تاريخ : یکشنبه 1388/5/4 تاریخ ایجاد:
کد خبر: 3568
هدف‌گذاری راه كاری برای ارتقای سطح علمی دانشجويان

هدف‌گذاری راه كاری برای ارتقای سطح علمی دانشجويان

News

چهار شنبه 16/5/87

راوی: «حجت الاسلام و المسلمين غلامعلی» استاد دانشكده علوم حديث هدف‌گذاری برای دانشجويان به شكلی صريح و مشخص را از راه‌كارهای ارتقای سطح علمی دانشجويان برشمرد.حجت الاسلام و المسلمین غلامعلی

به گزارش راوی: وی در مصاحبه با خبرنگار ما گفت: می‌توان با دوره‌ها و تحقيق‌های درسی، اوقات فراغت دانشجويان را به سمت و سوی فعاليت اصلی آنان پيش برد. همچنين با تشكيل كميته‌ای می‌توان پيوند ميان دانشكده و پژوهشكده علوم حديث را بيش از پيش فعال كرد».
حجة الاسلام و المسلمين غلامعلی، سطح علمی دانشكده علوم حديث را مطلوب ارزيابی كرد و گفت: سطح علمی دانشجويان اين دانشكده درهمه ورودی‌ها يكسان نيست؛ اما در مقايسه با ساير مراكز آموزش عالی و حوزوی، از وضعيت خوبی برخوردار است. همچنين دانشكده از اساتيد مطرح، فعال و صاحب‌نظر، مانند دكتر تجليل، دكتر جعفری، حجة الاسلام و المسلمين طارمی، استاد دلشاد تهرانی، حجة الاسلام و المسلمين مسعودی، حجة الاسلام و المسلمين طباطبايی و حجة الاسلام و المسلمين رحمان‌ستايش بهره می‌برد.
اين استاد دانشگاه، نقطه قوت دانشكده علوم حديث را تبيين جايگاه حديث عنوان كرد و افزود: «در سال‌های گذشته، نسبت به حديث توجه چشمگيری انجام نگرفته بود كه با تأسيس اين دانشكده، اين موضوع جايگاه واقعی خود را پيدا كرد. همچنين، تلاش جمعی مسؤلان دانشكده برای ارتقای سطح علمی آن با بهره‌گيری از اساتيد مجرب و فناوری نوين، قابل ستايش است. همچنين، به كارگيری امكانات رفاهی مطلوب، مانند تالار پژوهش، كتاب‌خانه و سالن ورزشی، از نقاط قوت اين دانشكده است. از ديگر نكات برجسته می‌توان به ارتباط صميمی ميان اساتيد و دانشجويان اشاره كرد. در اين دانشكده، از انتقادهای سازنده، استقبال می‌شود».
حجة الاسلام و المسلمين احمد غلامعلی، كمبود فعاليت‌های علمی از سوی دانشجويان را از كاستی‌های اين بخش برشمرد و تصريح كرد: «در بسياری از موارد، فعاليت‌های جنبی، از جانب دانشجويان، جايگزين فعاليت‌های اصلی شده است». وی اردوها و سفرهای تبليغی را مثال بارز پرداختن دانشجويان به فعاليت‌های جنبی دانست و گفت: «اگرچه اردو و سفرهای تبليغی، بسيار مفيد است اما به اين مسائل بايد به گونه‌ايی پرداخته شود كه بازده درسی افزوده شود؛ در حالی كه برخی دانشجويان به جهت شركت در فعاليت‌های جنبی، در فعاليت‌های درسی حضور فعال ندارند».
غلامعلی، ارتباط به روز با مراكز علمی مشابه در كشورهای اسلامی، مانند دانشگاه الازهر، جامعة ام القُری و دار الحديث الحسنيه و ... را از ديگر عوامل ارتقای سطح علمی دانشجويان اين دانشكده برشمرد.
وی از دانشجويان خواست درس و مطالعه را در اولويت برنامه‌های خود قرار دهند و خواستار رواج متن‌خوانی حديث به عنوان ابزار اصلی فهم حديث شد.
حجة الاسلام و المسلمين غلامعلی، با اشاره به روايت «من كان مقصده الحق، ادركه و لو كان كثير اللبس»، از دانشجويان خواست نيت خويش را نزديكی به خدا و اهل بيت(ع) قرار دهند كه در آن صورت به حقيقت ـ اگرچه پوشيده باشد ـ دست خواهند يافت.
اين استاد دانشگاه، به تأثير دانش‌های روز و نوين بر درك اساتيد و دانشجويان از علوم حديث اشاره كرد و درباره اولويت‌های نگارش پايان‌نامه‌های حديثی گفت: «يكی از مواردی كه برای نگارش پايان‌نامه‌ها مورد نياز است، سؤال‌آفرينی‌ای است كه بر اساس دانش‌های روز درباره حديث ايجاد می‌شود. می‌توان اين سؤال‌ها رامانند(شُبهات دانشجويی) به دست آورد و بر اساس آن، پايان‌نامه‌ها را طراحی كرد.

خبرگزاری فارس :
خبرگزاری ایکنا :
خبرگزاری ایرنا :