۱۱۸۴.مسند ابن حنبلـ به نقل از نعيم بن سلامه ، از مردى از بنى سليم كه صحابى بود ـ: پيامبر صلى الله عليه و آله هر گاه از خوردنْ دست مى كشيد ، مى فرمود : «بار خدايا ! تو را سپاس كه غذا و آب دادى و سير و سيرابمان نمودى . پس تو را سپاس ، كه تو را ناسپاسى نشايد ، طاعتت را كنار نتوان نهاد ، و از تو بى نيازى اى نخواهد بود .
۱۱۸۵.مكارم الاخلاق :هر گاه براى پيامبر صلى الله عليه و آله سفره نهاده مى شد ، مى فرمود : «به نام خدا . بار خدايا ! اين را نعمتى سپاس داشته قرار ده كه با آن به نعمت بهشت برسيم» .
۱۱۸۶.سنن أبى داوودـ به نقل از ابو ايّوب انصارى ـ: پيامبر خدا هر گاه مى خورد يا مى آشاميد ، مى فرمود : «سپاس ، خدايى را كه غذا و آب داد و آن را گوارا ساخت ، و برايش برون رفتى قرار داد» .
۱۱۸۷.الشكرـ به نقل از انس ـ: پيامبر خدا هر گاه چيزى مى خورد ، مى فرمود : «سپاس و ستايش ، خدايى را كه به من غذا و آب داد و هدايتم فرمود ، و هر نعمتى نيكى را به من ارزانى داشت . سپاس و ستايش ، خداى روزى دهِ نيرومند استوار را . بار خدايا ! هر خوبى اى را كه به ما عطا كردى و هر خوبى اى را كه به ما روزى نمودى ، از ما مگير و ما را از سپاس گزارانت قرار ده» .
۱۱۸۸.امام باقر عليه السلام :پيامبر خدا هر گاه آب مى نوشيد ، مى فرمود : «سپاس و ستايش ، خدايى را كه به مهر خويش ، ما را آبى گوارا و زلال نوشانيد ، و به كيفر گناهانمان ، به ما آب شور و تلخ ننوشانْد» .