Mohaddeth
| style="BORDER-RIGHT: 1px solid; BORDER-TOP: 1px solid; BORDER-LEFT: 1px solid; BORDER-BOTTOM: 1px solid"
borderColor=#dae6e7>
| style="BORDER-RIGHT: 1px solid; BORDER-TOP: 1px solid; BORDER-LEFT: 1px solid; BORDER-BOTTOM: 1px solid"
borderColor=#aaaaaa
background=/uploads/IMAGES/mohaddeth/te.jpg>
پیشخان فرهنگ(منشر شد)
style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px; LINE-HEIGHT: 15px">
cellPadding=0 width="100%" border=1>
style="margin:0 10px; text-align:justify; text-justify:kashida; line-height:25px"> حكمت نامه لقمان style="margin:0 10px; text-align:justify; text-justify:kashida; line-height:25px"> نهج الدعاء style="margin:0 10px; text-align:justify; text-justify:kashida; line-height:25px"> مكاتيب الأئمه style="margin:0 10px; text-align:justify; text-justify:kashida; line-height:25px"> حديث زندگى با موضوع ازدواج style="margin:0 10px; text-align:justify; text-justify:kashida; line-height:25px"> فصل نامه علوم حديث؛ شماره جديد style="margin:0 10px; text-align:justify; text-justify:kashida; line-height:25px"> تربية الطفل فى الاسلام style="margin:0 10px; text-align:justify; text-justify:kashida; line-height:25px"> حديث پژوهشى style="margin:0 10px; text-align:justify; text-justify:kashida; line-height:25px"> جوان، هيجان و خويشتن دارى style="margin:0 10px; text-align:justify; text-justify:kashida; line-height:25px"> ميراث حديث شيعه style="margin:0 10px; text-align:justify; text-justify:kashida; line-height:25px"> نهج الدعاء style="margin:0 10px; text-align:justify; text-justify:kashida; line-height:25px"> حكمت نامه لقمان style="margin:0 10px; text-align:justify; text-justify:kashida; line-height:25px"> حكمت نامه جوان |
cellPadding=0 width="100%" border=1>
حكمتنامه لقمان، محمد محمدی ریشهری، با همكاری مهدی غلامعلی، رقعی، همراه با متن عربی، 328 ص. 
لقمان بندهاى خردمند است كه حكمت را بر حكومت ترجیح داد و از مقام بندگى مردمان به بالاترین مقام حكیمان گام نهاد. امروزه نام و كلام لقمان حكیم براى همه پیروان ادیان ابراهیمى شناخته شده است. شهرت لقمان بیش از هر چیز، به سخنان گهربار اوست كه همگى نشان از اوج حكمت و دانایى او دارد.
این مجموعه در ده فصل سامان یافته است: زندگینامه لقمان حکیم، اندرزهای وی به روایت قرآن، داستانهایی از حکمتهای لقمان، حکمت هایی درباره علم و معرفت، عوامل و آفات خودسازی، آداب اخلاقی و اجتماعی، مَثَلها، حکمتهای پراکنده و حکمتهای جامع، که همگی از زبان لقمان یا درباره وی است.
متن عربی این كتاب با این مشخصات منتشر شده است: حِکمُ لقمان، محمد الریشهری، بمساعدة: مهدی غلامعلی، چاپ اول، قم: دارالحدیث، 1385، 200 ص.
|
cellPadding=0 width="100%" border=1>
نهج الدعاء، محمد محمدی ریشهری، ترجمه حمیدرضا شیخی، چاپ اول، قم: دارالحدیث، 1385، 2 ج، 734 + 680 ص.
يكى از بزرگترين نعمتهاى الهى كه به انسان ارزانى داشته اين است كه اجازه داده او را بخواند، و بزرگتر از نعمت دعا، نعمت اجابت درخواست داعى است كه خداوند متعال آن را تضمين كرده است. براى بهرهبردارى از اين دو نعمت بزرگ، آگاهى نسبت به ارزش، اهميت و عظمت دعا، شناخت آداب، شرايط، آفات و موانع اجابت دعا، همچنين آشنايى با سيره عملى پيشوايان اسلام در اين زمينه ضرورى است.
در اين باره، كتابهاى مفيد و ارزنده فراوانى تأليف شده است، ولى با اين وصف براى پاسخگويى به نيازهاى روزافزون تشنگان معارف اسلام ناب، به ويژه مراكز پژوهشى و پژوهشگران علوم اسلامى، ميدان براى تلاش بيشتر و ارائه مجموعههايى كاربردىتر باز است. نهج الدعاء گامى است در راه وصول به اين هدف كه با نظمى نوين و سهل الوصول و همراه با تحليلهايى كارآمد سامان يافته است.
در تدوين اين مجموعه اصول ذيل رعايت شده است.
1. از همه احاديثِ روايتشده از پيامبر(ص) و خاندان او، يكسان بهره گرفته شده است.
2. همه روايات مربوط به هر موضوع از منابع گوناگونِ شيعه و اهل سنت گردآورى شده و كاملترين، موثّقترين و كهنترينِ آنها انتخاب شده است. در مورد استفاده از دعاها نيز جز در مواردى اندك، تنها از ادعيهاى كه مستند به معصومان(ع) است، بهره گرفته شده است.
3. از آوردن روايات تكرارى اجتناب شده، جز در آنجا كه نكته مهمّى در تفاوت واژهها و اصطلاحات، نهفته بوده است و يا در مواردى كه متن حديث، در متون شيعه و اهل سنت، تفاوت داشته است و يا آن جا كه متن روايت، بيش از يك سطر نبوده و مربوط به دو باب بوده است.
4. در مواردى كه متنهاى رسيده از پيامبر خدا و امامان(ع)، متعدّد بودهاند، حديث پيامبر(ص) در متن، و نشانى روايات ائمه(ع) ديگر با ذكر عنوان و مأخذ، در پانوشت مىآيد، مگر آن كه روايت آنان، نكته تازهاى داشته باشد كه آن نيز در متن آورده مىشود.
5. در هر موضوع، پس از ذكر آيات مربوط به آن، روايات معصومان(ع) به ترتيب زمانى (از پيامبر خدا(ص) تا امام مهدى(ع)) آورده مىشوند، مگر آن كه روايتى در تفسير آياتِ مذكور باشد (كه در اين صورت، پيش از روايات ديگر مىآيد)، يا آن كه تناسب موضوعى روايات، ترتيب ديگرى را ايجاب كند.
6. در پانوشتها، منابع احاديث، به ترتيب معتبرترينِ آنها تنظيم شده است.
7. پس از ذكر منابع، گاه با نشانه «راجع»، به منابع ديگر ارجاع داده مىشود.
8. ارجاع به ابواب ديگر اين كتاب، به خاطر تناسب و اشتراك محتوايى ميان احاديث آنهاست.
در آغاز فصلهاى كتاب، مطالبى با عنوان درآمد نوشته شده يا توضيحات و استنتاجهايى در ادامه احاديث آمده است، هدف از اين كار، ارائه چشمانداز كلّى روايات آن بخش يا آن فصل است. گاه هم به توضيح و تبيين برخى از مفاهيم دشوار و پيچيده احاديث، پرداخته شده است.
در انتهاى جلد دوم كتاب نمايههايى با عنوان فهرست آيات، فهرست اعلام، فهرست اديان و فرقهها و مذاهب و جمعيت ها و قبيلهها، فهرست مكانها، فهرست شعرها، فهرست زمانها و روزها، فهرست منابع و مآخذ آمده است. اين فهرست دسترسى به مطالب مورد نظر در كتاب را آسان مىنمايد.
|
cellPadding=0 width="100%" border=1>
مكاتيب الأئمه، على احمدى ميانجى، تحقيق: مجتبى فرجى، چاپ اوّل، قم: دارالحدیث، ج 4، 1385، 530 ص. 
حديث، حكايتگر گفتار و كردار و تأييد معصومان(ع) است. اما به صورت غالب با شنيدن لفظ حديث تصور نقل كلمات شفاهى معصومان(ع) به ذهن متبادر مىشود. حال آنكه مكتوبات ائمه اطهار(ع) هم كم نيستند. آنها احاديثى هستند كه به عنوان مكاتبه شناخته مىشوند. مجموعه اين مكاتبات مىتواند به منبع مهم اسناد علمى و تاريخى بدل شود.
نگاشتههاى هر امام، حكايت از زمينهها و شرايط سياسى ـ فرهنگى عصر آن امام دارد. نيازهاى عصر امام، ديدگاههاى فقهى و كلامى، حوادث تاريخى و بسيارى مطالب ديگر از اين دست را مىتوان از مطالعه دقيق اين نگاشتهها بازشناسى كرد.
مرحوم آية اللَّه احمدى ميانجى ساليانى پيش كتاب مكاتيب الرسول(ص) را تأليف كردند. پس از آن شروع به تأليف مكاتيب الأئمه(ع) نمودند. مجموعه دستنوشتههاى آن مرحوم پس از درگذشت ايشان به مركز تحقيقات دارالحديث سپرده شد. پژوهشگران دارالحديث به تكميل اين اثر ارزنده پرداختند و مجموعه مكاتيب ائمه اطهار(ع) را آماده نشر كردهاند.
در موارد بسيارى مؤلف براى تبيين شرايط نگارش نامههايى كه مخاطب خاص دارند، به شرح حال مخاطبان پرداختهاند. در تكميل اينگونه اطلاعات، كوشش شده كه در حد توان، اطلاعات درباره همه كسانى كه نقشى در نامه مورد نظر دارند ارائه شود. همچنين تنظيم موضوعى نگاشتهها و در مواردى تنظيم تاريخى آنها، از جمله فعاليتهاى تكميلى اين اثر بوده است.
جلد اول تا سوم اين مجموعه كه پیشتر انتشار يافته است، به مكاتيب حضرت على(ع) و امامان اوّل تا پنجم اختصاص داشت. جلد چهارم كه به تازگى انتشار يافته است، مكاتيب امام جعفر صادق(ع) و امام موسى كاظم(ع) را در بر دارد.
|
cellPadding=0 width="100%" border=1>
حدیث زندگی با موضوع ازدواج 
سی و چهارمین شماره نشریه حدیث زندگی (فروردین و اردیبهشت 86) ویژه «ازدواج» منتشر شد.
برخى از عناوین این شماره عبارتند از:
دین و مهارت های خویشتنداری؛ خانواده ناپایدار، خانه عنکبوت؛ مهریّه یا قهریّه؛ ازدواج تداوم نسل ها و ثبات اجتماعی؛ آیین های ازدواج در تاریخ بیهقی؛ آسیب های اجتماعی و بحران ازدواج.
حدیث زندگى مجلهاى علمى، فرهنگى و ادبى، ویژه جوانان است كه هر دو ماه یك بار از سوی پژوهشکده علوم و معارف حدیث منتشر مى شود.
این نشریه از همكارى عموم نویسندگان، پژوهشگران و خوانندگان گرامى در نگارش یا ترجمه مقالات و نیز تهیه گزارش ها و گفتگوهاى علمى، اجتماعى، فرهنگى و هنرى، صمیمانه استقبال مى كند.
براى اشتراك نشریه حدیث زندگى، تلفن: 7786060 ـ 0251 پاسخگو است.
|
cellPadding=0 width="100%" border=1 id="table2">
فصلنامه علوم حدیث؛ شماره جدید
چهل و یکمین شماره فصلنامه علوم حدیث (سال یازدهم، شماره سوم، پاییز 1385)، از سوی دانشکده علوم حدیث منتشر شد.
در این شماره از فصلنامه علوم حدیث، عناوین زیر به چشم مىخورد:
نقد و بررسی ضرب قرآن، سید محمد علی ایازی؛ حدیث فضایل و اخلاق فلسفی، دکتر سید حسن اسلامی؛ درآمدی بر جایگاه روایات پزشکی، مهدی مهریزی؛ مقدمهای بر صحیفه سجادیه، ویلیام سی چیتیک، مترجم: وحید صفری؛ صحابی کیست؟، سید هدایت جلیلی؛ روش و عملکرد عمومی نجاشی در فهرست، رحیمه شمشیری، دکتر مهدی جلالی؛ وجوه تضعیف و تصحیح اسناد زیارت عاشورا، محمد حسن محمدی مظفر؛ تاریخگذاری روایات بر مبنای تحلیل اسناد، سید علی آقایی؛ بررسی کتاب التشریف بالمنن فی التعریف بالفتن، سید لطف الله جلالی.
فصلنامه علوم حدیث به استناد نامه شماره 6219/3، به تاریخ 3/7/85 كمیسیون بررسى نشریات علمى كشور، با امتیاز علمى ـ پژوهشى منتشر میشود.
براى اشتراك فصلنامه علوم حدیث، با شماره تلفن: 7786060 ـ 0251 تماس بگیرید.
|
cellPadding=0 width="100%" border=1 id="table3">
تربیة الطفل فی الاسلام، 192 ص.
یكی از اساسیترین اهداف تشكیل خانواده، تربیت نسل صالح است. از آن جا كه فرزند، میوه زندگى و ثمره ازدواج است، تربیت و پرورش او براى والدین از اهمّیت فوقالعادهاى دارد. از سوى دیگر، دوران كودكى زیربناى شخصیت انسان و بهترین زمان براى تربیت است؛ از این رو، سؤال مهم این است كه تربیت سعادتبخش چیست و شیوه تربیت صحیح، كدام است؟ در احادیث معصومان(ع) آموزههاى حكیمانهاى در این باره وجود دارد كه مىتواند راهگشاى خانوادهها و دستاندركاران تربیت كودك باشد. تربیة الطفل فی الاسلام با هدف ارائه این آموزهها به علاقهمندان، شكل گرفته است و قبل از ارائه متن عربی مجزا، ترجمه فارسی آن با نام حكمتنامه كودك در قطع های مختلف منتشر شده و مورد استقبال قرار گرفته است.
|
cellPadding=0 width="100%" border=1 id="table4">
حدیث پژوهی، دفتر دوم، 400 ص.
حدیث پژوهی عنوان سلسله نوشته هایی است که مباحثی را در عرصه فلسفه حدیث، تاریخ حدیث، فقه الحدیث و ارزیابی صدور مطرح می کند. این نوشته ها تلاش می کند به مسائل مورد ابتلا و دغدغه های موجود در عرصه های یادشده دامن زند. از این سلسله تاکنون جلد اول در سال 1382 منتشر شده و اینک جلد دوم آن به چاپ سپرده شده است. امید است به زودی شاهد نشر مجلدات دیگر آن باشیم.
|
cellPadding=0 width="100%" border=1 id="table5">
جوان، هیجان و خویشتنداری، جمعی از نویسندگان حدیث زندگی، فارسی، 240 ص.
جوان، هیجان و خویشتنداری، ـ دومین مجلّد از مجموعه كتابهای حدیث زندگی ـ دربردارنده شانزده مقاله در موضوع «عفاف» و مسائل پیرامون آن (از جمله: هیجان، خویشتنداری و پوشش) به قلم نویسندگان مختلف است كه از شمارههاى گوناگون حدیث زندگی انتخاب شدهاند و به خاطر یكی بودن موضوع یا ارتباط موضوعی، در كنار هم قرار گرفتهاند و البته در انتخاب مقالات، علاوه بر استواری علمی، به جوانانه و كاربردی بودن، داشتن ادبیاتی امروزی و این كه در مجموع، دیدگاه دین را در موضوع مورد بحث به دست دهند، توجّه شده است.
گفتنی است مجموعه كتابهای حدیث زندگی، با هدف انتشار مقالات، گفتگوها و دیگر آثار برگزیده مجلّه حدیث زندگی، طرّاحی شده است و مقالات، به سفارش بخش علمی مجله نوشته شدهاند و تا اینجا، دو نوبت ویرایش علمی و ادبی را: یك بار در انتشار اوّلیه (در مجله) و بار دیگر در چینش جدید، پشت سر گذاشتهاند.
|
cellPadding=0 width="100%" border=1 id="table6">
میراث حدیث شیعه، دفتر شانزدهم، 560 ص.
میراث حدیث شیعه، عنوان سلسله دفترهایی است كه به عرضه آثار و نوآوریهای عالمان شیعه در حوزه حدیث و علوم حدیث نظر دارد. در این مجموعه، رسالههای كوتاهی كه در حجم یك كتاب نیستند و تاكنون منتشر نشدهاند یا به شكل مطلوبی در اختیار محققان قرار نگرفتهاند، تصحیح و احیا میشوند. در دفتر شانزدهم از این مجموعه، این رسالهها و مطالب به چشم میخورد:
اخبار الزینبات، سید یحیی بن حسن عبیدلی(277ق)؛ هدایة السعداء فی زیارة سید الشهداء(ع)، محمد جعفر شریعتمدار استرآبادی(1263ق)؛ شرح حدیث حقیقت، محمد علی بن محمد حسین خلخالی(زنده در 1263ق)؛ بدرة المعانی فی ترجمة اللئالی، ابن الساوجی(قرن هشتم)؛ التحفة العلویة، مؤلف: ناشناخته؛ الفوائد الرجالیة، ابوالهدی بن ابوالمعالی كلباسی(1365ق)؛ ترجمة السیّد عبدالله شبّر، سید محمد بن سید موسوی قطیفی(1296)؛ اجازات السیّد عبدالله شبّر.
|
cellPadding=0 width="100%" border=1 id="table7">
نهج الدعاء، عربی، 787 ص.
نهج الدعاء، گامی است در راه پاسخگویی به نیازهای روزافزون تشنگان معرف اسلام ناب، بویژه مراكز پژوهشی و پژوهشگران علوم اسلامی كه با نظمی نوین و سهل الوصول و همراه با تحلیلهایی كارآمد سامان یافته است.
در تدوین این مجموعه، از همه احادیث روایت شده از پیامبر(ص) و خاندان او، یكسان بهره گرفته شده است، ضمن این كه همه روایات مربوط به هر موضوع از منابع گوناگونِ شیعه و اهل سنت گردآوری شده و كاملترین، موثّقترین و كهنترین آنها انتخاب شده است.
|
cellPadding=0 width="100%" border=1 id="table8">
حكمتنامه لقمان، فارسی، 204 ص.
براى اوّلين بار مجموعهاى كامل از تمامى سخنان حكيمانه لقمان، اين شخصيت اسطورهاى، از ميان صدها منبع حديثى و تاريخى گردآورى شده و به صورتى زيبا، جذاب و بديع، موضوع بندى و مستندسازى شده است.
اين حكمتنامه، در ده فصل سامان يافته است: زندگىنامه لقمان حكيم، اندرزهاى وى به روايت قرآن، داستانهايى از حكمت لقمان، حكمتهايى درباره علم و معرفت، عوامل و آفات خودسازى، آداب اخلاقى و اجتماعى، مثلها، حكمتهاى پراكنده و حكمتهاى جامع.
مجموعه نقل شده در اين حكمتنامه همگى از زبان لقمان يا درباره وى است كه به طور كامل به زبان فارسی منتشر میشود.
|
cellPadding=0 width="100%" border=1 id="table1">
حكمتنامه جوان، فارسی، 388 ص.
حكمتنامه جوان با استفاده از رهنمودهاى قرآن و اهل بيت(ع) الگوهاى عينى ارزشهاى دينى و اخلاقى را به جوانان ارائه مىنمايد. اين مجموعه افزون بر اينكه براى جوانانْ كارا و مفيد است، پژوهشگران و مديران مرتبط با جوانان را نيز به كار مىآيد.
اين مجموعه در پنج بخش اصلى سامان يافته است: 1. نقش دوره جوانى در شكوفايى، 2. عوامل شكوفايى جوان، 3. موانع شكوفايى جوان، 4. حقوق جوان، 5. الگوى جوان. هر يك از بخشهاى ياد شده، خود، چند فصل را در بر مىگيرد.
حكمتنامه جوان، دومين مجموعه از سلسله نوشتارهايى است كه با بهرهگيرى از رهنمودهاى حكيمانه قرآن كريم و سخنان نورانى پيامبر(ص) و اهل بيت(ع) به صورت موضوعى براى استفاده اقشار مختلف جامعه تدوين شده است.
|