آخرت - صفحه 141

۲۸۰.امام على عليه السلام :كسب كردن ثواب ، برترين سود است ، و روى آوردن به خدا ، اساس كاميابى است.

۲۸۱.امام على عليه السلام :كسب كردن حسنات ، از برترين درآمدهاست.

۲۸۲.امام على عليه السلام :دنيا سراى راستى است براى آن كس كه آن را شناخت ، و ميدان رهايى است براى آن كس كه از آن توشه برداشت . دنيا فرودگاه وحى خداوند و تجارت خانه اولياى اوست . [آنان] تجارت كردند و بهشت را سود بردند.

۲۸۳.امام على عليه السلام :سود برنده ، كسى است كه اين جهان را به آن جهان فروخت.

۲۸۴.امام على عليه السلام :كسى كه آخرتش را با دنيايش بخرد ، هر دو را سود مى برد.

۲۸۵.امام على عليه السلام :دينت را با دنيايت نگه دار تا هر دو را سود ببرى ، و دينت را ابزار نگهدارى دنيايت قرار مده كه هر دو را از كف مى دهى.

۲۸۶.امام زين العابدين عليه السلام :كسى كه به خاطر ثواب آخرت ، در برابر [از دست دادن] دنيا شكيبايى ورزد ، هر آينه به خاطر امر مهمّى ، در برابر چيزى حقير ، شكيبايى ورزيده است . از اين مهم تر ، كسى است كه آنچه را از دنيا از دستش رفته ، سلامتى مى داند كه به آن دست يافته و غنيمتى مى شمارد كه براى [به دست آوردن] آن ، يارى شده است.

۲۸۷.امام زين العابدين عليه السلامـ در دعا ـ :بار خدايا! هر گاه ميان دو نقصان ، يكى در دين و يكى در دنيا ، قرار گرفتيم ، نقصان را در همانى قرار بده كه زودگذرتر است و توبه را در همانى قرار بده كه ماندگارتر است ، و هر گاه ميان دو خواست قرار گرفتيم كه يكى از آن دو ، تو را از ما خشنود مى سازد و آن ديگرى ، تو را بر ما خشمگين مى نمايد ، ما را به آنى متمايل گردان كه تو را از ما خشنود مى سازد و نيروى ما را به آن يك كه تو را بر ما خشمگين مى نمايد ، سست بگردان و در آن ، ما را به اختيار خودمان وا مگذار ؛ زيرا نفْس هاى ما ، اگر توفيق خود را يارشان نگردانى ، باطل را بر مى گزينند و در صورتى كه تو رحم نكنى ، به بدى فرمان مى دهند.

صفحه از 168