27
التذكرة العظيمیة

بقدر موئى باشد پيغمبر را اذيت كرده و ملعون است در دنيا و آخرت .
و آنچه يافته ايم در آيات قرآنى و اخبار محمّد و آل محمّد صلى الله عليه و آله وسلم و كلمات علماء حقّه از فضائل و مناقب و خصايص و امتيازات سادات و ذرّيّه پيغمبر خاتم صلى الله عليه و آله وسلم از سايرر طبقات مردم بسيار است و اكتفا مى شود به ذكر شصت فضيلت كه به طور اجمال محض تذكّر اخوان مؤمنين عرض مى شود :
اوّل : كثرت اولاد و نسل سادات است كه شرق و غرب عالم را منوّر كرده ومنتشر شده اند وآن بمضمون وعده ايست كه خداوند درسوره كوثر به حبيب خود به كثرت اولاد و ذرّيّه داده كثّر اللّه امثالهم ؛ يك دختر از آن حضرت بيش نماند و خداوند آن همه اولاد و ذرّيّه به او مرحمت فرموده كه در مجالس شيعه كمتر مجلسى است كه منعقد شود و خالى از سادات بنى الزهرا عليهم السلام باشد .
ولكن چنانچه اهل تاريخ نوشته اند در شام هفتاد علم از بنى اميّه بلند شد ، هر علمى نشانه هزار جمعيّت از بنى اميّه بود ، به مضمون « إِنَّ شَانِئَكَ هُوَ الأَبْتَرْ »۱ تمام نابود شدند چون دشمن آل محمّد صلى الله عليه و آله وسلم بودند و يك نفر از ايشان نمايان نيست .
دوّم : اهل عالم و طبقت رعيّت مأمورند خمس را كه از حقوق فرضيّه ايشان است به كتف هاى خودشان و غيره بردارند و به اين سلسله جليله برسانند .
در تفسير علىّ بن ابراهيم آيه شريفه « لَن تَنَالُوا البِّرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ »۲ تفسير شده به خمس ، يعنى به ثواب نمى رسيد تا آنكه رد كنيد به آل محمّد

1.كوثر/۳ .

2.بقره/۹۲ .


التذكرة العظيمیة
26

خبر داد مرا حضرت رسول صلى الله عليه و آله وسلم در حالتى كه گرفته بود موى خود را فرمود : كسى كه آزار كند يك موى از بدن تو را يا على ، پس به تحقيق كه آزار كرده است خدا را ، و كسى كه آزار كند خدا را ، لعنت كرده اند او را اهل آسمان ها و اهل زمين ۱ .
و در بعضى روايات وارد است : من آذى شعري فالجنّة حرام على۲؛يعنى كسى كه اذيت كند يك موى مرا بهشت بر او حرام است .
و بعضى از روايات وارد است : « من آذى شعرة منّي فقد آذاني ومن آذاني فقد آذى اللّه »۳.
و در « امالى » طوسى ـ رحمة اللّه عليه ـ نقل شده كه حضرت اين آيه تلاوت فرمود : « إِنَّ الَّذِينَ يُؤْذُونَ اللّهَ وَرَسُولَهُ لَعَنَهُمُ اللّهُ فِي الدُّنْيَا وَالآخِرَةِ وَأَعَدَّ لَهُمْ عَذَاباً مُّهِيناً »۴۵ .
راقم حروف گويد : گرفتن هريك در وقت ذكر خبر موى مبارك را براى تشبّه به حضرت رسول صلى الله عليه و آله وسلم بوده و از جهت نهايت ضبط ايشان در حديث و تأكيد و اهتمام در ترك اذيّت ذرّيّه آن حضرت است .
و كلمه «من آذى شعرة منك» يعنى شعرة ناشئة منك . يعنى كسى كه اذيت كند يكى از ذرارى و منسوبان على عليه السلام را هرچند نسبت به واسطه ضعف و دورى

1.مجمع البيان ج۷ ص۳۱۴.

2.بحار الأنوار ج۹۳ ص۲۳۳ ح۳۱.

3.بحار الأنوار ج۹۳ ص۲۳۳ ح۳۲.

4.احزاب/۵۷ .

5.الأمالي للطوسي رحمه الله ص۴۵۱ المجلس السادس عشر.

  • نام منبع :
    التذكرة العظيمیة
    سایر پدیدآورندگان :
    هزار، علیرضا
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    سازمان چاپ و نشر دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1382
    نوبت چاپ :
    اوّل
تعداد بازدید : 76779
صفحه از 384
پرینت  ارسال به