تاريخ : چهارشنبه 1392/7/10
تاریخ ایجاد:
کد خبر:
28244
پاسخگویی به پرسشهای مطرح شده از سوی ادیان شرقی
رئیس پژوهشکده کلام اهل بیت(ع) پژوهشگاه قرآن و حدیث گفت: بخشی در این پژوهشکده فعال است که به پرسشهای مطرح شده از سوی ادیان شرقی مانند مسیحیت پاسخ میدهد.
حجتالاسلام والمسلمین دکترمحمدتقی سبحانی در گفتگو با خبرنگارپایگاه حدیث نت، با اشاره به اهمیت پژوهشهای حدیثی اظهار داشت: پژوهشهای حدیثی در جهان اسلام دارای سابقه دیرینه است ولی پژوهشهای نوآوری که ارتباط حدیث با علوم جدید و روشهای دینی را پیوند بزند، در جهان اسلامی سابقهای ندارد یا کم سابقه است.
وی افزود: بازاندیشی علوم انسانی یا روشهای اسلامی از منظر علوم حدیث از امتیازات پژوهشگاه قرآن و حدیث است.
رئیس پژوهشکده کلام اهل بیت(ع) پژوهشگاه قرآن و حدیث ادامه داد: پژوهشگاه قرآن و حدیث به خلأهای موجود میپردازد و از تکرار در حوزه فعالیتهای علمی پرهیز میکند.
وی با بیان اینکه کلام دارای سابقه دیرینه است گفت: کارهای فراوانی در حوزههای علمیه در زمینه کلام صورت گرفته ولی پژوهشکده کلام اهل بیت(ع) در قالب چهار گروه در این زمینه فعالیت میکند.
حجتالاسلام والمسلمین سبحانی تاریخ علم کلام را از جمله گروههای پژوهشکده کلام اهل بیت(ع) ذکر کرد و افزود: امروز مستشرقان تاریخ علم کلام شیعه را مورد مطالعه قرار میدهند بنابراین با راهاندازی این گروه و ارائه پژوهشها سعی در گرفتن پژوهشهای این حوزه مستشرقان داریم.
وی با اشاره به گروه مطالعات موضوعی در حوزه کلام اهل بیت(ع) عنوان داشت: با توجه به اینکه موضوع انتخاب شده برای این گروه از بخشهای فراموش شده فرهنگ ماست، این گروه راهاندازی شده است.
رئیس پژوهشکده کلام اهل بیت(ع) پژوهشگاه قرآن و حدیث خاطرنشان کرد: بحثهای عقلی و علمی فراوانی در حوزه کلام وجود دارد ولی اینکه میراث اهل بیت(ع) مورد مطالعه کلامی قرار گیرد کمتر مورد توجه بوده است.
وی عنوان داشت: در گروه چهارم این پژوهشکده تلاش میکنیم در عرصههای نوآمدی که امروز جامعه با آن درگیر است به پرسشها و شبهات نسل جوان از دریچه کلام اهل بیت پاسخ دهیم.
حجتالاسلام والمسلمین سبحانی خاطرنشان کرد: اکنون در حال طراحی بخشی برای پاسخگویی به پرسشهای ادیان شرقی مانند مسیحیت هستیم.