امام علی علیه السلام
و لم يُخْلِ اللّهُ سبحانَهُ خَلقَهُ مِن نَبِيٍّ مُرسَلٍ، أو كتابٍ مُنزَلٍ، أو حُجَّةٍ لازِمَةٍ، أو مَحَجَّةٍ قائمَةٍ.
و خداوند سبحان، آفريدگان خود را از پيامبرى مرسل، يا كتابى آسمانى، يا حجّتى متقن، يا راهى روشن و استوار بىبهره نگذاشت.
نهج البلاغة : الخطبة 1.
راوی: معاونت پژوهشی دانشكده علوم حديث اقدام به گرداوری و معرفی علوم حديث، برای عموم مردم و مقاطع دانشگاه و دبيرستان در كتابی با عنوان «حديث شناسی» كرده است.
به گزارش راوی، حجت الاسلام و المسلمين «مهدی غلامعلی» گرداورنده اين اثر در گفتگو با خبرنگار ما با بيان اين مطلب گفت: با توجه با نياز جامعه و مقاطع تحصيلی برای شناخت علوم حديث، جلسه ای با حضور پژوهشگران علوم حديث برگزار شد و مقرر گرديد كتابی با زبانی سليس و روان تحت عنوان «حديث شناسی» تدوين شود. وی ادامه داد: طی اين نشست سر فصل ها تنظيم شد و پژوهشگران به تاليف سرفصل های اين كتاب پرداختند. غلامعلی كه خود از نويسندگان اين كتاب است به ديگر نويسندگان و سرفصل های درج شده در اين كتاب اشاره كرد و گفت: حجج اسلام عبدالهادی مسعودی، عباس پسنديده، احمد غلامعلی رضا بابايی و همچنين دكتر هادی حجت از نويسندگان اين كتاب هستند. از فصل های موجود اين كتاب می توان به اين موارد اشاره كرد: حديث يعنی چه؟ اگر حديث نبود..، سرگذشت حديث، آشنايی با جوامع حديثی، حديث و دانش های بشری، روش علم آموزی و فرهنگ نيايش. گرداورنده كتاب «حديث شناسی» با بيان اينكه اين كتاب می تواند در كنار كتاب قرآن در مدارس و دانشگاه ها تدريس شود، افزود: با توجه به اطلاعاتی كه در اين كتاب گرداوری شده است، تمام شبهات درباره حديث و كاستی های موجود در شناخت علوم حديث برطرف خواهد شد. غلامعلی كه خود از پژوهشگران علوم حديث در مؤسسه علمی ـ فرهنگی دارالحديث است، به نقش و جايگاه حديث در جهان اسلام اشاره كرد و گفت: متاسفانه امروزه حديث در ميان نسل جوان جايگاه واقعی خود را پيدا نكرده و اين كتاب می تواند كاستی های موجود را برطرف نمايد. گفتنی است، مراحل پايانی اين كتاب به پايان رسيده و آماده چاپ و نشر است.
يادآور می شود، كتاب يك جلدی «حديث شناسی» توسط «مهدی غلامعلی» تدوين و با 250 صفحه در قطع وزيری، به همت معاونت پژوهشی دانشكده علوم حديث مؤسسه علمی ـ فرهنگی دارالحديث در آستانه نشر قرار دارد.