تاريخ : پنج شنبه 1392/2/19 تاریخ ایجاد:
کد خبر: 27617
کثرت سخن، مانع حضور قلب در نماز است
پژوهشگر علوم حدیث، در مراسم «تواصی به حق» مؤسسه دارالحدیث، با بیان آثار ژرف صمت(سکوت) در زندگی دنیوی و اخروی انسان، گفت: از فوائد صمت(سکوت) این است که وقتی انسان زبانش سکوت کرد دل او نیز آرام می شود، زیرا اکثر خیالاتی که مانع حضور قلب در نماز و عبادات می شود، از کثرت سخن است.
به گزارش پایگاه حدیث نت، جلسه هفتگی «تواصی به حق»، با حضور آیت الله ری شهری، پژوهشگران، مديران، كاركنان مؤسسه و نيز دانشجويان و دستاندركاران دانشگاه قرآن و حديث، چهارشنبه 18 اردیبهشت، در نمازخانه مؤسسه دارالحدیث برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین «شیرجعفری» سخنان خود را با آیه 31 سوره مبارکه اعراف شروع کرد و گفت: «كُلُواْ وَاشْرَبُواْ وَلاَ تُسْرِفُواْ» یعنی، بخورید و بیاشامید ولی اسراف نکنید.
وی افزود: آثار کثرت أکل(پرخوری) و تاثير آن بر سلامتی، عاملي براي ايجاد توصيه هاي از طرف معصومين (ع) با عنوان آداب غذا خوردن شده است.
پژوهشگر علوم حدیث این شعر را قرائت کرد: صمت و جوع و سحر عزلت و ذكر به دوام ناتمامان جهان را كند اين پنج تمام
وی تصریح کرد: هنگامی که جسم ما مشغول هضم غذا می شود، به دلیل اینکه جسم و روان بر روح انسان اثر می گذارند، پرخوری نیز به تناسب خود بر روح و روان آدمی تاثیر گذار است. وقتی انسان پرخوری می کند، آثار مقطعی و آثاری بلند مدت پیش می آورد.
حجت الاسلام و المسلمین «شیرجعفری» اظهار داشت: هر کس شب بیدار شود و نماز شب بخواند روز بشاش و گشاده رو است. همین امر از رحمت الهی بر میخیزد پس پرخوری در روز ما را از شب زنده داری و نماز شب باز می دارد.
گفتنی است، مراسم تواصی به حق هر هفته روزهای چهارشنبه، با حضور دست اندر کاران دانشگاه قرآن و حدیث، پژوهشگاه قران و حدیث و به همت معاونت فرهنگی و ارتباطات مؤسسه علمی، فرهنگی دارالحدیث، برگزار می شود.