227
خاطره‌های آموزنده

4 / 21

اللّهم أرِنِی الطَّلعَةَ الرَّشیدة

دوست عزیزم حجة الاسلام و المسلمین حاج شیخ هادی مروی رحمه الله در مکه نقل کرد:
مرحوم آیة الله شیخ راضی نجفی تبریزی، ابوالزوجه شهید حاج شیخ عباس شیرازی،۱ از شنیدن خبر شهادت ایشان، بسیار ناراحت شد و تا مدت‌ها گریه می‌کرد و می‌گفت: نمی‌توانم شهادت حاج شیخ عباس شیرازی را باور کنم.
زمینه‌ای فراهم شد که ایشان به حج مشرف شد. پس از بازگشت، داستانی را نقل کرد که در مجلس ترحیم وی نقل کردم. او گفت:
خداوند عنایت کرد و در کاروانی که نزدیک حرم مستقر بود، قرار گرفتم (چون پایش ناراحت بود و با عصا راه می‌رفت). بین ساعت نُه تا ده که وقت خلوتی است، به مسجدالحرام می‌رفتم.
روزهای هفتم و هشتم ذی‌حجّه بود و همه زائران به مکه آمده بودند و خیابان‌ها شلوغ بود. یک بار که به طرف حرم می‌رفتم، دیدم هیچ کس در خیابان نیست. ماشین

1.. شهید حجة الاسلام و المسلمین حاج شیخ عباس شیرازی، در ۱۳۲۳ شمسی، در کشکوئیۀ رفسنجان به دنیا آمد. در رفسنجان و قم به تحصیلات حوزوی پرداخت. در قم به جریان مبارزه با سلطنت پهلوی پیوست و به زندان افتاد. پس از پیروزی انقلاب، مسئولیت‌های مهمّی از جمله: قائم مقام رئیس سازمان تبلیغات و نیز فرماندهی کلّ تبلیغات جبهه‌ها (در ستاد تبلیغات جنگ) را به عهده داشت و هم‌زمان، امام مسجد نارمک (تهران) بود وی در هفدهم خرداد ۱۳۶۴ در سانحه‌ای در منطقۀ جنگی در نزدیکی دزفول به شهادت رسید و پیکرش در حرم حضرت معصومه علیها السلام؟ (در کنار مزار شهید محمد منتظری) دفن گردید (ر.ک: خطیب فرمانده).


خاطره‌های آموزنده
226

شخص هم غیرقابل توصیف بود. پس از زیارت خداحافظی کرد و رفت، هر قدر از من دور می‌شد، زیارت هم از خاطرم می‌رفت تا این‌که به کلی آن را فراموش کردم.
از مکه به کاظمین رفتم. کنار راه آهن ایستاده بودم، ناگاه همان شخص را دیدم. نزدیک آمد، سلام کرد و گفت: به تهران که رفتی، سلام مرا به آقا شیخ محمد حسن طالقانی برسان.۱
وقتی به تهران آمدم، نزد آقا شیخ محمد حسن رفتم و قضیه را نقل کردم. ایشان بسیار گریست و مرا متوجه کرد که آن شخص امام عصرعجل الله تعالی فرجه بوده است. در حالی‌که من نه در عرفات و نه در کاظمین، آن بزرگوار را نشناخته بودم.

1.. آقا شیخ محمد حسن، پدر آقا شیخ یحیی عبادی طالقانی (داماد مرحوم آیة الله سید صدر الدین صدر) بود؛ ایشان از علمای بزرگ تهران و در امر به معروف و نهی از منکر فوق‌العاده بود.

  • نام منبع :
    خاطره‌های آموزنده
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1391
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 358756
صفحه از 371
پرینت  ارسال به