267
التذكرة العظيمیة

مرحوم سيّد ، چون مى آيند در بين راه مى بينند كه مرحوم سيّد هم تشريف مى آورد براى زيارت ايشان مى رسند و بعد از سلام و مصافحه و معانقه مى فرمايند كه آقا اين مسأله به نظر شما چه مى رسد و حكمش چيست ؟ سيّد ـ عليه الرّحمه ـ مى فرمايند : همان است كه ديشب گفتم . ديگر نظرم نيست كه بعد از آن كدام يك به منزل ديگرى رفتند .
و از بعضى اولاد مرحوم سيّد شنيدم كه مرحوم سيّد با مرحوم جدّ ـ رحمة اللّه عليه ـ عهد كرده بودند كه تا من زنده ام اين حكايت را براى كسى نگوييد و چون يك سال قبل از مرحوم كلباسى ـ رحمة اللّه عليه ـ وفات فرموده بودند بعد از آن مرحوم جدّ ـ اعلى اللّه مقامه ـ مى آمدند به زيارت قبر سيّد بسيار گريه مى كردند و به مردم مى فرمودند كه شماها نمى دانيد اين مرد چه بزرگوارى بود ، واين حكايت را نقل فرمودند .
و ديگر نقل مى كنند مرحوم فتحعلى شاه يا محمّد شاه به سيّد مرحوم عرض كرده بود كه : اينقدر پول از كجا فراهم فرمودى كه صرف اين مسجد نموديد ؟ فرموده بودند : دست من در خزانه خلاّق عالم است هرچه بخواهم فراهم مى شود ، و مكرّر اين كلمه را مى فرمود كه كليد خزانه خلاّق عالم بر كف كفايت ماست . در تنفيذ احكام اسلام و نفوذ كلمه دولت و ملّت احدى را مثل آن بزرگوار كسى خاطر ندارد و صورت و شمايل شريفش را سلاطين روى زمين به تبرّك و احترام مى بردند ، اجمالاً اين سخن پايان ندارد .
ديگر از سادات جليله كه نسب ايشان را به امام زاده حمزة الموسوى الكاظم مى دهند ، سلاطين صفويه اند ـ رضوان اللّه عليهم ـ كه نسبت ايشان بنا بر مشهور به قاسم بن حمزه بن موسى بن جعفر عليه السلام مى رسد و آن طرف مادر شاه عباس رضى الله عنه


التذكرة العظيمیة
266

و مرحوم سيّد مؤيّد حجّة الاسلام و المسلمين آقاى حاجى سيّد محمّد باقر رشتى شفتى مولداً والاصفهانى موطناً كه قبر مباركش در جوار مسجدى كه بنا فرموده در اصفهان معروف به مسجد سيّد مى باشد از اولاد امامزاده حمزه مى باشند و حقيقتاً قبر شريف او امامزاده حقيقى است و صحيح النسب است و فرزند روحانى و جسمانى پيغمبر است و در خدمت مرحوم سيّد بحرالعلوم و جمعى ديگر از كبار نجف تلمّذ و تحصيل علوم دينيّه فرموده بوده و در اصفهان نزول اجلال فرموده و با مرحوم آية اللّه علاّمه كلباسى ، جدّ امجد حقير كمال رفاقت و اتحاد را داشته اند و با آنكه در بعضى مسائل به حسب فتوا اختلاف نظر داشته اند در مقام ترويج و اجراء احكام يگانه بوده اند ظاهراً و باطناً به طورى اتحاد روحانى داشته اند كه حكايت اين خواب معروف است ، و حقير دراصفهان از مرحوم شيخ العلماء والد ماجد ـ رحمة اللّه عليه ـ بدون واسطه شنيدم كه:
مرحوم كلباسى ـ اعلى اللّه مقامه ـ در مسأله اى از مسائل حج تأمّل داشتند و فكر مى كردند شب خواب مى بينند پيغمبر صلى الله عليه و آله وسلم را و در خواب آن مسأله را حضوراً سؤال مى كنند .
آن حضرت مى فرمايند از فرزندم ـ و اشاره مى فرمايند به يك طرفى ـ آن بزرگوار نگاه مى كند مى بيند مرحوم حجة الاسلام است امتثالاً مى پرسند و سيّد حضوراً جواب مسأله را مى گويند .
مرحوم كلباسى از خواب بيدار مى شوند و خيلى مشتاق ديدار سيّد مى شوند ، از منزل خود كه در محله مسجد حكيم بوده بين الطلوعين حركت مى كنند به طرف بيدآباد كه محلّ اقامت سيّد بوده در اصفهان براى زيارت

  • نام منبع :
    التذكرة العظيمیة
    سایر پدیدآورندگان :
    هزار، علیرضا
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    سازمان چاپ و نشر دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1382
    نوبت چاپ :
    اوّل
تعداد بازدید : 75933
صفحه از 384
پرینت  ارسال به