تاريخ : سه شنبه 1392/2/10 تاریخ ایجاد:
پديدآورنده : سید علی خامنه ای
کد خبر: 27596
لزوم حفظ مرجعيت پايگاههاي ديني در كلام رهبر معظم انقلاب اسلامي مدظله العالي

لزوم حفظ مرجعيت پايگاههاي ديني در كلام رهبر معظم انقلاب اسلامي مدظله العالي

نشستن بر سفره‌ي رنگين متاع دنيا وآلوده شدن به صله و احسان صاحبان زر و زور و نمک‌گير شدن در برابر طاغوتهاي شهوت و قدرت، خطرناکترين عامل جدایي از مردم و از دست دادن اعتماد و صميميت آنها است.

بیداری اسلامی اگر سالم بماند قادر به رقم زدن تمدن ‌اسلامی خواهد بود/ توطئه غرب برای تبدیل کردن بیداری اسلامی به معارضه‌های خونین قومی و مذهبی/ مسئله فلسطین محکی برای نهضتهای بیداری اسلامی

به گزارش پايگاه حديث نت به نقل از پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري، اجلاس علما و بيداري اسلامي صبح روز دوشنبه با حضور صدها نفر از علماء، انديشمندان، نخبگان و روحانيون برجسته جهان اسلام و با سخنان حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي، آغاز بکار کرد.

حضرت آيت الله خامنه اي رهبر انقلاب اسلامي در سخنان مهمي در اين اجلاس ضمن آسيب شناسي نهضت هاي بيداري اسلامي در شمال آفريقا و منطقه از پنج منظرِ لزومِ"حفظ مرجعيت پايگاههاي ديني"، "ترسيم هدف بلند مدت"، "پرهيز از تجربه تلخ دل خوش کردن به وعده هاي غرب"، "هوشياري در قبال توطئه ايجاد درگيري خونين فرقه اي، مذهبي و قومي" و "فراموش نکردن موضوع فلسطين بعنوان شاخص اساسي و محک نهضت ها"، تاکيد کردند: "ايستادگي بر سر اصول اسلامي" و "حضور مردم در صحنه"، دو عامل اصلي و کليدي است که موجب خنثي شدن همه توطئه ها، ترفندها و مکر دشمنان خواهد شد.

حضرت آيت الله خامنه اي در ابتداي سخنان خود، بيداري اسلامي را پديده‌ي شگرفي خواندند که اگر سالم بماند و ادامه يابد، زمينه ساز سربرآوردنِ تمدن‌اسلامي در چشم‌اندازي نه چندان دور دست، خواهد بود.

ايشان با اشاره به وحشت سخنگويان جبهه‌ي استکبار و ارتجاع، ‌از به زبان آوردن نام بيداري اسلامي خاطر نشان کردند: بيداري اسلامي اکنون حقيقتي است که تقريباً در سراسر دنياي اسلام ميتوان نشانه‌هاي آن را ديد و بارزترين نشانه‌ي آن، اشتياق افکار عمومي و بويژه قشرهاي جوان، به احياء مجد و عظمت اسلام و آشکار شدن چهره‌ي وقيح و ستمگر و مستکبر دولتهاي سلطه گر است.

رهبر انقلاب اسلامي ابعاد اين بيداري مبارک را بسيار گسترده‌ و داراي امتدادي رمزگونه دانستند و افزودند: همواره تحقق معجزه‌گونه وعده‌هاي الهي، نشانه‌ي اميدبخشي است که تحقق وعده‌هاي بزرگتر را نويد ميدهد.

حضرت آيت الله خامنه اي با بيان نمونه هاي قرآني از تحقق وعده هاي الهي که زمينه ساز تحقق وعده هاي بزرگتر بوده اند، آنها را تاکتيک ربوبي خواندند و تاکيد کردند: پيروزي انقلاب اسلامي در ايران يک نمونه آشکار از اين تاکتيک ربوبي است زيرا آن روز که اسلام در ايران پيروز شد و توانست دژ آمريکا و صهيونيزم را در يکي از حساسترين کشورهاي اين منطقه‌ي بسيار حساس، فتح کند اهل عبرت و حکمت دانستند که اگر صبر و بصيرت را به کار گيرند فتوحات ديگر پي‌درپي فرا خواهد رسيد، که البته، فرا رسيد.

ايشان با تاکيد بر اينکه پيروزي انقلاب اسلامي و تحقق واقعيتهاي درخشان آن، در سايه‌ي اعتماد به وعده‌ي الهي و صبر و مقاومت و استمداد از خداوند بوده است، افزودند: امروز اين تجربه‌ي گرانبها در دسترس ملتهایي است که در برابر استکبار و استبداد قد علم کرده و توانسته‌اند حکومتهاي فاسد وگوش به فرمان و وابسته به امريکا را سرنگون ساخته يا متزلزل کنند.

رهبر انقلاب اسلامي بعد از بيان اين مقدمه به آسيب شناسي بيداري اسلامي و تهديدهاي پيش روي نهضت هاي منطقه، پرداختند.

نقش برجسته، تاثير گذار و هدايتگر علماي دين و مصلحان ديني در تحولات بزرگ و حرکت هاي اصلاحي منطقه و کشورهاي اسلامي اولين نکته اي بود که حضرت آيت الله خامنه اي به آن اشاره کردند.

رهبر انقلاب اسلامي با يادآوري وظيفه‌ي سنگين عالمان دين در اين خصوص، تاکيد کردند: علماي دين و رجال ديندار و دين‌مدار، ‌بايد بشدت مراقب و دقيق باشند.

حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به تلاش مزدوران و وابستگان آمريکا و صهيونيسم براي تراشيدن مرجعيت هاي فکري نامطمئن و همچنين آلوده کردن اهل دين و تقوا، خاطر نشان کردند: نشستن بر سفره‌ي رنگين متاع دنيا وآلوده شدن به صله و احسان صاحبان زر و زور و نمک‌گير شدن در برابر طاغوتهاي شهوت و قدرت، خطرناکترين عامل جدایي از مردم و از دست دادن اعتماد و صميميت آنها است.

دومين نکته اي که رهبر انقلاب در آسيب شناسي بيداري اسلامي به آن اشاره کردند، لزوم ترسيم هدف بلندمدت و نهايي براي بيداري اسلامي بود.

حضرت آيت الله خامنه اي تاکيد کردند: اين هدف نهایي، نميتواند چيزي کمتر از «ايجاد تمدن درخشان اسلامي» باشد.

ايشان با تاکيد بر اينکه نبايد با نگاه شتابزده و يا بدبينانه به اين چشم‌انداز نگريست، در تبيين لوازم تمدن سازي اسلامي، افزودند: استقرار حکومت مردمي بر اساس‌ قوانين برگرفته از قرآن، اجتهاد و پاسخگویي به نيازهاي نو به نوِ بشر، پرهيز از تحجر و ارتجاع و بدعت و التقاط، ايجاد رفاه و ثروت عمومي، استقرار عدالت، رهايي از اقتصاد مبتني ‌بر ويژه‌ خواري و ربا و تکاثر، گسترش اخلاق انساني، دفاع از مظلومان عالم، تلاش و کار و ابتکار، و شکستن حلقه انحصارات علمي و اقتصادي و سياسي قدرتهاي سلطه گر از شاخصه هاي تمدن اسلامي است.

توجه به تجربه تلخ و دهشتناك تبعيت از غرب در سياست و اخلاق و رفتار و سبك زندگي، سومين نکته اي بود که رهبر انقلاب اسلامي در بيان تهديدهاي پيش روي نهضت هاي بيداري اسلامي مطرح کردند.

حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به آفات مهلکِ بيش از يك قرن تبعيت کشورهاي اسلامي از فرهنگ و سياست دولتهاي مستكبر، از جمله وابستگي و ذلت سياسي، فلاكت و فقر اقتصادي، سقوط فضيلت و اخلاق، و عقب‌ماندگي خجلت‌آور علمي افزودند: وعده‌ها و وعيدهاي آمريکا و غرب نبايد در تصميم‌ها و اقدامهاي نخبگان سياسي و در حركت عظيم مردمي اثر بگذارد.

ايشان خاطر نشان کردند: دولت ها و حکومت هايي که در طول ساليان به وعده‌هاي آمريكا دل خوش كردند و تسليم مستکبران بودند، نتوانستند گِرهي از كار ملت خود بگشايند يا ستمي را از خود يا ديگران بر طرف كنند؛ وحتي نتوانستند از ويراني يك خانه‌ي فلسطيني در سرزميني که متعلق به فلسطينيان است، جلوگيري کنند.

نكته‌ي چهارمي که رهبر انقلاب اسلامي به ان اشاره کردند، تهديد خطرناکِ تبديل نهضت هاي بيداري اسلامي به معارضه‌هاي خونين فرقه‌ئي و مذهبي و قومي و ملّي بود.

حضرت آيت الله خامنه اي گفتند: اين توطئه هم‌اكنون از سوي سرويسهاي جاسوسي غرب و صهيونيزم با كمك دلارهاي نفتي و سياستمداران خودفروخته، از شرق آسيا تا شمال آفريقا و بويژه در منطقه‌ي عربي، با جديت و اهتمام دنبال ميشود و پولي که ميتوانست در خدمت بهروزي خلق خدا باشد، خرج تهديد و تكفير و ترور و بمب‌گذاري و ريختن خون مسلمانان و برافروختن آتش كينه‌هاي دراز مدت شده است.

ايشان با تاکيد بر اينکه نگاه هوشمندانه به صحنه‌ي درگيريهاي داخلي، دست دشمن را در پس اين فاجعه‌ها به روشني نشان ميدهد، تاکيد کردند: وظيفه مصلحان و نخبگان ديني و سياسي در اين ماجرا بسيار سنگين است.

رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به شرايط ليبي، مصر، تونس، سوريه، پاكستان، عراق و لبنان افزودند: تبليغات غرب و رسانه‌هاي منطقه‌اي وابسته و مزدور، جنگ ويرانگر در سوريه را نزاع شيعه و سنّي وانمود ميكند و حاشيه‌ي امني براي صهيونيستها و دشمنان مقاومت در سوريه و لبنان پديد مي‌آورد، درحاليکه دو طرف نزاع در سوريه، نه سنّي و شيعه، بلكه طرفداران مقاومت ضدصهيونيستي و مخالفان آنند.

حضرت آيت الله خامنه اي به مسائل بحرين نيز اشاره کردند و گفتند: در بحرين، اکثريتي مظلوم که سالهاي متمادي از حق رأي و ديگر حقوق اساسي يک ملت، محروم بوده، به مطالبه‌ي حق خود برخاسته‌اند، اما چون اين اکثريت مظلوم، شيعه‌اند و حکومت جبارِ سکولار، متظاهر به سني‌گري است، دستگاههاي تبليغاتي اروپا و امريکا و هم پياله هاي آنها در منطقه، آن را نزاع شيعه و سني جلوه مي دهند.

ايشان با طرح اين سوال که آيا اين تصوير، حقيقت ماجرا است؟ تاکيد کردند: اين مسايل است که علماي دين و مصلحان منصف را به تأمل و دقت و احساس مسئوليت فراميخواند و شناختن هدفهاي دشمنان در عمده کردن اختلافات مذهبي و قومي و حزبي را بر همه فرض مي‌سازد.

پنجمين و آخرين نکته اي که رهبرانقلاب اسلامي بعنوان شاخص و محک شناخت درستي مسير نهضت هاي بيداري اسلامي بيان کردند، چگونگي موضعگيري آنان در قبال مسأله‌ي فلسطين بود.

حضرت آيت الله خامنه اي تاکيد کردند: هر کس که شعار آزادي قدس شريف و نجات ملت فلسطين و سرزمين فلسطين را نپذيرد و يا به حاشيه ببرد و به جبهه‌ي مقاومت پشت کند، متهم است.

ايشان افزودند: امت اسلامي بايد در همه جا و همه وقت، اين معيار و شاخص نمايان و اساسي را مدنظر داشته باشد.

رهبر انقلاب اسلامي در بخش پاياني سخنان خود در همايش علما و بيداري اسلامي، "ايستادگي بر سر اصول اسلامي" و "حضور مردم در صحنه" را دو عامل اساسي براي خنثي شدن توطئه دشمنان برشمردند و خاطر نشان کردند: اين دو عامل در همه جا کليد فتح و فرج است.

حضرت آيت الله خامنه اي تحقق اين دو عامل را منوط به "ايمان صادقانه به وعده‌ي الهي" و "تلاش مخلصانه و تبيين صادقانه" دانستند و افزودند: ملتي که صدق و صميميت پيشوايان را باور کند، صحنه را از حضور پر برکت خود رونق مي‌بخشد؛ و هر جا که ملت با عزم راسخ در صحنه بماند هيچ قدرتي توان شکست دادن آن را نخواهد داشت.

در پایان سخنان رهبر انقلاب اسلامی در اجلاس علما و بیداری اسلامی، ایشان با حضور در جمع علما، نخبگان و متفکران کشورهای اسلامی از نزدیک با آنان دیدار و گفتگو کردند.

خبرگزاری فارس :
خبرگزاری ایکنا :
خبرگزاری ایرنا :