معتبرترین حدیث ها

پرسش :

حدیث های متواتر از همه حدیث های دیگر معتبرترند اما میزان اعتبارشان یکسان نیست. مثلا حدیثی که دویست راوی دارد معتبرتر از حدیثی است که بیست نفر نقل کرده اند با اینکه هردو متواترند.
چند حدیث را ذکر کنید که بالاترین درجه ی اعتبار را دارند.



پاسخ :

ما در این زمینه پژوهشی نداشتیم اما در سایتگفت و گو با زرتشتیانچنین آمده است:

حجت الاسلام والمسلمین محمد جواد محمودی حدود بیست و پنج سال است که کار او تقریبا منحصر در تحقیق احادیث است، اعم از حدیثهای شیعه و سنی. او هم در متن حدیثها کار می کند و هم در زنجیره ی سند آنها. برخی کتابهای او بعنوان کتاب سال شناخته شده است.
چند روز پیش، به ایشان گفتم: با توجه به سابقه ی شما در پژوهش در احادیث، بدون در نظر گرفتن موضوع آنها و اینکه از شیعه رسیده یا اهل سنت، اگر بخواهید پنج حدیث را بعنوان معتبرترین احادیث معرفی کنید، کدامند؟ به عبارت دیگر اگر تمام حدیثها را به ترتیب روی هم بریزیم، پنج حدیثی که در قله قرار می گیرند کدامند؟
پنج حدیثی را بعنوان پرسندترین و معتبرترین احادیث معرفی کرد که اولا از پیامبر اکرم(ص) است و ثانیا همگی در فضیلت امام علی(ع) می باشند. آن حدیث ها عبارتند از:

حدیث غدیر
مَن کُنتُ مَولاهُ فَهذا عَلِیٌّ مَولاه‏.
هرکه من مولای اویم پس علی مولای اوست.

حدیث ثقلین
إنّى تارِکٌ فیکُمُ الثَّقَلَینِ، ما إن تَمَسَّکتُم بِهِما لَن تَضِلّوا: کِتابَ اللّهِ وَ عِترَتی أهلَ بَیتى، فَإِنَّهُما لَن یَفتَرِقا حَتّى یَرِدا عَلَىَّ الحَوضَ.
من در میان شما دو چیز گران بها به یادگار مى گذارم، که اگر به آن دو چنگ بزنید، هرگز گمراه نمى شوید: کتاب خدا و عترتم، [یعنى‏] دودمانم. این دو از هم جدا نمى شوند تا در کنار حوض [کوثر] بر من وارد شوند.

حدیث منزلت
أنتَ مِنِّی بِمَنزِلَهِ هارونَ مِن موسى، إلَّا أنَّهُ لا نَبِیَّ بَعدی.
پیامبر اکرم خطاب به امام علی فرمود: تو براى من، به منزله ی هارون براى موسى هستى، جز آن که پس از من، پیامبرى نیست.

حدیث سد الابواب
در زمان سکونت پیامبر در مدینه، برخی اصحاب هرکدام دری از خانه ی خود به داخل مسجد مدینه باز کرده بودند تا اینکه پیامبر(ص) چنین دستور داد:
سُدّوا أبوابَ المَسجِدِ غَیرَ بابِ عَلِیٍّ.
درهاى مسجد، بجز در خانه‏ ی على را ببندید.

ناحق بودن قاتلان عمار
یا عَمّارُ، تَقتُلُکَ الفِئَهُ الباغِیَهُ، وأنتَ إذ ذاکَ مَعَ الحَقِّ وَالحَقُّ مَعَکَ، یا عَمّارَ بنَ یاسِرٍ، إن رَأَیتَ عَلِیّا قَد سَلَکَ وادِیا وسَلَکَ النّاسُ وادِیا غَیرَهُ فَاسلُک مَعَ عَلِیٍّ؛ فَإِنَّهُ لَن یُدلِیَکَ فی رَدىً، ولَن یُخرِجَکَ مِن هُدىً.
اى عمّار! تو را گروهک متجاوز خواهند کشت و در آن هنگام، تو با حق هستى و حق با توست. اى عمّار بن یاسر! اگر دیدى على راهى را مى‏پیماید و مردم راهى دیگر را مى‏پیمایند، همراهِ على باش، که او هرگز تو را به بیراهه نخواهد بُرد و از مسیر هدایت، بیرون نخواهد کرد.
(سرانجام عمار در رکاب امام علی در جنگ صفین به شهادت رسید.)



بخش پاسخ گویی پایگاه حدیث نت