منهيّات - صفحه 425

۰.20769.عنه صلى الله عليه و آله : مَن صافَحَ امرأةً حَراما جاءَ يَومَ القِيامَةِ مَغلولاً ، ثُمّ يُؤمَرُ بهِ إلَى النّارِ . ۱

۰.20770.عنه صلى الله عليه و آله : مَن فاكَهَ امرأةً لا يَملِكُها حُبِسَ بكلِّ كَلِمَةٍ كلَّمَها في الدُّنيا ألفَ عامٍ (في النّارِ) ، و المرأةُ إذا طاوَعَتِ الرّجُلَ فالتَزَمَها أو قَبَّلَها أو باشَرَها حَراما أو فاكَهَها و أصابَ مِنها فاحِشَةً فعَلَيها مِن الوِزرِ ما علَى الرّجُلِ ، فإن غَلَبَها على نَفسِها كانَ علَى الرّجُلِ وِزرُهُ و وِزرُها . ۲

۰.20771.عنه صلى الله عليه و آله : مَن غَشَّ مُسلما في بَيعٍ أو شِراءٍ فلَيس مِنّا ، و يُحشَرُ مَع اليهودِ يَومَ القِيامَةِ ؛ لأنّهُ مَن غَشَّ النّاسَ فلَيسَ بمُسلمٍ . ۳

۰.20772.عنه صلى الله عليه و آله : مَن مَنَعَ الماعُونَ ۴ مِن جارِهِ إذا احتاجَ إلَيهِ مَنَعَهُ اللّه ُ فَضلَهُ يَومَ القِيامَةِ و وَكَلَهُ إلى نَفسِهِ ، و مَن وَكَلَهُ اللّه ُ عَزَّ و جلَّ إلى نَفسِهِ هَلَكَ و لا يَقبَلُ اللّه ُ عَزَّ و جل عُذرا . ۵

۰.20769.پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : هر كس با زن نا محرمى دست دهد، در روز قيامت بسته در غل و زنجير بيايد و سپس دستور آيد كه او را به آتش برند.

۰.20770.پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : هر كس با زنى كه محرم او نيست شوخى كند، به ازاى هر كلمه اى كه در دنيا به آن زن گفته است هزار سال [در آتش ]نگه داشته شود و هرگاه زن، مرد را به خود بپذيرد و در نتيجه، مرد به حرام به او نزديك شود يا ببوسدش يا با وى نزديكى كند و يا با او شوخى كند و مرتكب فحشايى شود همان گناهى كه براى مرد است براى او نيز باشد و چنانچه زن راضى نباشد و مرد با زور به وى دست درازى كند گناه آن زن نيز بر مرد است.

۰.20771.پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : هر كس در خريد يا فروشى سر مسلمانى كلاه بگذارد از ما [مسلمانان ]نيست و روز قيامت با يهود محشور مى شود؛ زيرا هر كس سر مردم كلاه بگذارد مسلمان نيست.

۰.20772.پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : هر كس از همسايه خود وسيله اى ۶ را كه بدان احتياج دارد دريغ ورزد، خداوند نيز در روز قيامت فضل و بخشش خود را از وى دريغ دارد و او را به خودش وا گذارد و هر كس كه خداوند او را به خود وا گذارد، هلاك شود و خداوند عزّ و جلّ هيچ عذرى از وى نپذيرد.

1.ثواب الأعمال : ۳۳۴/۱.

2.ثواب الأعمال: ۳۳۴/۱.

3.ثواب الأعمال : ۳۳۴ / ۱.

4.الماعون : اسم جامع لمنافع البيت، كالقدر و الدلو و الملح و الماء و السراج و الخُمرة و نحو ذلك ممّا جرت العادة بعاريته (مجمع البحرين : ۳ / ۱۷۰۷) .

5.ثواب الأعمال: ۳۳۴/۱.

6.در متن حديث ماعون آمده است كه به معناى هر چيزى است كه در آن منفعت و كارآيى باشد، يا هر وسيله اى كه مردم از يكديگر به عاريه مى گيرند، مانند سطل و تيشه و ديگ و امثال اينها.

صفحه از 445