۰.11756.عنه عليه السلام : في التَّوراةِ مَكتوبٌ : يَا بنَ آدمَ، تَفَرَّغْ لِعِبادَتي أملَأْ قلبَكَ غِنىً، و لا أكِلْكَ إلى طلَبِكَ ، و عَلَيَّ أن أسُدَّ فاقَتَكَ و أملَأَ قلبَكَ خَوفا مِنّي، و إن لا تَفَرَّغْ لِعِبادَتي أملَأْ قلبَكَ شُغلاً بالدُّنيا ثُمّ لا أسُدُّ فاقَتَكَ، وَ أكِلُكَ إلى طَلَبِكَ . ۱
2450
تَفسيرُ العِبادَةِ
۰.11757.إرشاد القلوب : في حديثِ المِعراجِ : يا أحمدُ، هَل تَدري مَتى يَكونُ لِيَ العَبدُ عابِدا؟ قالَ : لا يا ربِّ، قالَ : إذا اجتَمَعَ فيهِ سَبعُ خِصالٍ : وَرَعٌ يَحجُزُه عنِ المَحارِمِ، وَ صَمتٌ يَكُفُّه عَمّا لا يَعنيهِ، وَ خَوفٌ يَزدادُ كـلَّ يَومٍ مِن بُكائهِ، و حَياءٌ يَستَحي مِنّي فِي الخَلاءِ، و أكلُ ما لا بُدَّ مِنهُ، و يُبغِضُ الدُّنيا لِبُغضي لَها، و يُحِبُّ الأخيارَ لِحُبّي إيّاهُم . ۲
۰.11758.الإمامُ الصّادقُ عليه السلام : حُسنُ النِّيّةِ بِالطّاعَةِ من الوُجوهِ الَّتي يُطاعُ اللّه ُ مِنها . ۳
۰.11756.امام صادق عليه السلام : در تورات نوشته شده است: اى پسر آدم! براى عبادت من زمان قرار ده تا دلت را از بى نيازى آكنده سازم و تو را به خواسته ات وا نگذارم؛ و بر من است كه دَرِ نيازمندى را به روى تو ببندم و دلت را از ترس خود لبريز سازم . اگر خود را وقف عبادت من نسازى، دلت را از گرفتارى به دنيا پُر كنم، سپس در نياز را به رويت نبندم و تو را به خواسته ات وا گذارم.
2450
تفسير عبادت
۰.11757.ارشاد القلوب : در حديث معراج آمده است: اى احمد! آيا مى دانى كه بنده چه وقت مرا بندگى مى كند؟ عرض كرد: نه، اى پروردگار من . فرمود: هرگاه هفت خصلت در او فراهم آيد: پارسايى و ورعى كه مانع او از حرامها شود و سكوتى كه او را از سخنان بيهوده باز دارد و ترسى كه هر روز بر گريه او بيفزايد و شرمى كه در خلوت و تنهايى از من داشته باشد و خوردن به اندازه ضرورت و دشمن داشتن دنيا به خاطر دشمنى من با آن و دوست داشتن نيكان به خاطر اينكه من آنان را دوست مى دارم.
۰.11758.امام صادق عليه السلام فرمود : داشتن حُسن نيّت در طاعت از چهره هايى كه خداوند از طريق آنها اطاعت مى شود (مقصود ، امامِ معصوم است).