تاريخ : شنبه 1392/5/12 تاریخ ایجاد:
کد خبر: 27987
فعالیت هجده گروه علمی در پژوهشگاه قرآن و حدیث

فعالیت هجده گروه علمی در پژوهشگاه قرآن و حدیث

معاون فرهنگی، ارتباطات و امور بین‌الملل مؤسسه دارالحدیث، از فعالیت هجده گروه علمی پژوهشی در پژوهشگاه قرآن و حدیث خبر داد.

به گزارش پایگاه حدیث نت، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدتقی سبحانی‌نیا، روز پنجشنبه ۱۰ مردادماه در جمع خبرنگاران با اشاره به ارتباط این معاونت با بخش‌های دیگر پژوهشگاه قرآن و حدیث، گفت: این معاونت در کنار دانشگاه قرآن و حدیث و پژوهشگاه قرآن و حدیث دائر شد تا افزون بر اینکه نیازهای این دو بخش را در برخی از حوزه ها برطرف کند، از ایجاد بخش‌های تکراری جلوگیری شود.
وی افزود: معاونت فرهنگی، ارتباطات و امور بین‌الملل مؤسسه علمی ـ فرهنگی دارالحدیث، در بخش‌های اطلاع‌رسانی و مباحث خبری، پایگاه‌های اینترنتی مختلف، کتابخانه تخصصی علوم حدیث، تولید نرم‌افزارهای مختلف از محصولات علمی پژوهشی، خدمات ارائه می‌ دهد.
حجت‌الاسلام والمسلمین محمدتقی سبحانی‌نیا از همکاری‌های علمی بین پژوهشگاه و دانشگاه قرآن و حدیث، فعالیت‌های مربوط به امور بین‌الملل و برنامه‌های فرهنگی مختلف به عنوان بخش دیگری از این خدمات نام برد که سبب استفاده از محصولات تولید شده در دانشگاه و پژوهشگاه قرآن و حدیث شده است.
وی اظهار کرد:‌ اداره کل فرهنگی با هدف مدیریت تولید متون ترویجی و عمومی و تولید فرآورده های رسانه‌ای در این معاونت راه‌اندازی شده تا با استفاده از محصولات تخصصی مؤسسه و مجموعه معارف قرآنی و حدیثی، مخاطب عام در سطح داخل و خارج کشور را پوشش دهد.
یادآور می‌شود، هم‌اکنون گروه دانشنامه نگاری، گروه احیا و تصحیح متون، گروه ترجمه، گروه رجال، گروه تاریخ و مصطلحات حدیث، گروه منابع حدیثی، گروه تفسیر جامع روایی، گروه قرآن‌شناسی و دانش‌های پیرامونی و گروه احیا و بازسازی متون تفسیری در پژوهشگاه قرآن و حدیث فعال هستند.
از دیگر گروه‌های فعال در این پژوهشگاه می‌توان به گروه تاریخ کلام، گروه کلام تطبیقی، گروه مبانی معرفتی علم کلام، گروه مطالعات موضوعی کلام، گروه روانشناسی اسلامی، گروه اخلاق عملی و کاربردی، گروه اخلاق نظری و گروه تازه تأسیس جامعه‌شناسی اشاره کرد.
براساس مجوزی که سال گذشته از سوی وزارت علوم تحقیقات و فناوری، صادر شد، درجه پژوهشکده قرآن و حدیث با کسب استانداردهای علمی لازم به پژوهشگاه ارتقا یافت.
گفتنی است، مؤسسه علمی ــ فرهنگی دارالحديث قم در سال ۱۳۷۴ با پيام مقام معظم رهبری آغاز به كار كرده است.
دانشکده علوم حدیث در این مؤسسه در سال گذشته به دانشگاه قرآن و حديث ارتقا يافت و از همان بدو تأسيس مؤسسه علمی ـ فرهنگی دارالحدیث، پژوهشكده علوم و معارف حدیث در آن راه‌اندازی شد، در تاريخ هشتم تيرماه ۹۲ نيز مجوز تاسيس پژوهشگاه قرآن و حديث توسط وزارت علوم صادر شده است.

خبرگزاری فارس :
خبرگزاری ایکنا :
خبرگزاری ایرنا :