37 ـ جوانمرد قصاب، اكبر پيشگاهى (معاصر)
ساختمان برخى از مقابر و امام زاده ها چهارطاق هاى اوليه را تداعى مى كنند، ۱ اساس بنا بر ساخت روى چهار پايه و ستون استوار است. سطحى كه زير آن جاى مى گيرد مربع است و ستون ها بر گوشه هاى آن قرار دارد و هر ستون از بالا با طاق هلالى به يكديگر متصل است و پس از آن گنبد احداث شده است. اين سبك از ساخت ريشه در معمارى عصرساسانيان و ماقبل آن دارد.
بقعه جوانمرد قصاب نيز از اين سبك معمارى تبعيت كرده است. بنا به صورت چهار طاق و سطح زيرين در نماى بيرونى مربع و از درون پلان صليبى دارد و دقيقا از طرح و نقشه دوره ساسانى اقتباس گرديده اما سه جهت آن مسدود و تنها ورودى غربى قابل تردد است. در وسط اين بنا آرامگاه جوانمرد قصاب واقع است. بر روى سنگ قبر وى دو بيت شعر با اين مضمون آمده است:
جوانمرد قصاب اين شيردلكمر بسته شير يزدان بود
مزارش كه باشد بهشت نوينزيارتگه اهل ايمان بود
در باب احوال جوانمرد قصاب و شجره نامه وى متأسفانه هيچ گونه مدركى در دست نيست تا بتوان براساس آن تاريخ و قدمت عصرى را كه مى زيسته معين كرد. مرحوم علامه قزوينى در اين باره تحقيقاتى به عمل آورده و نامه اى را به علامه مجتبوى مينوى نوشته كه ايشان نيز در پاسخ به آن دو روايت را كه در ميان عوام مشهور است براى وى فرستاده است كه عينا نقل مى گردد:
روايت اول
«چنين گفته كه روزى سه نفر از قبرستانى كه امروزه معروف به «جوانمرد قصاب»