راوی: نخستين همايش عرصهها و روشهاي حديث پژوهي دو خرداد از سوي دفتر تبليغات اسلامي خراسان رضوي برگزار شد.
به گزارش راوی: اين همايش با پيام آيتالله سبحاني، فقيه، حديثپژوه و رييس مؤسسه علمي ـ تحقيقاتي امام صادق(ع) قم، در سالن همايشهاي دفتر تبليغات اسلامي خراسان رضوي شروع شد . پيام آيت الله جعفر سبحاني، استاد سطح عالي حوزه علميه قم توسط محمد تقي شوشتري، مسؤول گروه علوم قرآني و حديث دفتر تبليغات اسلامي خراسان رضوي قرائت شد.
در پيام آيت الله جعفر سبحاني به همايش عرصه ها و روش هاي حديث پژوهي آمده است: حديث دومين مصدر پس از قرآن است و منزلت و جايگاه حديث موجب شد تا تعدادي از صحابه در قالب هاي مختلف به تدوين و نگارش احاديث بپردازد.
در ادامه اين پيام تأکيد شده است: با توجه به جايگاه مهم حديث، جعل آن و دروغ بستن به پيامبر(ص) افزايش يافت، سپس افرادي براي شناخت حديث صحيح از ناصحيح همت گماشته و دو علم رجال و درايه را تأسيس كردند.
در پايان اين پيام معيارهاي حديثي صحيح و نقد حديث، عرصه حديث در کتاب خدا، سنت قطعي، عقل پيراسته و تاريخ صحيح، عنوان شده است.
از استادان و پژوهشگران موسسه علمي دار الحديث آقايان مسعودي( معاونت پژوهشي دانشكده) و مهريزي (رياست پژوهشكده) براي ارائه مقاله و ايراد سخن دعوت شده بودند در اين نشست علمي، حجتالاسلام عبدالهادي مسعودي، معاون پژوهشي دانشكده علوم حديث در موضوع تأثيرگذاري حديث در دانش هاي اسلامي و حجتالاسلام مهدي مهريزي، رييس مركز تحقيقات درالحديث در موضوع آسيبشناسي مطالعات حديثي سخنراني كردند. معاون پژوهشي دانشکده علوم حديث در نخستين همايش عرصه ها و روش هاي حديث پژوهي در دفتر تبليغات اسلامي خراسان رضوي در مشهد، گفت: تاريخ نشان مي دهد که نقد حديث شيعه حساس تر از نقد حديث کتاب هاي اهل تسنن است. وي که درباره تأثير گذاري حديث بر دانش هاي اسلامي و علوم قديم و جديد سخن مي گفت، تصريح کرد: تاريخ نشان ميدهد که با دقت و بررسي جنبه هاي مختلف حديث، ميتوان با نگاه تاريخي و تمدني به شناخت و تأثيرگذاري حديث بر علوم مختلفي چون تفسير قرآن، کلام، اخلاق، اقتصاد، حقوق، مديريت، روانشناسي و ديگر علوم پي برد. وي در پايان «فقه الحديث» را دانش حديثي مبتني بر متن دانست که داراي عمق و فهم مي باشد.
در اين مراسم از خدمات آموزشي و پژوهشي حجتالاسلام محمد حسن رباني بيرجندي، نويسنده كتابهاي حديثي و برگزيده كتاب سال حوزه در عرصه حديث، تجليل شد. برگزاري نشست حلقه معرفت، برگزاري نمايشگاه آثار حديث پژوهان معاصر حوزه علميه خراسان و نامنويسي علاقهمندان به ورود در حلقه علمي حديث از ديگر اقدامات صورت گرفته در حاشيه اين نشست بود.