1 / 2
نكوهش آمرزش خواهى غير حقيقى
۲۴۹۷.پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :كسى كه [تنها] با زبان آمرزش خواهد ، نه با دل ، همانند كسى است كه پروردگارش را ريشخند كرده باشد .
۲۴۹۸.پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :توبه كننده از گناه ، مانند كسى است كه اصلاً گناه نكرده باشد ، و كسى كه از گناه ، آمرزش خواهد ، امّا همچنان بر آن گناه بمانَد ، چونان كسى است كه پروردگارش را ريشخند كند .
۲۴۹۹.پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :... كسى كه از گناه ، آمرزش خواهد ، امّا همچنان بر آن گناه پاى فشارد ، همانند كسى است كه پروردگارش را ريشخند كند . هرگاه شخص بگويد : از خدا آمرزش مى خواهم و به درگاه او توبه مى كنم و دوباره گناه كند و باز ، تا سه بار همان جمله را بگويد ، در بار چهارم از دروغگويان قلمداد مى شود .
۲۵۰۰.پيامبر خدا صلى الله عليه و آلهـ از سفارش هاى ايشان به على عليه السلام ـ: ديگر اين كه با وجود آمرزش خواهى ، بر گناهان پافشارى نكنى ؛ زيرا در اين صورت ، همانند كسى خواهى بود كه خدا و آيات او و پيامبرانش را ريشخند كند .
۲۵۰۱.پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :در روز رستاخيز ، گروهى از امّت من (يعنى قاريان) را مى آورند و به آنان گفته مى شود : شما چه كسى را مى پرستيديد؟ . آنان گويند : تو را ، اى پروردگار ما! خداوند به آنان مى فرمايد : از چه كسى درخواست مى كرديد؟ ؛ مى گويند : از تو ، اى پروردگار ما! خداوند مى فرمايد : از چه كسى آمرزش مى طلبيديد؟ . مى گويند : از تو ، اى پروردگار ما! خداوند عز و جل مى فرمايد : دروغ مى گوييد . شما در حرف ، مرا پرستيديد و به زبان ، از من آمرزش طلبيديد ؛ امّا با دل از من گريختيد . در اين هنگام ، آنان را به زنجير مى كِشند و در برابر خلايق مى چرخانند و گفته مى شود : اينان ، دروغگويان امّت محمّدند » .