81 ـ انجاز العدات فى احوال السّادات، محمد رحمتى (معاصر)
دهمين فرزند حضرت حمزة بن موسى بن جعفر عليهماالسلام است
در تحفة الازهار ۱ تأليف ضامن بن شد قم از گفته سيّد در شجره، ابوالقاسم حمزة پسر امام موسى عليه السلام را عالم، فاضل، كامل، خويشتن دار، ديندار، با جلالت و منزلتى والا، بلند مرتبه، بزرگ بهره و جاه. اهل عزّت و ابتهال، محبوب خاصّ و عامّ، وصف كرده، و با برادرش امام على الرضا عليه السلام به خراسان مسافرت كرد. و در خدمت آن بزرگوار تلاش در مقاصد آن حضرت داشته خرسندى آن سرور را طالب، فرمان آن جناب را اطاعت مى كرد. چون به سوسعر (يكى از دهات شز) رسيد. گروهى از رؤساى مأمون بر وى حمله كرده كشتند. و قبرش همانجا در بستانى است.
حمزة بن موسى، به اتّفاق داراى نسل بوده. فخرى ۲ ، شجره مباركه ۳ ، المجدى ۴ ، تهذيب الانساب ۵ ، عمدة الطالب ۶ ، فصول فخريّه ۷ ، و در 2 كتاب اخير و المجدى قبر وى را در شيراز، خارج باب اصطخر ذكر كرده. لكن عبارت المجدى و عمدة به مدفن على فرزند حمزه بهتر مى سازد. لذا آنچه در پاورقى بحار از مجدى نقل كرده كه قبر حمزة در اصطخر شيراز معروف و مزار است، اشتباه مى باشد.
مدفن آن بزرگوار:
در مدفن آن بزرگوار 6 قول است. 1 ـ شاهزاه عبدالعظيم. كه خود وى در زمان حيات، حمزه را زيارت مى كرده. در قبله قبر شاهزاده عبدالعظيم قرار گرفته و اين