فعالیتهای حدیثی او در انتقال روایات و کتب روایی از نسل قبل به نسل پسین و نگارش مجموعههای زیبا در حدیث، فقه الحدیث، تاریخ و سیره، دعا و زیارات و کلام نقلی است. شیخ طوسی شمار کتابهای ایشان را نزدیک به دویست عنوان میداند۱ که بیشتر آنها در زمینههای یادشده است. مقام و موقعیت شیخ مفید، اقتضا میکند که بسیار بیش از این بدو پرداخته شود، ولی ما حیات او را به اجمال وا میگذاریم و به معرفی خلاصه برخی کتابهای حدیثی او میپردازیم.
أمالی
این کتاب مجموعهای از چهل و دو مجلس حدیثی شیخ مفید است که از سال 404 تا 411 هجری و بیشتر در ماه رمضان و در روز شنبه برپا میشده است. در مجموع سیصد و هشتاد و هفت روایت مسند در این کتاب آمده است. روایات کتاب، متونی قوی و استوار دارد و بیشتر در ارتباط با موضوعات کلامی و به خصوص امامت است. در مقايسه با کتابهای أمالی ديگر، أمالی مفید از دقت بیشتری برخوردار است.
الإرشاد
نام کامل آن الإرشاد فی معرفة حجج الله علی العباد است که به تاریخ زندگی، فضائل و سیره امامان معصوم پرداخته است. بیش از نیمی از کتاب درباره امام علی علیه السلام، فضائل و سخنان ایشان است كه به گونه مبسوط نقل شده است. کتاب ارشاد کهنترین و معتبرترین کتاب تاریخ امامان علیهم السلام است. چاپ جدید آن در دو جلد عرضه شده است.
المَزار
مجموعه زیارات معصومین علیهم السلام است که با اقبال عالمان شیعه مواجه شده است.
الجمل
رویارویی امام علی علیه السلام با عایشه، طلحه و زبیر را میتوان مهمترین فتنه در سده اول هجری نامید. شیخ مفید در دو نگاشته کلامی و تاریخی خویش به این مهم