تاريخ : دوشنبه 1394/1/17 تاریخ ایجاد:
کد خبر: 39602
چه کنیم تا شعار سال محقق شود و سال جاری، سال همدلی و همزبانی گردد

چه کنیم تا شعار سال محقق شود و سال جاری، سال همدلی و همزبانی گردد

آیت الله ری شهری در نخستین جلسه تواصی به حق کارکنان آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام ضمن تبریک سال جدید و تبریک ایام با سعادت ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها و با اشاره به نامگذاری سال جدید از سوی رهبرمعظم انقلاب به نام "دولت و ملت، همدلی و همزبانی" افزود: اگر این شعار در محیط کار و محیط خانوادگی و در جامعه ما پیاده شود، امسال بی تردید سال پر برکتی خواهیم داشت.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام افزود: یکی از عواملی که زندگی را سرشار از موفقیت و شادکامی خواهد کرد، همدلی و همزبانی است و باید همه آحاد جامعه و مسئولان برای تحقق این شعار مهم در فضای زندگی، فضای اجتماعی و فضای سیاسی تلاش کنند.
آیت الله محمدی ری شهری تصریح کرد: قطعاً هدف از بیان این شعار از سوی رهبر معظم انقلاب تحقق همدلی میان کسانی که در گذشته نیز همدل و همزبان بوده اند نیست بلکه می بایست با تحقق این شعار همه کینه ها زایل شده و جامعه به سمت سعادت حرکت کند.
رئیس دانشگاه قرآن و حدیث با برشمردن عوامل تحقق این شعار در آیات و روایات اهل بیت علیهم السلام گفت: نخستین عامل در تحقق همدلی و همزبانی حسن نیت است، یعنی انسان در کارهایش سوء نیت نداشته باشد که این مساله آثار خوب و برکات زیادی برای انسان ایجاد خواهد کرد.
آیت الله محمدی ری شهری گفت: اگر انسان در آغاز هرکاری نیت اش این باشد که آن کار را خوب و محکم و با جدیت و همه توان و با نیت الهی انجام دهد، خداوند به کارش برکت خواهد داد.
وی تصریح کرد: همچنین یکی از عوامل تفرقه، سوء نیت است زیرا مقتضای اسلام و ایمان همدلی و برادری است ولی سوء نیت ها و پلیدی های درونی موجب می شود که تفرقه ایجاد شود و خیرخواهی و گره گشایی از میان جامعه اسلامی رخت خواهد بست.
رئیس دانشگاه قرآن و حدیث حسن ظن را دومین عامل همدلی و همزبانی برشمرد و گفت: قرآن کریم انسان را از گمان بد برحذر می دارد و در روایتی از حضرت علی علیه السلام آمده است کسی که به دیگران حسن ظن داشته باشد، مردم او را دوست خواهند داشت و حسن ظن در خانواده نیز موجب جلب محبت در بین اعضای خانواده خواهد شد.
آیت الله محمدی ری شهری با بیان اینکه حسن ظن از دستورات موکد اسلام است، تصریح کرد: به دستور کلام الهی مومنان نه تنها باید از گمان بد نسبت به یکدیگر پرهیز کنند، بلکه باید نسبت به یکدیگر خوش گمان باشند.
وی گفت: در روایات آمده است: بدترین افراد کسی است که به هیچ کس اطمینان پیدا نمی کند و کسی هم به او اطمینان پیدا نمی کند و این مساله موجب می شود که دوستی ها از میان رفته و دشمنی ها آشکار شود.

آیت الله محمدی ری شهری با اشاره به موضوع مذاکرات سیاسی ایران با کشورهای غربی تصریح کرد: بنا به توصیه رهبر معظم انقلاب باید اکنون نسبت به دوستان انقلاب خوش گمان بوده و صرفا به دشمنان بدگمان باشیم در حالی که متاسفانه این روزها دیده می شود، نوک پیکان بدگمانی در برخی موارد به سمت دوستان نظام و انقلاب گرفته شده و از دشمنان اسلام و انقلاب غفلت می شود.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام گفت: در موضوع مذاکرات چنانچه تاکنون پیش رفته اگر به توصیه های رهبر معظم انقلاب عمل شود، با هیچ مشکلی مواجه نخواهیم بود.
وی اظهار کرد: یکی از رهنمودهای اساسی اسلام این است که اسلام با هیچ کس مگر مهاجمان سر جنگ نخواهد داشت و با همه در حال صلح خواهد بود، اما از ملزومات مهم در زمان صلح، هوشیاری است زیرا ممکن است دشمن بخواهد در شرایط صلح فاصله را کم کرده و در لحظه مناسب ما را غافلگیر کند.
آیت الله محمدی ری شهری همچنین از حسن خلق به عنوان عامل دیگر تحقق همدلی و همزبانی نامبرد و گفت: این نکته مهم در روایات متعدد مورد تاکید قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: اظهار محبت و دوستی کردن و باخبر کردن افراد از محبت قلبی موجب همدلی خواهد شد، چنانچه در روایتی از پیامبر اکرم (ص) آمده است که به مردم اظهار محبت کن که آنها هم به تو علاقه مند می شوند.
آیت الله محمدی ری شهری همچنین از انصاف به عنوان عامل دیگر تحقق همدلی و همزبانی یاد کرد و گفت: در روایات آمده است که بالاترین پاداش به انصاف تعلق می گیرد و انسان می بایست در نقد و حتی در تعریف از دیگران جانب انصاف را نگه دارد.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام گفت: جناح های سیاسی اگر می خواهند سال همدلی و همزبانی محقق بشود می بایست انصاف را رعایت کنند که انسان های با انصاف دوستان و علاقمندان زیادی دارند.

خبرگزاری فارس :
خبرگزاری ایکنا :
خبرگزاری ایرنا :