تاريخ : یکشنبه 1388/5/4 تاریخ ایجاد:
کد خبر: 4052
ترجمه مطلق قرآن امكان پذير نيست

ترجمه مطلق قرآن امكان پذير نيست

حجت الاسلام دكتر رضايی اصفهانی، در حاشيه برگزاری المپياد بين المللی قرآن و حديث با اشاره به انواع ترجمه قرآن، تصريح كرد: ترجمه صدردصد و مطلق از قرآن امكان پذير نيست.

به گزارش راوی، حجت الاسلام رضايی اصفهانی، عضو انجمن قرآن پژوهی حوزه علميه قم در حاشيه برگزاری المپياد بين المللی قرآن و حديث جامعه المصطفی العالميه در جمع خبرنگاران گفت: در كتاب «منطق ترجمه قرآن» كه در دهمين همايش كتاب سال حوزه برگزيده و تقدير شد، بحث تاريخ ترجمه قرآن به زبان های انگليسی، فارسی، اردو، فرانسه و ساير زبان های زنده دنيا قرن به قرن از ترجمه بسم الله سلمان فارسی به «به نام ايزد بخشاونده» تا ترجمه های معاصر پرداخته شده است.
رئيس مركز تحقيقات قرآن المهدی(عج)تصريح كرد: تاليف اين كتاب با عنوان منبع درسی برای دانشجويان و طلاب مقطع كارشناسی ارشد از حدود 7 سال قبل آغاز شد و جامعه المصطفی سال قبل آن را منتشر كرد.
نويسنده كتاب «منطق تفسير قرآن»، مبانی ترجمه قرآن، امكان و جواز ترجمه، مبانی زبان شناختی، تفسيری و قواعد ترجمه را ازجمله مباحث اين كتاب عنوان و اظهارداشت: شرايط و ضوابط ترجمه و مترجم، نقد برخی از ترجمه ها و آسيب شناسی ترجمه و بيان قواعد ترجمه تورات و انجيل براساس قواعد تدوين شده در واتيكان از ديگر مباحث اين كتاب است.
حجت الاسلام رضايی اصفهانی در پاسخ به اين سوال كه آيا ترجمه قرآن به زبان های ديگر اصولا امكان پذير است، به شيوه های ترجمه ازجمله كلمه به كلمه، جمله به جمله و آزاد اشاره و تصريح كرد: 2 نوع ترجمه مطلق و نسبی در بحث ترجمه مطرح است كه ترجمه نسبی امكان پذير است و به تعداد زيادی به زبان های مختلف انجام شده است اما ترجمه مطلق از آنجايی كه در تضاد با تحدی قرآن است و در برابری با آن تلقی می شود، امكان پذير نيست.
وی افزود: برخی از ترجمه های موجود تا 60 و برخی تا 70 درصد به قرآن نزديك است و ترجمه برابر و مطلق امكان پذير نيست.
اين قرآن پژوه كشور ادامه داد: ترجمه كلمه به كلمه مانند ترجمه مرحوم آيتی برای آموزش، ترجمه جمله به جمله مانند ترجمه مكارم برای ارسال پيام به مخاطب با حفظ امانتداری و ترجمه آزاد مانند ترجمه فيض الاسلام برای انتقال پيام به مخاطب مفيد هستند.

خبرگزاری فارس :
خبرگزاری ایکنا :
خبرگزاری ایرنا :