12 / 4
مأموريت براى اعلان برائت از مشركان
آيه هاى برائت و اعلام انزجار از شرك و بت پرستى و لزوم پيراستن سرزمين وحى از جلوه هاى شرك ، يكى از شكوهمندترين فصول تاريخ اسلام است . در هنگامه برگزارى حجّ سال نهم هجرى ، آيات برائت نازل مى شود و ابو بكر مأمور مى شود كه آن آيات را به ضميمه قطع نامه اى چهار مادّه اى در اجتماع عظيم حج گزاران ، بر مردم بخواند .
ابو بكر ، راهى مكّه شد ؛ امّا اندكى نرفته بود كه پيك الهى فرا رسيد و چنين ابلاغ كرد :
[ پيام را] از جانب تو ، جز خودت يا مردى از [ خاندان] تو نمى رسانَد.
پيامبر خدا ، على عليه السلام را فرا خواند و جريان را باز گفت و مَركب ويژه خود را در اختيارش نهاد و دستور داد كه به سرعت ، مدينه را ترك كند و آيات [سوره برائت] را از ابو بكر بگيرد و روز دهم ذى حجّه ، در اجتماع عظيم مردم ، بر آنان بخواند .
چنين شد و يكى ديگر از عظمت هاى على عليه السلام رقم خورد و همبَرى و همسانى على عليه السلام با پيامبر خدا در پيش ديد عصرها و نسل ها نهاده شد . ۱
۲۴۴.امام على عليه السلام :چون ده آيه از [ سوره ] برائت بر پيامبر صلى الله عليه و آله نازل شد ، پيامبر صلى الله عليه و آله ، ابو بكر را فرا خواند و او را با آن آيه ها فرستاد تا آنها را بر مردم مكّه بخواند . سپس پيامبر صلى الله عليه و آله مرا فرا خواند و فرمود : «به دنبال ابو بكر برو و هر كجا به او رسيدى ، نوشته را از او بگير و آن را به سوى مردم مكّه ببر و بر ايشان بخوان» .
در جحفه به او رسيدم و نوشته را از او گرفتم و ابو بكر به سوى پيامبر صلى الله عليه و آله بازگشت و گفت : اى پيامبر خدا ! آيا در حقّ من چيزى نازل شده است؟
فرمود : «نه ؛ امّا جبرئيل نزد من آمد و گفت : [ پيام ]از جانب تو را ، جز خودت يا مردى از [ خاندان ]تو نمى رسانَد» .