4 / 6
امام جعفر صادق
۳۷۱۹.امام صادق عليه السلامـ به يونس بن ابى وهب ـ: بدان كه امير مؤمنان در نزد خداوند ، از همه امامانْ برتر است و ثواب او به اندازه همه كارهاى ائمه است و آنان ، به مقدار كردارهايشان برترى داده شده اند.
۳۷۲۰.امام صادق عليه السلام :ولايت امير مؤمنان كه در [ دل ]من است ، از ولادت يافتن من از [ نسل ]او برايم دوست داشتنى تر است.
۳۷۲۱.امام صادق عليه السلام :ولايت امير مؤمنان بر من از ولادت من از [ نسل] او برايم دوست داشتنى تر است ؛ چون پذيرش ولايت او بر من واجب است ؛ ولى ولادت من از او يك فضيلت است.
۳۷۲۲.امام صادق عليه السلام :كسى كه ولايت على عليه السلام را دارد ، جز حلالْ نخورَد ، چون مولايش چنين بود ... . سوگند به آن كه جانش را گرفت ، تا هنگامى كه از دنيا رَخت بربست ، هرگز از حرام دنيا ، چه كم و چه زياد ، نخورْد و هيچ گاه دو كار از طاعت هاى الهى در برابرش قرار نگرفت ، جز آن كه سخت ترينِ آن دو بر جسمش را برگزيد ، و هيچ گاه گرفتارى اى براى پيامبر خدا پيش نيامد ، جز آن كه به خاطر اعتمادى كه [ در رفع مشكل] به وى داشت ، او را اعزام مى كرد و از بين اين امّت ، كسى جز او طاقت انجام دادن عبادت پيامبر خدا را پس از او نداشت ، و آن گونه عبادت مى كرد كه گويى به بهشت و دوزخ مى نگريست.
از مال شخصى خود ، هزار برده آزاد كرد و همه اين اموال ، نتيجه دستْ رنج خود او و عرق پيشانى اش بود و در اين كار ، رضاى خداوند عز و جل را مى خواست و رهايى از دوزخ را مى جُست و خوراكش ، جز سركه و روغن نبود و شيرينى اش ـ اگر مى يافت ـ خرما بود و لباسش كرباس ، و اگر از لباسش چيزى افزون بود ، قيچى مى خواست و آن را كوتاه مى كرد.