارف بستانى مى نويسد: رى شهرى از بلاد ديلم و جزو عراق عجم و پنج كيلومترى تهران طرف جنوب شرقى است. ولادت ابوبكر محمد بن زكريا رازى طبيب و هارون الرشيد در آن سرزمين بوده. شهرى مشهور از بزرگترين بلاد عجم كه مورخين عرب نامش را برده اند و گفته اند مركز بلاد جبل، از آنجا تا نيشابور يكصد و شصت فرسنگ و تا قزوين بيست و هفت، و فرودگاه حاج خراسان و ترك