
در حاشیه مراسم رونمایی از «دانشنامه چهارده جلدی امام حسین (ع)» تابلوهای مسیر حرکت کاروان امام حسین (ع) و نمایشگاه کتاب برای بازدیدکنندگان دایر شده بود. توضیحات بیشتر را از مدیر گروه سیره و تاریخ پژوهشکده علوم حدیث جویا شدیم.
حجةالاسلام والمسلمین «محمود طباطبایی نژاد» از همکاران «دانشنامه چهارده جلدی امام حسین (ع)» در گفتگو با «محدث»، به حاشیه های مراسم رونمایی از «دانشنامه امام حسین (ع)» که 19 آذر برگزار شد، اشاره کرد و گفت: «نمایشگاه کتاب و نمایشگاه نقشه های حرکت کاروان امام حسین (ع) و یاران ایشان، از حاشیه های برنامه های مراسم رونمایی از "دانشنامه امام حسین (ع)" بود».
وی با بیان اینکه تابلو پنج نقشه حرکت کاروان امام حسین (ع) ترسیم و در حاشیه مراسم رونمایی به نمایش درآمد، افزود: «این نقشه ها با این عناوین ترسیم شدند که در "دانشنامه امام حسین (ع)" نیز به همین شکل آمده است: نقشه کوفه، نقشه مکه و حوالی آن، نقشه مسیر حرکت کاروان حسینی از مدینه به مکه و کربلا، نقشه حوالی کربلا، نقشه مسیر حرکت کاروان حسینی از مدینه به مدینه (حرکت کاروان اسرا)».
حجةالاسلام «طباطبایی نژاد» افزود: «پانزده بخش اصلی دانشنامه، نمونه ای از روش آماده سازی دانشنامه و تصویر برخی از بیان ها نیز از تصاویر به نمایش درآمده در این نمایشگاه بود».
وی به کتاب هایی که در حاشیه مراسم رونمایی از «دانشنامه امام حسین (ع)» به نمایش درآمده بود اشاره کرد و گفت: «کتاب های مرتبط با "دانشنامه امام حسین (ع)" و کتاب هایی که از بطن "دانشنامه چهارده جلدی امام حسین" استخراج شده، و در چهار بخش اصلی ارائه شد که عبارت است از: منابع "دانشنامه امام حسین (ع)"، نمونه ای از عاشوراپژوهی ها، نمونه ای از موسوعه ها که تا کنون منتشر شده و نمونه ای از منابع ضعیف».
مدیر گروه سیره و تاریخ پژوهشکده علوم حدیث، هدف از برپایی این دو نمایشگاه را آشنایی بیشتر بازدیدکنندگان با عاشوراپژوهی و فعالیت های مرتبط با قیام امام حسین (ع) و یاران ایشان، همچنین نمایی از روش کار و تحقیقاتی که در طی تدوین «دانشنامه چهارده جلدی امام حسین (ع)» صورت گرفته است، برشمرد.