307
شناخت نامه حضرت عبدالعظيم حسني (ع) و شهر ري ج13

عبدالعظيم در حضور امامان عليهم السلام

از حالات او معلوم مى شود كه وى به حضور سه تن از ائمه اطهار عليهم السلام رسيده و از آنها روايت مى كند، او از امام رضا و امام جواد و امام هادى عليهم السلام نقل حديث مى نمايد و در زمان امام هادى در گذشته است. عبدالعظيم در رى و نواحى آن از طرف آن حضرت وكيل بوده و از شيعيان سرپرستى مى كرده است، او در نزد ائمه اطهار سلام اللّه عليهم بسيار محترم و معزز و موثق بوده است.
او در عصر خود از بزرگان سادات اهل بيت و اعاظم مشايخ حديث بود، او روايت هاى متعددى از ائمه اطهار به واسطه و يا بلاواسطه نقل مى كند، علماى رجال و انساب در كتب خود از وى تجليل و تكريم مى كنند و فضايل و مناقب و محاسن او را مى ستايند و از شخصيت علمى و معنويش سخن مى گويند و از عبادت و زهد و پارسايى وى تعريف مى نمايند.

مقام او در نزد ائمه عليهم السلام

صاحب بن عباد در رساله خودگويد:ابوحماد رازى مى گفت: خدمت امام هادى رسيدم و از او مسائلى را كه نياز داشتم سؤال كردم، هنگامى كه خواستم از حضورش مرخص گردم، فرمودند: هر گاه برايت مشكلى پيش آمد و احتياج پيدا كردى از عبدالعظيم حسنى كه در نزد شما مى باشد، سؤال كن و سلام مرا هم به او برسان.
شيخ صدوق در امالى خود نقل مى كند، حضرت عبدالعظيم بر امام هادى عليه السلام وارد شد و عقايد خود را بر وى عرضه كرد، امام سلام اللّه عليه به او فرمودند: اى ابوالقاسم به خداوند سوگند اينهايى كه گفتى دين من و دين پدران من مى باشد، خداوند اين عقايد را براى بندگانش پذيرفته و راضى مى باشد، بر همان عقايد ثابت باش كه خداوند در دنيا و آخرت شما را ثابت بدارد.
ابونصر بخارى در انساب خود از عقبة بن عبيداللّه روايت مى كند كه شخصى از


شناخت نامه حضرت عبدالعظيم حسني (ع) و شهر ري ج13
306

183 ـ عبدالعظيم بن عبداللّه حسنى

او محدثى بزرگوار و جليل القدر بود، او شرافت نسب را با پاكى و صداقت و علم و تقوا درهم آميخت، او در ميان سادات بنى حسن همچون ستاره اى تابناك مى درخشيد و مقامى عظيم و جايگاهى بلند داشت، او عالمى مجاهد و محدثى زاهد باورع و پارسا بود، او با جباران روزگار و خلفاى نابكار عصر خود در ستيز بود و با معاندان و مخالفان حق مبارزه مى كرد.
او عبدالعظيم بن عبداللّه بن على بن حسن بن زيد بن حسن بن على بن ابى طالب عليهماالسلامبود كه روضه مباركه اش در شهررى نزديك تهران مشهور و معروف مى باشد، روزى هزاران زائر از اطراف و اكناف به زيارت قبر شريفش مى روند و مرقد پاكش را زيارت مى كنند و هزاران عالم، فقيه، محدث، خطيب، اديب، شاعر و رجال سياست در طول هزار و يكصد و پنجاه سال در جوارش آرميده اند.

  • نام منبع :
    شناخت نامه حضرت عبدالعظيم حسني (ع) و شهر ري ج13
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    سازمان چاپ و نشر دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1382
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 135326
صفحه از 393
پرینت  ارسال به