5 / 9
به تأخير نينداختن تقسيم ثروت هاى عمومى
۱۴۸۹.أنساب الأشرافـ به نقل از ابو صالح سمّان ـ: على عليه السلام را ديدم كه وارد بيت المال شد و در آن اموالى ديد . فرمود : «اينها اين جاست و مردم ، نيازمندند؟!» . پس دستور داد آن را ميان مردم ، تقسيم كردند و دستور داد تا بيت المال ، جاروب و آبپاشى شد و در آن ، نماز گزارد .
۱۴۹۰.الغاراتـ به نقل از بكربن عيسى ، در يادكرد سيره امام على عليه السلام ـ: به درستى كه او آنچه در بيت المال بود ، تقسيم مى كرد . پس جمعه اى نمى آمد كه در بيت المال ، ثروتى باشد . در هر شامگاه پنج شنبه ، دستور مى داد تا بيت المال ، آبپاشى شود . سپس در آن دو ركعت نماز مى گزارد .
۱۴۹۱.الغاراتـ به نقل از مجمّع التيمى ـ: به درستى كه على عليه السلام ، بيت المال را آبپاشى مى كرد و در آن ، نماز نافله مى گزارد و مى گفت : «در روز رستاخيز ، گواهى ده كه ثروت ها را بر مسلمانان ، در درون تو حبس نكردم» .
۱۴۹۲.فضائل الصحابة ، ابن حنبلـ به نقل از مجمّع التيمى ـ: به درستى كه على عليه السلام ، دستور مى داد تا بيت المال جاروب شود ، سپس آبپاشى گردد . آن گاه [ آن جا] نماز مى گزارد ، بدان اميد كه روز رستاخيز ، برايش گواهى دهد كه ثروت را در درون آن ، بر مسلمانان ، حبس نكرده است .
۱۴۹۳.تاريخ دمشقـ به نقل از ابو حكيم صاحب الحفاء ، از پدرش ـ: به درستى كه على عليه السلام در يك سال ، سه مرتبه اموال گردآورى شده را [ ميان مسلمانان ]تقسيم كرد . سپس ثروتى را از اصفهان برايش آوردند . فرمود : «صبحگاهان ، چهارمين تقسيمى است . به درستى كه من براى شما جمع كننده نيستم» .
[ راوى] گويد : ريسمان ها را قسمت كرد . پس گروهى آن را گرفتند و گروهى بازگرداندند .