به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دارالحدیث، مراسم افتتاح چهارمین نمایشگاه قرآن و عترت با حضورآیتالله محمدی ریشهریعضو مجلس خبرگان رهبری و تولیت آستان حرم عبدالعظیم حسنی، آیتالله حسینیبوشهری مدیر حوزههای علمیه کشور، صادقی استاندار قم، سقاییان نژاد شهردار قم، رئیس و اعضای شورای شهر، معاون استاندار و تنی چند از مسئولان استانی در محل دائمی نمایشگاههای استان برگزار شد.
حجتالاسلام عباس دانشی در این مراسم با انتقاد از نبود نمایشگاهی دائمی در مور فرهنگی قم اظهارداشت: به گفته همه مسئولان نظام، مزیت فرهنگی قم در کشور بینظیر است و با وجود حوزههای علمیه، مراکز فرهنگی و مرکزیت معنوی انقلاب، در امور نشر، تولید کتاب و فرهنگ اسلامی میتوانیم سرآمد باشیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد قم نمایشگاه قرآن و عترت را گوشهای از ظرفیت فرهنگ قرآنی قم دانست و افزود: انشاالله میتوانیم با توجه به هماهنگیهایی که انجام شده در شش ماهه دوم سالجاری شاهد نمایشگاهی ویژه نمایشهای قرآنی، تفسیر، مفهوم قرآن، محافل قرآنی باشیم که بسیار متفاوت است.
وی تصریح کرد: این نمایشگاه با مشارکت شهرداری قم، اتحادیه ناشران قم، دستگاههای فرهنگی و موسسات قرآنی تشکیل شده و سعی شده در محیطی فرهنگی و قرآنی خانواده ها بتوانند از آن استفاده کنند.
آيتالله سيد هاشم بوشهري نیز در مراسم افتتاحيه نمايشگاه قرآن و عترت استان قم با اشاره به دغدغه پيامبر(ص) اظهار كرد: يكي از دغدغههاي پيامبر(ص) اين بود كه قرآن در جامعه مهجور نماند تا حدي كه ايشان گلايه آميز به خداوند بيان كردند كه امت من قرآن را رها كردند. امروز پس از پيروزي انقلاب اسلامي، قرآن جايگاه اصلي خودش را پيدا كرد. گاهي رهبر انقلاب پنج ساعت وقت ميگذارند و در محضر قاريان و حافظان قرآن حضور مييابند و آنها را به اين امر تشويق ميكنند.
مدير حوزههاي علميه سراسر كشور ادامه داد: قرآن متاسفانه در جوامع اسلامي حالت تشريفاتي پيدا كرده است. بين آنچه كه تلاوت و آنچه كه عمل ميشود، فاصلههاي زيادي وجود دارد. دغدغه پيامبر در عصرشان تلاوت قرآن نبوده است. مهجوريت قرآن در اين است كه قرآن در جامعه ديني كمرنگ باشد. دغدغه رهبر انقلاب بحث سبك زندگي است و دو منبع گرانقدر قرآن و عترت براي سبك زندگي اسلامي وجود دارد.
آيت الله حسيني بوشهري، قرآن و عترت را مكمل يكديگر دانست و تصريح كرد: ممكن نيست كه ما از قرآن سخن بگوييم، اما اهل بيت(ع) را كوچك بشماريم، چون همين قرآن، آيه تطهير را در خصوص اهل بيت(ع) دارد. همچنين امكان ندارد كه ما از عترت سخن بگوييم، اما به قرآن بي توجهي كنيم. اهل بيت(ع) در سخنان خود تاكيدات زيادي را در خصوص قرآن داشتهاند، به عنوان مثال امام سجاد(ع) ميفرمايند كه اگر تمام آنچه در مشرق و مغرب است را يكجا از من بگيرند، اما قرآن در كنار من باشد، من لحظهاي احساس وحشت نميكنم. همچنين پيامبر(ص) مي فرمايند كه در فتنهها، زماني كه تاريكي زندگي شما را فرا ميگيرد، به قرآن تمسك بجوييد.
مدير حوزههاي علميه سراسر كشور با اشاره به آثار و بركات قرآن گفت: در دين اسلام سفارش زيادي به قرآن شده است و به نظر من بايد بحث آموزش قرآن و انس با اين كتاب آسماني را ما جديتر بگيريم. امام خميني(ره) به عنوان يك چهره برجسته عالم سياست و رهبر بزرگ انقلاب اسلامي در دوران زندگي خود در نجف، قم و تهران، در ماه رمضان با تعطيل كردن ملاقاتهاي خود، چندين دور، قرآن را ختم ميكردند.
وي ادامه داد: زماني كه در جامعه اسلامي به قرآن و عبادات بها داديم و به آنها به عنوان يك فرهنگ ديني در جامعه عمل كرديم، در آن صورت جامعه ما در همه ابعاد از جمله در بازارها و دانشگاهها، رنگ ديني و ارزشي به خود ميگيرد.
آيتالله حسيني بوشهري در پايان اظهار كرد: من كار ارزشمند مسؤولان در برپايي نمايشگاه قرآن و عترت را ميستايم و اميدوارم كه مردم قم و شهرهاي ديگر به اين نمايشگاه بيايند و از كارهاي خوبي كه در خصوص قرآن و مباحث قرآني انجام شده است، بازديد كنند. جامعه ما در حقيقت يك جامعه ديني و قرآني است و پرچمدار اين جامعه، رهبر فرزانه انقلاب اسلامي يعني آيتالله خامنهاي است.
سيد مهدي صادقي استاندارقم نيز در حاشيه برگزاري اين نمايشگاه در گفت وگو با خبرنگاران با تبريك فرا رسيدن ضيافت الهي به مردم شريف قم، اظهار داشت: ماه مبارك رمضان، ماه نزول قرآن است و بركات اين ماه عزيز افضل بر ماه هاي ديگر است.
وي تصريح كرد: نمايشگاه قرآن و عترت با توجه به جايگاه شهر كريمه اهلبيت(ع) بايد بيشتر مورد توجه قرار گيرد.
استاندار قم افزود: اميدواريم مردم و جوانان در فرصت مناسب از اين نمايشگاه بازديد به عمل آورند و بهره برداري لازم را داشته باشند.
سقائيان نژاد شهردار قم نيز در حاشيه اين مراسم با بيان اينكه تمسك به قرآن و عترت به عنوان ميراث ارزشمند نبي مكرم اسلام موجب حركت در مسير تكامل بندگي مي شود، ابراز داشت: دستيابي به جايگاه بندگي فقط با پيروي از قرآن و عترت حاصل مي شود.
وي با اشاره به برگزاري نمايشگاه قرآن و عترت، گفت: برگزاري چنين نمايشگاه هايي با هدف آشنايي نسل جوان با مباني ديني و سيره ائمه معصومين(ع) صورت مي گيرد.
شهردارقم افزود: در نمايشگاه هاي آينده بايد از ظرفيت مفسران قرآن نيز براي شرح و تحليل كتب قرآني استفاده كرد.
چهارمين نمايشگاه قرآن و عترت استان قم تا پانزدهم ماه مبارك رمضان هرشب از ساعت ۲۱:۳۰ تا ۱:۳۰ بامداد، در محل دائمي نمايشگاههاي قم پذيراي عمومي بازديدكنندگان است.