303
التذكرة العظيمیة

دوم از اساتيد آن مرحوم ، مرحوم عالم ربانى مقتدى العباد ملجأ اهل الاسرارآقا محمّد بيدآبادى اصفهانى مى باشد . چندين سال درك صحبت او نمودند ، بلكه در خانه او تربيت شده اند .
سوم قدرت اهل علم و السعداء آميرزا محمّد على ابن ميرزا مظفر رحمهماالله .
چهارم ملجأ الفقهاء الكاملين امير سيّد على طباطبائى ـ اعلى اللّه مقامه ـ.
پنجم قدوة المحققين آسيد مهدى طباطبائى ـ رضوان اللّه عليه ـ.
ششم از اساتيد آن مرحوم شيخ مشايخ الانام امام فقهاء الاسلام مرحوم شيخ محمّد جعفر صاحب كتاب كاشف الغطاء ـ رضوان اللّه عليه ـ مى باشد ، وفات او در سنه (1227) بوده است .
و هفتم جامع المعقول و المنقول آخوند ملاّ على نورى ـ نوّر اللّه مرقده الشريف ـ كه در سنه 1247 وفات فرموده و حسب الوصيّه او را حمل به مشهد غروى نمودند .
و هشتم از اساتيد آن مرحوم حاوى الفروع والاصول آخوند ملاّ مهدى نراقى بوده ، قبر او در عتبات است .
نهم جامع فنون الفلاسفة آخوند ملاّ محراب ـ رحمة اللّه عليه ـ بوده در سنه (1217) وفات نموده .
و آن مرحوم ـ اعلى اللّه مقامه ـ از جماعتى از علماء عظام اجازه و تصديق داشته اند ، چنانچه در مجلد دوم اشارات خود در خاتمه ادله شرعيه اشاره فرموده ، من جمله آن ، محقق قمى آقا ميرزا ابوالقاسم ـ اعلى اللّه مقامه ـ ، و ديگر از شيخ جعفر نجفى ـ رحمة اللّه عليه ـ ، و ديگر از مير سيّد على روّح اللّه روحه اجازه داشته اند ، و ديگر از شيخ الطريقة شيخ احمد احسائى و


التذكرة العظيمیة
302

طلاب صرف شود .
و نقل شده كه روزى مرحوم حاجى مذكور در مدرسه شاه زاده ها مشغول آب كشيدن از چاه بود ناگاه ديدند سگى آمد نزديك چاه و چيزى از دهانش انداخت و چون تفحص و تجسس نمودند ديدند حاضرين يك كليدى آورده معلوم شد كليدى در راه از جيب مرحوم حاجى افتاده و آن را سگ آورده ، اين استبعادى ندارد بعد از حكايت سلمان و مأمورين و خدمت سگ ها به آن جناب ـ اعلى اللّه مقامه ـ.
و قبر مبارك حاج محمّد حسن مرقوم در قبرستان تخت فولاد اصفهان نزديك درب تكيه مرحوم ميرزا ابى المعالى تخميناً به دويست زرع فاصله و سنگ لوحى در بالاى قبر به اسم آن مرحوم نصب است ، و چون در خراسان محله اى بود معروف به محله حوض كرباس و چون مرحوم جدّ حاجى محمّد ساكن آن محلّه بوده معروف شدند به كرباسى .
و مرحوم آميرزا محمّد ـ رحمة اللّه عليه ـ در كتاب روضات الجنّات مى نويسد : گفته شده كه زنى از بافتن ريسمان و كرباس حوضى بنا كرد در آن محل و آن را وقف نمود براى شيعه آن محل ، آن محله معروف شد به محله حوض كرباس ، به كثرت استعمال حوض ساقط شد و معروف شد به محله كرباسى ها. و چون بعضى تجار كرباس فروش هستند و معروف به كرباسى هستند ، فلذا در اين اواخر به حسن تدبير بعضى از آقايان محترم از اين سلسله را بدل به لام شد و كلباسى گفتند .
در رجال مرحوم شيخ نقل فرموده يكى از اصحاب حضرت صادق عليه السلام كرابيسى گفتند .

  • نام منبع :
    التذكرة العظيمیة
    سایر پدیدآورندگان :
    هزار، علیرضا
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    سازمان چاپ و نشر دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1382
    نوبت چاپ :
    اوّل
تعداد بازدید : 77057
صفحه از 384
پرینت  ارسال به