۶۱۳۳.پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :اى على! اگر بنده اى خداوند عز و جل را به اندازه عمل نوح در ميان قومش عبادت كند و [ نيز ]كوهى از طلا داشته باشد و در راه خدا انفاق نمايد و [ نيز ]عمرش چنان طولانى شود كه پياده ، هزار حج بگزارد و سپس در ميان كوه صفا و مروه مظلومانه كشته شود ، ولى تو را دوست نداشته باشد ، بوى بهشت را حس نخواهد كرد و داخل آن نخواهد شد .
۶۱۳۴.پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :در روز قيامت ، خداوند به من و على بن ابى طالب مى فرمايد : «كسى را كه شما دو نفر را دوست داشته است ، وارد بهشت كنيد و كسى را كه با شما دو نفر دشمنى كرده است ، وارد جهنّم كنيد» . و اين ، سخن خداوند متعال است كه فرمود : «هر كافرِ دشمنى ورز را در جهنّم بيفكنيد» » .
۶۱۳۵.ينابيع المودّةـ به نقل از جابر ، در حديثى كه سندش را به معصوم عليه السلام مى رساند ـ: [پيامبر خدا فرمود : ]«خداوند متعال ، على عليه السلام را پيشواى مسلمانان به سوى بهشت قرار داده است . [ آنان] به واسطه على وارد بهشت مى شوند و به واسطه على وارد جهنّم مى گردند و به واسطه على [ در روز قيامت] ، عذاب مى شوند» .
گفتيم : اى پيامبر خدا! اين ، چگونه است؟
فرمود : «به خاطر دوستى با وى به بهشت مى روند و به خاطر دشمنى با وى به جهنّم مى روند و عذاب مى شوند» .
۶۱۳۶.طبقات الحنابلةـ به نقل از محمّد بن منصور ـ: نزد احمد بن حنبل بوديم . مردى به وى گفت : اى ابو عبداللّه ! نظر تو درباره حديثِ : «من ، تقسيم كننده آتشم» كه از على عليه السلام روايت شده ، چيست؟
گفت : چه شده است كه اين حديث را انكار مى كنيد؟ مگر براى ما روايت نشده كه پيامبر صلى الله عليه و آله به على عليه السلام فرمود : «جز مؤمن ، تو را دوست نمى دارد و جز منافق ، تو را دشمن نمى دارد»؟
گفتيم : چرا .
گفت : [ جاى] مؤمن كجاست؟
گفتيم : در بهشت .
گفت : [ جاى] منافق كجاست؟
پاسخ داديم : در آتش .
گفت : بنا بر اين ، على تقسيم كننده آتش است .