امام مهدی علیه السلام
ـ في زِيارَةِ النّاحِيَةِ ـ: فَلَئِن أخَّرَتنِي الدُّهورُ، وعاقَني عَن نَصرِكَ المَقدورُ، ولَم أكُن لِمَن حارَبَكَ مُحارِبا، ولِمَن نَصَبَ لَكَ العَداوَةَ مُناصِبا، فَلَأَندُبَنَّكَ صَباحا ومَساءً، و لَأَبكِيَنَّ عَلَيكَ بَدَلَ الدُّموعِ دَما، حَسرَةً عَلَيكَ وتَأَسُّفا عَلى ما دَهاكَ وتَلَهُّفا، حَتّى أموتَ بِلَوعَةِ المُصابِ، وغُصَّةِ الاِكتِيابِ .
ـ از زيارت ناحيه ـ: اكنون كه روزگار ، مرا عقب آورده و تقدير ، مرا از يارى دادن به تو باز داشته و نبودهام تا با جنگجويان با تو بجنگم و در برابر برافرازندگان پرچم دشمنى با تو، بِايستم، پس هر صبح و شام بر تو مىنالم و به جاى اشك، از ديده خون مىافشانم، از سرِ حسرت و تأسّف بر تو و افسوس خوردن بر گرفتارىهايى كه به تو رسيده، تا آن گاه كه از سوز مصيبت و غم فقدانت جان سپارم.
المزار الكبير : ص 501 ح 9
راوی: اين كتاب شرحی برگرفته از زيارت عاشورا در قلمرو معارف شيعی، است.
به گزارش راوی، ويژگی های اين كتاب عبارت است از: تقسيم شدن متن زيارت به 42 جمله كه در انتهای هر جمله شماره آن درج گرديده است. جمله هايی كه محتوای همسويی دارند در پی يكديگر می آيند. در نشانی ها تنوع و كثرت مراعات شده است تا دستيابی به منابع با سهولت و آسانی همراه شود. آشنايی با كتاب «شفاء الصدور فی شرح زيارةالعاشور» تاليف ميرزا ابولفضل تهرانی. اين كتاب در 17 فصل سمان يافته است كه عبارتند از: ديدار، سلام ، ياران، رزيه، نفرين، بيزاری، مهرورزی، حزب شيطان، تكريم، انتقام، آبرومندی، همراهی صادقانه، شفاعت، سه موهبت، حيات پاك، درخت پليدی، ستايش. در بخشی از فصل اول اين كتاب آمده است: زيارت امری است كه مكتب زنده و با نشاطتشيع همواره به آن اهتمام می ورزد. در سايه اين آموزه دينی پيروان اهل بيت پيوسته رابطه معنوی و عاطفی با پيشوايان را حفظ می كنند.
يادآور می شود كتاب «زمزمه قدسيان: شرحی بر زيارت عاشورا» به قلم سيد حسن منتظريندر بهار سال 87 با تيراژ 1500 نسخه در 636 صفحه ، جلد سخت و بهای 8000 تومان توسط انتشارات دليل ما منتشر شد.