امام حسن علیه السلام
ـ في جَوابِ رَجُلٍ قالَ لَهُ : إنّي مِن شِيعَتِكُم ـ: يا عبدَ اللّهِ، إن كُنتَ لَنا في أوامِرِنا و زَواجِرِنا مُطِيعا فقد صَدَقتَ و إن كُنتَ بخِلافِ ذلكَ فلا تَزِدْ في ذُنوبِكَ بدَعواكَ مَرتَبةً شَرِيفَةً لَستَ مِن أهلِها، لا تَقُلْ: أنا مِن شِيعَتِكُم و لكن قُل: أنا مِن مُوالِيكُم و مُحِبِّيكُم و مُعادِي أعدائكُم و أنتَ في خَيرٍ و إلى خَيرٍ.
ـ در جواب مردى كه عرض كرد: من از شيعيان شما هستم ـفرمود: اى بنده خدا! اگر مطيع اوامر و نواهى ما باشى، راست مىگويى ولى اگر چنين نباشى پس با ادعاى چنين منزلت والايى كه اهلش نيستى، بر گناهانت ميفزاى. مگو: من از شيعيان شما هستم، بلكه بگو: من از دوستداران شما و دشمن دشمنان شما هستم. در اين صورت، تو آدم خوبى هستى و به خوبى گرايش دارى.
تنبيه الخواطر : ج۲ ص۱۰۶
راوی: كتاب «تاريخ قرآن»، نحوه نزول تدريجی آيات قرآن بر پيامبر(ص) و چگونگی گردآوری و تدوين آن را روايت كردهاست.
به گزارش راوی: نويسنده در اين كتاب كوشيده چگونگی جمعآوری آيات قرآن كريم در دوران حيات رسول اكرم(ص) و پس از آن را با ذكر حوادث و پيشامدها بيان كند. در قسمتی از اين اثر آمدهاست: قرآنهايی كه برای اولين بار نوشته شدند، فاقد نقطه و علامتگذاری بودند. اولين كسی كه تمام آيات قرآن را علامتگذاری كرد «ابو اسود دوئلی» ـ شاگرد امام علی(ع) بود ـ و حضرت به وی علم صرف و نحو را آموخته بود. از موضوعات اين اثر میتوان به وحی، بعثت پيامبر(ص) و نزول قرآن، چرا قرآن بر پيامبر ديگری نازل نشد؟، حالت پيامبر در هنگام نزول آيات، نگارش و علامتگذاری حروف قرآن، وصف مصحف اميرالمومنين(ع)، ضرورت تدوين قرآن، روش زيد در تدوين قرآن و قرآنی كه امروز در دست ماست اشاره كرد. كتابهای پرسش و پاسخ در شناخت تاريخ و علوم قرآنی، پژوهشی در تاريخ قرآن، تدوين قرآن و شناخت قرآن از منابع استفاده شده در تدوين اين اثرند.
كتاب «تاريخ قرآن» تاليف مريمالسادات فاطمی از سوی انتشارات رضويه در قطع جيبی، 32 صفحه و شمارگان 10000 نسخه روانه بازار نشر كردهاست.