281
التذكرة العظيمیة

مرحوم در قبر نپوسيده است چنانچه جماعتى از موثّقين نقل نموده اند كه در زمان مرحوم ناصرالدين شاه قاجار اطراف قبر آن مرحوم خرابى پيدا كرده بود ، براى تعمير آن اقدام نمودند و جسد شريف مرحوم صدوق نمايان شد و جماعتى از مشايخ و عدول اهل ايمان ديدند و زيارت نمودند آن بدن را كه در ميان قبر سالم بود سواى محاسن شريفش كه به روى سينه او ريخته بود باقى اعضا را سالم ديدند .
دو نفر از اشخاص ظاهر الصلاح نقل نمودند براى حقير راقم الحروف كه خود آن بدن شريف را سالم ديدند و بر ناخن شريف او رنگ حنا ديدند و اين مطلب مشهور است .
و از فتاوى مرحوم صدوق آن است كه تحت الحنك را براى كسى كه عمامه داشته واجب مى دانسته ، و اوّل وقت مغرب را استتار قرص آفتاب مى دانسته ، چنانچه مذهب مرحوم شيخ طوسى هم چنين است .
و وفات آن مرحوم كه در سال سيصد و هشتاد و يك بود ماده تاريخش به حروف تهجى لفظ شفا شد .
تولدش در بلده قم واقع شده وليكن توطّن او در رى بوده ، و خود را از ايشان مى خوانده ، و اهل رى را طالب بوده و اهالى رى هم از وجود شريف او استفاده و استفاضه ها نموده و در احوال آن بزرگوار نوشته اند : وهو نزيل الري ومات به . و از مضمون خوابى كه از آن مرحوم نقل شده در باب كتاب « اكمال الدين » معلوم شد كمال ميل به توقف رى داشته و وطن و مقر خود مى دانسته .
و اهالى رى و طهران از قبر شريف آن جناب استفاده ها نموده اند چه در ظاهر و چه در باطن ، چرا كه عالم با عمل حيات و ممات آن سبب خير و هدايت است


التذكرة العظيمیة
280

شك و شبهه بود از غيب آن حضرت ذكر نمودم از براى وى تسكين حاصل شد ، خواهش نمود در اين باب كتابى بنويسم ، براى اجابت وى با كمال اطاعت قبول كردم و وعده دادم اگر خداوند مرا روزى كرد مراجعت به وطن خود در رى نمودم خواهم نوشت .
تا آنكه شبى فكر مى كردم در اينكه فرزندان من بعد از من چه خواهند كرد و بر ايشان چه خواهد شد ، خواب مرا ربود ، در عالم رؤيا ديدم در اطراف مكه طواف مى كنم و من در طواف هفتم حجر الاسود را استلام مى نمايم و مى گويم : أمانتي أدّيتها وميثاقي تعاهدته لتشهد لي . آنگاه مولاى خود صاحب الزمان را زيارت كردم كه به در كعبه ايستاده به نزديك آن بزرگوار آمدم و سلام كردم ، جواب داده فرمود : چرا كتابى در غيبت نمى نويسى تا كفايت كند خدا آنچه را قصد توست ؟
راقم حروف گويد : گويا مقصود حضرت كفايت امر اولاد آن جناب بوده .
عرض كردم : يابن رسول اللّه ! كتابى در غيبت نوشته ام .
فرمود : به اين قسم نمى گويم بلكه امر مى نمايم كتابى در غيبت انبيا بنويس .
آنگاه بيدار شدم ، ابتداء به تأليف اين كتاب كه «اكمال الدين» است براى امتثال امر ولىّ اللّه مى نماى م ۱ .
و يكى از كرامات مرحوم صدوق رحمه الله آن است كه به مضمون حديث شريف كه فرموده اند : « بدن العالم لا يبلى » ۲ . يعنى بدن عالم در قبر نمى پوسد ، بدن آن

1.كمال الدين ص۳.

2.اين سخن را در مصادر نيافتيم.

  • نام منبع :
    التذكرة العظيمیة
    سایر پدیدآورندگان :
    هزار، علیرضا
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    سازمان چاپ و نشر دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1382
    نوبت چاپ :
    اوّل
تعداد بازدید : 76264
صفحه از 384
پرینت  ارسال به