۸۸۴.الكافىـ به نقل از حسن بن راشد ـ: به امام صادق عليه السلام گفتم : فدايت شوم! آيا بجز دو عيد [ فطر و قربان]، عيد ديگرى براى مسلمانان هست؟
فرمود : «آرى، اى حسن! از آن دو ، بزرگ تر و والاتر [ نيز هست]».
گفتم : پس آن كدامين روز است؟
فرمود : «روزى كه امير مؤمنان ـ كه درودها و سلام خدا بر او باد ـ [ به خلافت ]منصوب شد و [ به عنوان ]نشانه اى براى مردم قرار گرفت».
گفتم : فدايت شوم! شايسته است در آن ، چه كارى بكنيم؟
فرمود : «اى حسن! آن را روزه مى دارى و فراوان بر محمّد و خاندانش صلوات مى فرستى و از ستمكارانِ بر آنها، در نزد خدا بيزارى مى جويى؛ زيرا پيامبران ـ كه درودهاى خداوند بر آنان باد ـ ، اوصياى خود را فرمان مى دادند كه روز تعيين خود را به وصايت [ و جانشينى]، عيد بگيرند».
گفتم : پاداش روزه دارِ اين روز چيست؟
فرمود : «برابر روزه شصت ماه».
۸۸۵.الكافىـ به نقل از سالم ـ: از امام صادق عليه السلام پرسيدم : آيا براى مسلمانان، عيدى غير از جمعه و قربان و فطر هست؟
فرمود : «آرى و احترامش از آنها بيشتر است».
گفتم : فدايت شوم! آن عيد، كدام است؟
فرمود : «روزى كه پيامبر خدا امير مؤمنان را [ به خلافت] منصوب كرد و فرمود : هركه من مولاى اويم، پس على مولاى اوست ».
گفتم : و آن، كدام روز [ هفته] بوده است؟
فرمود : «روز را براى چه مى خواهى؟ چرا كه سال ، مى گردد ؛ امّا آن، هجدهم ذى حجّه است».
گفتم : شايسته است در آن روز، چه كار كنيم؟
فرمود : «در آن روز ، خداوند را ـ كه يادش عزيز باد ـ ، با روزه و عبادت و ياد كردن از محمّد صلى الله عليه و آله و آل محمّد عليهم السلامياد كنيد؛ چرا كه پيامبر خدا به امير مؤمنان وصيّت كرد كه آن روز را عيد بگيرد كه پيامبران [ پيشين ]هم چنين بودند و به اوصياى خود، توصيه مى كردند كه [ روز تعيين وصى ]را عيد بگيرند».