309
التذكرة العظيمیة

محمّد ، و مرحوم عالم فقيه شيخ محمّد جعفر ، و مرحوم عالم ربّاني حاج آقا محمّد ، و مرحوم عالم كامل جامع خصال السنيّه حاج محمّد رضا جدّ حقير راقم حروف ـ رحمة اللّه عليهم اجمعين ـ ، و يك پسر و دو دختر از عيال ديگر داشته و آن عالم ربانى و زاهد سبحانى و نور شعشعانى مرحوم آميرزا ابى المعالى بوده اند ـ رحمة اللّه عليه و رضوانه ـ.
و از اولاد و احفاد ايشان از اهل علم و غيره بسيار مى باشد و اميد است اين خانواده محترم خالى از علم و عمل نشود چنانچه اليوم در تاريخ تأليف اين كتاب (1346) هجرى مى باشد جماعتى از اين سلسله مجتهد مسلّم و مجاز از اكابر علماء اعلام و مقتداى اهالى ايمان و مذهب جعفرى مى باشند .
و مرحوم كلباسى را دو برادر بوده : مرحومين مولى محمّد قاسم و حاج محمّد جعفر ، و همچنين چند خواهر داشته اند يكى از آنها زوجه عالم كامل حاج مولى محمّد نائينى بوده ، و ديگر زوجه عالم آقا على رضا رحمهمااللهبوده ، و بعضى اهل علم و اطلاع تخميناً احصاء نموده اند اهل اين سلسله جليله و آل كلباسى را از صغير و كبير به سى صد نفر ، ـ زادهم اللّه نسلاً و عزّاً و شرفاً ـ ، كه جماعتى ازايشان در نجف مشرّف هستند و مشغول تحصيل علوم دينيّه و تكميل مراتب علميّه هستند و جماعت بسيار از ايشان در اصفهان و ديگر در رشت و قزوين و ديگر از قرار مذكور در كاخ و خراسان هستند و جمعى درطهران هستند چنانچه حقير راقم حروف پس از مراجعت از زيارت حضرت رضا عليه السلام مدتيست به تقدير الهى ساكن طهران مى باشم و به توفيق خداوند جلّت عظمته به قدر مقدرو به مباحثات علميّه و ترويجات دينيّه مشغول ، ربّ زدني علماً وعملاً وألحقني بالصالحين .
و مرحوم والد شيخ العلماء و المجتهدين آقا ميرزا عبدالرحيم كلباسى ابن مرحوم حاج محمّد رضا ابن مرحوم حاج محمّد ابراهيم كلباسى ـ اعلى اللّه


التذكرة العظيمیة
308

تهدّمت اركان الاحكام و ثلم فى الاسلام ثلمة باقية إلى يوم القيام ، و روز وفات آن مرحوم در اصفهان و توابع آن مثل روز عاشورا بود از تأثّر مردم و عزادارى آنها در اغلب بلاد اسلام مجلس عزادارى و ترحيم فراهم شد و دراصفهان قريب شش صد نفر از علماء و طلاّب علم براى عزادارى عمامه ها برداشتند چنانچه رسم است در آن بلد، و در شب جمعه در مقبره اى كه خود آن مرحوم به فاصله يك سال قبل از فوت بنا فرموده بود دفن شدند در مقابل مسجد اقامه جماعت ايشان معروف به مسجد حكيم در اصفهان .
و حكايت نموده اند كه بقعه و قبر آن مرحوم دكان نجارى بوده ، وقتى كه آن مرحوم خيال خريد آن محل را براى مقبره خود مى كنند و با بعضى مذاكره مى كند ديگرى به خيال آنكه مزيد نفعى از ايشان برد قبلاً آن محل را مى خرد ، چون ايشان مطلع مى شوند منصرف مى شوند ، پس از آن مرحوم حاجى سيّد محمّد باقر ـ اعلى اللّه مقامه ـ مى روند منزل ايشان [ و ] در بين صحبت آن مطلب را بيان مى كنند و مى فرمايند مقدّر نبوده مدفن من آن محل باشد . چون مرحوم سيّد از منزل ايشان بيرون مى روند و تشريف مى برند درب خانه آن شخص و مى فرمايد مطلبى از تو مى خواهم آيا روا مى كنى ؟ عرض مى كند : البته . به ملازم خود مى فرمايد مبلغ بسيارى بياورد ، مى فرمايد هر قدر از اين مبلغ خواهى بردار و آن دكان نجارى را به طيب نفس به من منتقل نما . آن شخص مبلغى اخذ مى كند و آن دكان را منتقل به جناب ايشان مى كند ، پس به فاصله كمى مرحوم سيّد مى آيند به منزل مرحوم جد و مى خواهند به ايشان هبه نمايند ، آن مرحوم قبول نمى كنند پس به همان مبلغ به ايشان منتقل مى نمايند و در آن مقبره جمعى از اولاد ايشان من بعده مدفون شدند .
و آن جناب شش پسر داشتند و دو دختر . پنج پسر از يك عيال آنها عمدة الفقهاء و المجتهدين مرحوم آقا محمّد مهدى ، و مرحوم عالم ربّانى حاج آقا

  • نام منبع :
    التذكرة العظيمیة
    سایر پدیدآورندگان :
    هزار، علیرضا
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    سازمان چاپ و نشر دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1382
    نوبت چاپ :
    اوّل
تعداد بازدید : 76600
صفحه از 384
پرینت  ارسال به