دست اندرکاران همایش بزرگداشت آیت الله مشکینی با حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.
به گزارش پایگاه حدیث نت، به نقل از شبکه خبر، رهبر انقلاب اسلامی در دیدار دستاندرکاران برگزارى همایش بزرگداشت آیتاللّه على مشکینى، ضمن تاکید بر لزوم تجلیل از شخصیت مرحوم آیتالله مشکینی، فرمودند: آقاى مشکینى رحمةاللّه علیه یک آدم بىبدیل بود؛ یعنى ما حقّاً و انصافاً، هیچکس دیگر را با این جامعیت در خصوصیات مختلف، در بین بزرگان روحانىمان نداریم.
رهبر فرزانه انقلاب در این دیدار فرمودند؛ راجع به مرحوم آقاى مشکینى (رضوان اللّه علیه) همینطور که جنابعالى اشاره کردید، شایسته است که از ایشان تجلیل بشود. آقاى مشکینى (رحمةاللّه علیه) - در زمان حیاتشان من این را اعتقاد داشتم، الان هم بر همان اعتقاد هستم - یک آدم بىبدیل بود؛ یعنى ما حقّاً [و] انصافاً، هیچکس دیگر را با این جامعیّت در خصوصیّات مختلف، در بین بزرگان روحانىمان نداریم. انصافاً یک مرد بىبدیل و بىنظیرى بود.
خب سالهاى متمادى هم ایشان حضور داشته در صحنه. از سال ۴۱ ایشان وارد صحنهى مبارزات بودند. و من این جمله را مکرّر نقل کردهام از مرحوم آقاى حائرى (رضوان اللّه علیه)؛ خود آقاى حائرى براى من نقل کردند - همان سال ۴۱، ۴۲ - [که] یک صحبتى با مرحوم آقاى گلپایگانى میکردند، مرحوم آقاى گلپایگانى فرموده بودند که من چهل سال به گردن این حوزه حق دارم - که خب، حق هم همین است - ایشان میگفتند من گفتم خب حاج میرزا على مشکینى هم بیست سال به گردن این حوزه حق دارد. این مال سال ۴۲ است؛ یعنى اهمّیّت شخصیّت آقاى مشکینى را آدم اینجورى میتواند بفهمد [که] کسى مثل مرحوم حاج آقا مرتضاى حائرى - با آن رتبه و مقام علمى و [مخصوصاً] با آن آبرویى که ایشان در حوزه داشت؛ مرحوم آقاى حاج آقا مرتضى، در حوزه خیلى آبرومند و باحیثیّت بود؛ خیلى وزنه بود در حوزه، از همه جهت - دربارهى آقاى مشکینى یک چنین تعبیرى میکردند.
به هر حال، هم خوب است آثار ایشان منتشر بشود، هم این تفسیر - من اطّلاعى نداشتم از اینکه این تفسیر صادر شده از قلم آقاى مشکینى، حالا هم که جناب آقاى استادى(۲) قبول زحمت کردند که دنبالهى آن را تمام بکنند -قاعدتاً چیز خوبى خواهد بود؛ سلیقهى آقاى مشکینى اینجورى بود: آدم بسیار خوشسلیقه [اى بود]؛ ایشان علاوه بر جهات علمى و اخلاقى و سیاسى و تقوایى و مانند اینها، بسیار اهل ذوق و اهل سلیقه و مانند اینها بودند. امّیدواریم انشاءاللّه خداوند کمک کند و تأیید کند شما را؛ این کار هم به بهترین وجهى - هر دو مورد- انشاءاللّه انجام بگیرد. (۳)
همایش بزرگداشت آیت الله میرزا علی مشکینی رییس پیشین مجلس خبرگان رهبری صبح پنجشنبه با قرائت پیام پیام رهبر معظم انقلاب توسط حجت الاسلام و المسلمین محمد محمدی گلپایگانی در دانشگاه دارالحدیث قم آغاز شد.
این همایش یک روزه هم اکنون با حضور آیت الله ˈآیت الله محمد رضا مهدوی کنیˈ رییس مجلس خبرگان رهبری و آیت الله ˈحسین نوری همدانیˈ از مراجع تقلید در سالن همایش دانشگاه دارالحدیث قم در حال برگزاری است.
قرار است در این همایش همچنین آیت الله ˈمحمد رضا مهدوی کنیˈ رییس مجلس خبرگان رهبری، آیت الله ˈرضا استادیˈ از استادان برجسته حوزه علمیه قم و حجت الاسلام والمسلمین ˈمحمد محمدی ری شهریˈ رییس موسسه دارالحدیث و تولیت آستان حضرت عبدالعظیم (ع) سخنرانی کنند.
ارائه گزارش دبیر همایش، ارائه دو مقاله برتر، رونمایی از آثار مرحوم آیت الله مشکینی و همچنین برگزاری نمایشگاهی از آثار این عالم بزرگ در حاشیه همایش از دیگر برنامه های همایش است.
ادامه این همایش در ˈاردبیلˈ نیز با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین ری شهری و حجت الاسلام و المسلمین ˈسید حسن عاملیˈ نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل در خرداد ماه امسال ترتیب خواهد یافت.
* خلاصه ای از زندگینامه استاد مشکینی:
آیت الله ˈعلی اکبر فیضˈ معروف به ˈمشکینیˈ در سال ۱۳۰۰ هجری شمسی در روستای ˈاَلنیˈ از توابع مشکین شهر (استان اردبیل) چشم به جهان گشود.
وی هنگامی که همراه با پدر در نجف مقیم بود به مکتب خانه رفت و سپس به وطن بازگشت و مقداری از مقدمات علوم دینی را نزد پدر فرا گرفت .
با رحلت پدر و به سفارش وی برای تحصیل علوم دینی به اردبیل سفر کرد و مقداری از صرف و نحو را در آنجا فرا گرفت، سپس به قم رفت و به تحصیل علوم دینی پرداخت .
وی در دروس خارج فقه و اصول آیت الله العظمی بروجردی (ره ) و آیت الله العظمی محقق داماد (ره ) شرکت می کرد.
در نجف نیز به محضر عالمان و استادان آن دیار شرفیاب می شد و در درس خارج امام خمینی (ره ) شرکت جدی داشت .
آیت الله مشکینی ، کتاب های فراوانی در زمینه های گوناگون علوم اسلامی تألیف و منتشر کرد از جمله می توان به اصطلاح الاصول، مصطلحات الفقه ، ازدواج در اسلام ، مفتاح الجنان (کتاب دعا تکمیل مصباح المنیر) و قصار الجمل (احادیث کوتاه تحت عناوین لغوی دو جلد) اشاره کرد.
با پیروزی انقلاب اسلامی ایران ، آیت الله مشکینی در مسوولیت های گوناگونی به ایفای نقش پرداخت از جمله آنها می توان به عضویت در خبرگان تدوین قانون اساسی ، ریاست مجلس خبرگان رهبری در سه دوره ، امامت جمعه قم با حکم امام خمینی (ره)، عضویت در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و ریاست شورای بازنگری قانون اساسی اشاره کرد.
وی در هشتم مرداد ۱۳۸۶ دارفانی را وداع کرد.