تاريخ : پنج شنبه 1395/2/30 تاریخ ایجاد:
کد خبر: 51156
دوازدهمین همایش بین‌المللی دکترین مهدویت آغاز شد

دوازدهمین همایش بین‌المللی دکترین مهدویت آغاز شد

دوازدهمین همایش بین‌المللی دکترین مهدویت صبح امروز ۳۰ اردیبهشت ماه، با حضور آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمسعود پورسیدآقایی، دبیر همایش دکترین مهدویت در مراسم افتتاحیه این همایش گفت: اندیشه موعودگرایی حتی در مکاتب بشری نیز تحول‌آفرین است و اگر نداشتیم جز حدیث متواتر بین شیعه و سنی که «من مات و لم یعرف امام زمانه مات میتة جاهلیة» برای اهمیت و عظمت این اندیشه کافی است و ما براساس این حدیث مهدویت را رمز هویت خود و همه چیزمان می دانیم.
وی افزود: اگر ابعاد مختلف این اندیشه به لحاظ اعتقادی، سیاسی، تمدنی، اخلاقی و راهبردی واکاوی شود هم به عظمت این اندیشه پی می بریم هم اینکه چقدر در این زمینه کوتاهی کرده ایم؛ عظمت این اندیشه به اندازه نبوت است و همانطور که این اندیشه عالم محدثه انقلاب بوده عامل بقای آن هم هست و باعث شد تا در هشت سال دفاع مقدس بتوانیم در برابر همه کفر بایستیم.
پورسیدآقایی بیان کرد: گسترش و تعمیق این اندیشه و نشان دادن ظرفیت آن نه تنها در شیعه و اسلام بلکه در میان سایر اندیشه های حتی بشری یکی از مهمترین اهداف همایش است؛ در تعاملاتی که ما با دیگران داریم ظرفیت این اندیشه برای پیروان ادیان دیگر تعجب‌انگیز است.
ایجاد سطح چهار مهدویت
دبیر همایش با اشاره به دستاوردهای همایش اظهار کرد: توسعه این اندیشه در میان سطوح مختلف افراد جامعه، ایجاد سطح سه و چهار مهدویت در حوزه که ایجاد سطح چهار از سوی حوزه اعلام موافقت شده و امیدواریم بتوانیم از سال جدید این سطح را راه بیندازیم از جمله دستاوردهاست.
وی ادامه داد: عرضه مجله علمی پژوهشی، ترجمه مقالات به زبان های دیگر و چاپ ده‌ها مجلد کتاب و ویژه نامه از دیگر دستاوردهای این همایش در دوره‌های قبل بوده است.
پورسیدآقایی با اشاره به ویژگی های همایش دوازدهم تصریح کرد: بهره مندی از سخنان آیت‌الله العظمی مکارم و آیت‌الله العظمی سبحانی و برگزاری همایش در قم از جمله ویژگی‌های این دوره است که نشانگر رویکرد علمی بیشتر برای همایش است.
همکاری جهاد دانشگاهی
وی از برگزاری چهار کمیسیون برای ارایه مقالات خبر داد و افزود: برخی نهادها مانند موسسه امام خمینی، پژوهشگاه دفتر تبلیغات و جهاد دانشگاهی با ما همکاری دارند و از مهمترین ویژگی این همایش راه‌اندازی بخش دانشجویی با همکاری جهاد دانشگاهی است.
رئیس موسسه آینده روشن تصریح کرد: تجلیل از مهدی یاوران از دیگر بخش‌های این همایش است و در این راستا از خانواده شیخ زکزاکی، سردار فدوی به علت تحقیر نیروهای دریایی آمریکایی همچنین برخی کارآفرینان و خیران مهدوی، نماینده آیت الله العظمی سیستانی و در مجموع ۱۹ نفر به عنوان مهدی یاور تجلیل خواهد شد.
پورسیدآقایی با اشاره به موضوع همایش با عنوان «پیشگویی‌های آخرالزمان از دیدگاه ادیان ابراهیمی» گفت: بیش از ۱۰۰ مقاله به این دوره از همایش ارسال و ۳۳ مقاله پذیرفته شده و ۱۶ مقاله در همایش بحث و مطرح خواهند شد.
دبیر همایش با بیان اینکه علاوه بر این مقالات که ۴۵ مقاله آن از خارج کشور رسیده است تعدادی مقاله از مراکز مختلف نیز ارایه شده که در کمیسیون های مربوطه آن ارایه می شود، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی برای اولین بار بخش دانشگاهی این همایش را راه‌اندازی کرده که جای قدردانی و تشکر فراوان دارد و بیشترین مقاله یعنی ۹۴ مقاله نیز از طریق جهاد دانشگاهی به همایش رسیده است و از این تعداد ۱۲ مقاله در کمیسیون مربوطه خودشان ارایه خواهد شد.
وی اظهار کرد: جهاددانشگاهی و دانشگاه علوم پزشکی همکاری بسیار خوبی در برگزاری این همایش به خصوص با ایجاد بخش دانشگاهی همایش بین‌المللی دکترین مهدویت با ما داشته‌اند و ۹۴ مقاله نیز به همایش ارایه کرده‌اند که باید از آنان تشکر ویژه‌ای داشته باشیم.
رئیس موسسه آینده روشن بشریت، تصریح کرد: ۱۵ نفر از صاحبان مقالات برتر از دیگر کشورها وارد ایران خواهند شد و در همایش شرکت دارند همچنین مقالاتی از کشورهایی چون هند، کانادا، اسپانیا، عراق، اندونزی، آلمان، مصر، الجزایر و ... به دبیرخانه واصل شده است.
پورسیدآقایی از رونمایی از چند اثر در این همایش خبر داد و افزود: موسوعه امام المنتظر در ۵ جلد؛ طرح اندیشه مهدویت در کلام معصومان(ع)، مجله عربی انگلیسی مقالات، ویژه نامه علمی پژوهشی مشرق موعود و پژوهش‌های مهدوی همچنین عملکرد علمای اسلام از دوره بعد از غیبت صغرا تا دوره معاصر در بیش از ۵ هزار و ۳۰۰ محور که هر کدام زیرمحورهایی برای آن تعریف شده است از آثاری است که در روز افتتاحیه همایش رونمایی خواهند شد.
بررسی عملکرد ۱۸ هزار عالم
دبیر این همایش ادامه داد: عملکرد علمای اسلام اختصاص به بررسی عملکرد ۱۸ هزار نفر از علما دارد که تاکنون دو هزار نفر آنان انجام شده است و پیش‌بینی می‌شود در بیش از ۱۰۰ مجلد به چاپ برسد.
وی در خاتمه عنوان کرد: موضوع سال آینده این همایش «پیشگویی‌های ائمه(ع) درباره عصر ظهور» است.

خبرگزاری فارس :
خبرگزاری ایکنا :
خبرگزاری ایرنا :