275
خاطره‌های آموزنده

5 / 2

خاطره‌ای از سفر به آفریقای جنوبی

«دیدار با احمد دیدات»

در سفری که به آفریقای جنوبی داشتم، در تاریخ 21/7/1383 (26 شعبان 1425) همراه حجة الاسلام و المسلمین مرحوم محمدْ شریفِ مهدوی و حجة الاسلام و المسلمین سید علی قاضی عسکر، در شهر دوربان، به دیدار آقای احمد دیدات۱ رفتیم.
وی یکی از چهره‌های سرشناس مسلمان این منطقه و متخصص در مناظره در موضوع مسیحیت بود. جلسات مناظره وی گاه در استادیوم‌های بزرگ ورزشی با حضور انبوهی از مسلمانان و مسیحیان برگزار می‌شد. بدین سان، او سال‌ها از اسلام در برابر مسیحیت دفاع کرد. هم‌اکنون نیز نوارهای ویدئویی مناظرات وی دیدنی است.
هنگامی که ما به دیدار او رفتیم، حدود هشت سال از بیماری او در اثر سکته مغزی می‌گذشت و او در بستر بیماری بود.
این دیدار برای من فوق‌العاده جالب و آموزنده بود. به نظر من ارزش داشت که انسان ساعت‌ها طیّ طریق کند و به دوربان بیاید و از او درس مقاومت در زندگی بیاموزد.
پسرش می‌گفت: «پدرم حدود هشت سال پیش سکته کرد و تمام بدنش از صورت به پایین فلج شد. لیکن بدن او احساس دارد، و اگر با دست، قسمتی از پا و بدن را فشار دهیم، متوجه می‌شود. تمام علامت‌ها از پایین بدن به مغز انعکاس دارد؛ ولی از مغز به بدن فرمانی صادر نمی‌شود. او در این مدت غذا و آب نخورده، امّا بوی غذا را احساس می‌کند. مواد غذایی خاصی از راه لوله‌ای ویژه، به معده‌اش منتقل

1.. احمد دیدات در جولای ۱۹۱۸ میلادی در هندوستان متولد شد و در آگوست ۱۹۲۷ در سنّ نُه سالگی به آفریقای جنوبی، نزد پدرش «حسین» رفت. پدرش وی را که با حروف الفبای انگلیسی آشنایی نداشت، در مدرسۀ انجمن ثبت‌نام کرد. در آنجا انگلیسی را فرا گرفت و توانست طی شش ماه به موفقیت‌های عالی دست پیدا کند. امّا تحصیلات وی ناگهانی و آن هم به خاطر فشارهای مالی به پایان رسید و مجبور شد تحصیل را رها کرده و مشغول کار شود. اوّلین شغل وی در یک مغازه، حوالی شهر دوربان و در نزدیکی «مؤسسۀ رسالت آدم» بود. این مؤسسه در زمینۀ تبلیغ و آموزش مسیحیّت فعالیت داشت. اعضای مؤسسه به طور مکرّر و پیاپی به مدیر مسلمان او مراجعه و به صورت تحت اللفظی به اسلام حمله می‌کردند و اصرار در برگرداندن وی از دین اسلام داشتند. این موضوع احمد جوان را عصبانی می‌کرد. از این‌رو تصمیم گرفت با داشتن اطلاعات مناسبی از اسلام و مسیحیت، خود را برای پاسخ‌گویی به آنان مجهّز کند. وی در سال ۱۹۴۰ دربارۀ اسلام و روش مقایسه‌ای و تناقض‌های موجود در کتاب انجیل سخنانی ایراد کرد. این سخنان تعداد زیادی از مردم را به خود جلب کرد و به تدریج، با مطالعات بیشتر، فرصت یافت در مقابل هزاران نفر سخنرانی کند. سخنان او به اندازه‌ای تأثیرگذار بود که تعدادی از مسیحیان و هندوها به دین اسلام روی آوردند. سال ۱۹۵۰ در سخنرانی‌های وی حدود سی تا چهل هزار نفر حضور پیدا می‌کردند. در سوم می ۱۹۹۶ شیخ احمد دیدات با یک سکتۀ مغزی زمین‌گیر شد. این ضایعه وی را از حرکت و تلاش باز داشت. احمد دیدات در حدود بیست کتاب در موضوعات اسلامی و مباحثه با مسیحیّت به رشته تحریر درآورد و هشتاد نوار ویدئویی از مناظرات اسلام و مسیحیّت وی، در مؤسسۀ بین‌المللی تبلیغ اسلام هم‌اکنون موجود است. گفته می‌شود که بر اثر فعالیت‌های شیخ احمد دیدات، بیش از پنج هزار نفر به دین مبین اسلام مشرّف شده‌اند. شیخ احمد دیدات در تاریخ ۱۶/۵/۸۴ برابر با اوّل رجب ۱۴۲۶ قمری در سنّ هشتاد و هفت سالگی در شهر دوربان بدرود حیات گفت.


خاطره‌های آموزنده
274
  • نام منبع :
    خاطره‌های آموزنده
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1391
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 358339
صفحه از 371
پرینت  ارسال به