آغاز: الحمد للّه الذي جعل الموجودات على وجوده دليلاً و أوضح للسائرين على جنابه الأقدس سبيلاً و الصلوة و السلام على رسوله محمد المصطفى من الخلايق حسيباً وبعد فهذه الرسالة الشريفة في الحقايق وحكم من الدقايق لولدي في الطريقة... وفيها فصول في كل فصل أصول فصل في حقيقة الحقايق الحق موجود.
انجام: فصل الواحد لو ظهر في المظاهر على صورة الكثرة يقدح في وحدة الوجود الواحد... فلايستحق بالحقايق من الأعداد ففي المعني الحقيقي ، تمت الرسالة.
38 ، رساله هشتم مجموعه «33پ ـ 34ر» ، نستعليق ، بدون نام كاتب ، سه شنبه ذى قعده 1274ق.
2 برگ ، 23 سطر ، 16×21 سم.
11. ديوان امير معزى (شعر ـ فارسى)
از: محمد بن عبد الملك معزى نيشابورى (م 521ق)
ابو عبد اللّه محمد بن عبد الملك برهانى نيشابورى يا سمرقندى ، ملك الشعراى سنجر سلجوقى كه ديوانش به كوشش عباس اقبال آشتيانى در 1318ش به چاپ رسيده است.
[فهرست آستان قدس رضوى: 7/516؛ فهرست نسخه هاى خطى فارسى ، منزوى: 3/2535؛ الذريعه: 9/1099؛ فهرست كتاب هاى چاپى فارسى ، مشار: 2/2268] آغاز:
ستاره سجده برد خلعَت منير تو رازمانه بوسه دهد پايه سرير تو را
موافق است قضا بخت كامكار تو رامسخر است عدو تيغ تيز ... تو را
25 ، نستعليق ، بدون نام كاتب ، قرن 13ق ، از انجام افتاده است ، انجام: از تو جويد اى دولت بهترى و مهترى * كز خداوندان دولت مهتر و بهتر تويى/ ملك چون پيرايه دين هدا چون خواست * در آن پيرايه و