همچنین، باید دو کتاب الکافی و تهذیبالاحکام با هم مقایسه شود. شیخ طوسی در کتاب تهذیبالاحکام، همه متون کتاب الکافی را آورده، متون معارض آن را هم نقل نموده و سپس وجه جمع بین این دو گروه روایات را نیز مطرح کرده است.
منزل بیستوششم، بصائرالدرجات
منزل بیستوششم، کتاب بصائرالدرجات،۱ اثر صفار است. بصائرالدرجات کتابی است که با هدف معرفی ائمه علیهم السلام و علم ایشان نوشته شده است. روایات این کتاب در این منزل خوانده میشود و بعداً باید با «کتاب الحجه» الکافی _ که در منازل بعد خوانده میشود _ مقایسه شود. البته در همین منزل هم مقایسه را انجام داد. بصائرالدرجات چند ترجمه خوب دارد که میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
وادی پنجم: متن دقیق، درک عمیق
در وادی پنجم، علاوه بر این که باید متن را به دقت خواند و به ظرایف آن توجه داشت، باید به درک عمیقی نیز دست یافت.
منزل بیستوهفتم، نهجالبلاغه (خطبههای توحیدی)
در منزل بیستوهفتم، خطبههای توحیدی نهجالبلاغه همراه با شروح آن، بویژه شرح ابنمیثم، و بهجالصباغه علامه شوشتری مطالعه میشود. این دو کتاب به مباحث توحیدی اهمیت دادهاند.
منزل بیستوهشتم، الکافی (جلد اول)
در منزل بیستوهشتم، سه کتاب «عقل»، «توحید» و «حجت» از جلد اول کتاب الکافی باید مطالعه شود. از آنجا که در این منزل باید متن دقیق باشد، و مباحث «کتاب العلم» سادهتر است، این مباحث در برنامه این مرحله گنجانده نشده است. «کتاب التوحید» واقعاً سخت است و «کتاب الحجه» میانه است. در این منزل باید شرح ملا صالح مازندرانی، حواشی علامه شعرانی و شرح ملا صدرا۲ نیز همراه با روایات یادشده
1.. بصائرالدرجات فی فضائل آل محمد صلی الله علیه و آله ، نوشته محمد بن حسن صفار (م۲۹۰ق)، از علمای بزرگ شیعه امامیه و صحابی امامحسن عسكری علیه السلام است كه در باره شناخت ائمه و خصوصیات امام نوشته شده است. بصائرالدرجات مشتمل بر ۱۸۸۱ حدیث است كه در ده بخش تنظیم شده و هر بخش، حدوداً شامل بیست باب است.
2.. شرح اصول الكافی محمد بن ابراهیم بن یحیی قوامی شیرازی (ملا صدرا) (م۱۰۵۰ق) شرح مفصل فلسفی و حكمی بر اصول الكافی است و كتاب العقل و الجهل، كتاب التوحید، كتاب فضل العلم و تا باب یازدهم كتاب الحجة را در بر میگیرد. در مجموع، شامل شرح ۵۰۳ حدیث است و ملا صدرا در سال ۱۰۴۴ق، در شیراز از تألیف آن فراغت یافته است. مجلد سوم این شرح با تعلیقاتی از ملا علی نوری همراه است.