373
شناخت نامه حضرت عبدالعظيم حسني (ع) و شهر ري ج13

85 ـ نغمه هاى ولايت، محمدعلى شهاب

حضرت عبدالعظيم معروف به سيد الكريم، فرزند عبداللّه بن على بن حسن بن زيد بن حسن بن على بن ابيطالب عليه السلام مى باشد. نسب آن حضرت با چهار واسطه به امام حسن مجتبى عليه السلام مى رسد. از آن جايى كه ايشان نايب امام در زمان خويش و داراى ارج و قرب فراوان در پيشگاه امامان بوده است و نيز با توجه به اين كه در بخش هايى از كشور به خصوص در شهر رى رحلت آن حضرت مورد توجه قرار دارد، مطالب و نوحه هايى درباره اين مناسبت عرضه مى گردد، باشد كه دوستداران اهل بيت عليهم السلام به احياء چنين مناسبت ها و بزرگداشت چنين شخصيت هاى بزرگوارى، توجه بيشترى نشان دهند. مطابق نقل كتاب «الخصايص العظيميه» ولادت آن حضرت به سال 173 هجرى در مدينه و رحلت ايشان در پانزدهم شوال سال 252 هجرى، در شهر رى واقع شده است.
بدين ترتيب حضرت عبدالعظيم، ده سال آخر عمر امام كاظم عليه السلام و تمام دوران امامت امام رضا عليه السلام و امام جواد عليه السلام را درك نموده و دو سال قبل از شهادت امام هادى عليه السلام از دنيا رفته است. وى در 79 سال عمر خود، حداقل از محضر سه امام بزرگوار كسب فيض كرده و احاديثى از آنان (امام رضا عليه السلام ، امام جواد عليه السلام و امام هادى عليه السلام نقل نموده است و از اصحاب خاص آنان به شمار مى رفته است. حضرت عبدالعظيم از طرف حكومت عباسى، مورد تهديد قرار داشت و به همين دليل وطن خود را ترك و به طور ناشناس از شهرى به شهرى ديگر سفر كرد تا اين كه وارد شهر رى شد. او در خانه يكى از شيعيان در محله ساربانان ساكن گرديد و به عبادت پروردگار مشغول شد. وى روزها در سرداب خانه به سر مى برد و روزه مى گرفت و شب ها را به نماز و مناجات مى گذرانيد. گاهى هم به صورت ناشناس از خانه بيرون مى آمد و قبرى را كه اكنون مقابل قبر اوست زيارت مى كرد. [يعنى قبر حضرت حمزة


شناخت نامه حضرت عبدالعظيم حسني (ع) و شهر ري ج13
372

براى روشن شدن اذهان، نمونه اى از آن را ذيلاً ذكر مى نماييم. در كتابخانه كتابى با نام و يا موضوع اصلى تاريخ هنر مينياتور وجود ندارد ولى براى دسترسى به اين مطلب زمانى كه به بانك ريز مطالب مراجعه مى نماييم، رايانه مطلبى بدين گونه «تاريخ هنر مينياتور و مراحل ارتقاء و تكميل آن در ايران (226 ـ 1736 م)» در كتاب سفرنامه از خراسان تا بختيارى نوشته (هانرى رنه دالمانى) از صفحه 469 تا 477 را نشان مى دهد. با مراجعه به كتاب پاسخ خود را دريافت مى داريم، البته در كتابى به نام سفرنامه كه هيچ گونه رابطه اى با نام كتاب يا موضوع موردنظر ما (هنر مينياتور) ندارد.
براى آشنايى بيشتر چند موضوع مختلف از رايانه خواسته شده، تنها 5 پاسخ آن، عينا درج مى گردد.

كتب رسيده (وقفى، اهدايى، خريدارى)

از سال 1373 تا پايان سال 1380 با مكاتبات و تماس هاى گرفته شده با صاحبان كتاب و مؤلفين و اشخاص علاقمند به اهداء كتاب، جمعا قريب به 11500 جلد كتاب و نشريه جذب كتابخانه گرديده است. طى اين مدت حدود 2600 جلد كتاب خريدارى گرديده است.
علاقمندان به آستان مقدس محدث عليم حضرت عبدالعظيم عليه السلام مى توانند براى كسب اطلاعات بيشتر و اهداى كتاب به كتابخانه و ثبت نام خويش، در زمره دوستداران آن حضرت، با شماره تلفن 8 ـ 5657921 داخلى 399 ـ 396 ـ 547 تماس حاصل نمايند. ۱
كتابخانه مركزى آستان قدس

1.با كتابخانه مركزى آستان مقدس حضرت عبدالعظيم عليه السلام آشنا شويم، بدون شماره صفحه، (هفت برگ) ۱/۹/۱۳۸۱ش.

  • نام منبع :
    شناخت نامه حضرت عبدالعظيم حسني (ع) و شهر ري ج13
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    سازمان چاپ و نشر دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1382
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 135086
صفحه از 393
پرینت  ارسال به