رهبر معظم انقلاب اسلامی در آستانهی سیزدهم آبانماه، در دیدار هزاران نفر از دانشآموزان و دانشجویان:
عزیزان من، علاج مشکلات کشور در گرو توکل به خداوند متعال و جوشیدن اراده و استقامت از درون ملت، عزم راسخ، ایستادگی، بصیرت، اعتمادبهنفس قوی و ترویج روحیهی انقلابیگری است.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در آستانهی سیزدهم آبانماه روز دانشآموز و روز ملی مبارزه با استکبار جهانی، در دیدار هزاران نفر از دانشآموزان و دانشجویان با هشدار نسبت به برخی حرکتها و تلاشهای خطرناک برای تحریف حقیقت و منطق ایستادگی امام (رحمهالله) و ملت در مقابل آمریکا، در اذهان نسل جوان و همچنین القای این موضوع که تنها راهحل مشکلات کشور، مذاکره و سازش با آمریکا است تأکید کردند:
آنچه که مشکلات کشور را حل خواهد کرد، روحیه و تفکر انقلابی به معنای توکل به خدا، اعتماد به درون، شجاعت اقدام و عمل، بصیرت، عمل به توصیههای امام، ابتکارورزی، امیدواری به آینده، نترسیدن از دشمن و تسلیم نشدن در برابر او است.
گزیده بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در این دیدار:
مناسبتهای تاریخی روز سیزدهم آبان و برجستهترین آنها حادثهی تسخیر لانهی جاسوسی :
این روز، درواقع روز جوانانِ مؤمن، انقلابی، شجاع، دلاور و مبتکر است که با اقدام خود در تسخیر لانهی جاسوسی، دشمن را از هرگونه حرکت بازداشتند.
یادآوری توصیف امام بزرگوار (رحمهالله) از تسخیر لانهی جاسوسی بهعنوان «انقلاب دوم»:
این توصیف و نامگذاری بهدلیل توطئهها و خباثتهای آمریکا در قبل و بعد از انقلاب، ضد ملت ایران بود؛ زیرا دولت آمریکا از هیچ تلاش و اقدام رسمی و غیر رسمی برای به شکست کشاندن انقلاب اسلامی فروگذار نمیکرد و جوانان انقلابی، در آن زمان، با تسخیر لانهی جاسوسی، توطئهی او را خنثی کردند.
مدارک بهدستآمده از داخل سفارت آمریکا :
این مدارک که به هنگام تسخیر لانهی جاسوسی، بهصورت کاغذهای خُردشده درآمده بودند و با تلاش و زحمت جوانان انقلابی، جمعآوری و بازسازی شدند، عمق توطئهها و دشمنی آمریکا ضد ملت ایران را نشان میدهند.
تدوین حدود ۷۰ جلد کتاب از مدارک بهدستآمده از سفارت آمریکا / انتقاد از بیتوجهی به این کتابهای مهم و ارزشمند، در مدارس و دانشگاهها :
چرا هیچ نشانی از این کتابها در مجموعه دروس مدارس و دانشگاهها نیست؟
تسخیر لانهی جاسوسی در ۱۳ آبان سال ۱۳۵۸، درواقع واکنش طبیعی به توطئهها و دشمنیهای ابرقدرتی زیادهخواه بود که سالها ایران را برای خود میدانست و منابع و ثروت ملت ایران را غارت میکرد، اما با پیروزی انقلاب اسلامی، این کشور از دست او خارج شد.
رهبر این حرکت بزرگ هم شخص امام (رحمهالله) بودند؛ زیرا در همان زمان، تحرکات مختلفی برای خنثی کردن حرکت جوانان انقلابی در تسخیر لانهی جاسوسی در جریان بود اما امام قاطعانه در مقابل آنها ایستاد.
حرکتها و تلاشهای خطرناک برای القای دو اشتباه در اذهان و افکار عمومی بهویژه جوانان:
این دو اشتباه عبارت است از :
۱) ایستادگی امام بزرگوار در مقابل آمریکا و اینکه میفرمود: «هرچه فریاد دارید بر سر آمریکا بکشید» از سرِ تعصب و لجبازی بود
۲) حل مشکلات کشور در گرو مذاکره و سازش با آمریکا است.
این دو تفکر غلط از طرف آمریکا و همچنین عوامل وابستهی آنها و برخی پشیمانشدهها و ازنَفَسافتادهها و دنیاطلبها، درحال تزریق به جامعه بهویژه در مطبوعات و دانشگاهها است.
تفکر غلط اول :
سیاست و ذات دولت استکباری آمریکا، بر اساس افزونطلبی و زیادهخواهی است که در طول سالیان متمادی، این سیاست را در نقاط مختلف جهان بهویژه منطقهی غرب آسیا و ایرانِ قبل از انقلاب، اعمال کرده است.
اینکه تبلیغ میکنند ایستادگی امام (رحمهالله) در مقابل آمریکا بهعلت تعصب و لجاجت و غرور بوده، به معنای آن است که امام در ایستادگی خود در برابر آمریکا منطقی نداشته است! درحالی که ایستادگی نظام اسلامی و ملت ایران در برابر آمریکا بر اساس استدلالهای کاملاً منطقی است.
سیاست و ذات دولت استکباری آمریکا، بر اساس افزونطلبی و زیادهخواهی است که در طول سالیان متمادی، این سیاست را در نقاط مختلف جهان بهویژه منطقهی غرب آسیا و ایرانِ قبل از انقلاب، اعمال کرده است. بنابراین اگر در همان ماههای اول انقلاب کمترین غفلتی میشد و امام در برابر آمریکا نمیایستاد، دشمنی که از در بیرون شده بود، مجدداً از پنجره وارد میشد.
یکی دیگر از دلایل منطقی ایستادگی امام در برابر آمریکا، دفاع از ارزشهای انسانی:
نظام آمریکا با ارزشهای انسانی فرسنگها فاصله دارد و هنگامی که امام (رحمهالله) میفرمود «هرچه فریاد دارید بر سر آمریکا بکشید» یعنی «مرگ بر دولت و نظامی که هیچ سنخیتی با ارزشهای انسانی ندارد».
لگدمال شدن ارزشهای انسانی و حقوق بشر، تبعیض و نژادپرستی از واقعیتهای امروز جامعهی آمریکا است.
یکی دیگر از دلایل منطقی امام برای مخالفت با آمریکا
اگر ملت ایران در دوران امام در مقابل آمریکا ایستاد و اگر امروز نیز همچنان ضد آمریکا شعار میدهد و در مقابل او میایستد، بر اساس یک منطق محکم و مستدل است.
پناه دادن به محمدرضا پهلوی در همان روزهای اول انقلاب و تلاش برای طراحی مجدد آنچه در کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ :
امام (رحمهالله) با بیان اینکه «هرچه فریاد دارید بر سر آمریکا بکشید» درواقع ملت را بیدار کرد و به آنان آگاهی داد و مانع از شکلگیری یک توطئهی بزرگ در اوایل انقلاب اسلامی شد.
توطئههای مختلف آمریکا در اوایل پیروزی انقلاب و حمایت همهجانبه از صدام در هشت سال جنگ تحمیلی و همچنین عملکرد آمریکا بعد از جنگ تا به امروز و بهویژه در موضوع برجام و بعد:
همین چند روز پیش، مذاکرهکنندهی آمریکا در مذاکرات هستهای صراحتاً گفت که «ما بعد از برجام هم ایران را تحریم کردیم»؛ لذا واقعیت این است که ما با چنین دولتی طرف هستیم.
اگر ملت ایران در دوران امام در مقابل آمریکا ایستاد و اگر امروز نیز همچنان ضد آمریکا شعار میدهد و در مقابل او میایستد، بر اساس یک منطق محکم و مستدل است.
تفکرِ غلط دیگر که آمریکاییها و برخیها بهدنبال تزریق آن در جامعه هستند:
اکنون دیگر این من نیستم که میگویم آنها بدعهد هستند بلکه مسئولان محترم کشور و حتی خودِ مذاکرهکنندگان که زحمت بسیاری را نیز متحمل شدند، سخن از بدعهدی آمریکا میگویند.
در این تفکر که بسیار خطرناک است، گفته میشود اگر ما با آمریکا سازش کنیم همهی مشکلات کشور حل خواهد شد!
استدلالهای دقیقی برای اثبات دروغ، غلط و فریب بودن این سخن و تفکر وجود دارد:
یک نمونهی بارز برای اثبات نادرست بودن این تفکر، موضوع برجام و عملکرد آمریکاییها پس از آن است.
اکنون دیگر این من نیستم که میگویم آنها بدعهد هستند بلکه مسئولان محترم کشور و حتی خودِ مذاکرهکنندگان که زحمت بسیاری را نیز متحمل شدند، سخن از بدعهدی آمریکا میگویند.
در حاشیهی نشست اخیر مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، وزیر امور خارجهی کشورمان در جلسهی وزرای امور خارجهی طرفهای مقابل، یک کیفرخواست طولانی از بدعهدی آمریکاییها در برجام بیان کرد، که البته آنها جوابی نداشتند.
این واقعیت آمریکا است و عدهای میگویند برویم با همین آمریکا بر سر سوریه، حزبالله لبنان، عراق، افغانستان، یمن و حتی مسائل داخلی کشور مذاکره و سازش کنیم!
آیا دولتی که لحظهای از دشمنی با ملت ایران فروگذار نمیکند، مشکلات کشور را حل خواهد کرد؟
هدف اصلی آمریکا، جلوگیری از رشد و پیشرفت ایران است. آیا مذاکره با این کشور، مشکلات اقتصادی ما را حل خواهد کرد؟
مذاکره با آمریکاییها مشکلات ما را حل نخواهد کرد؛ زیرا اولاً آنها دروغگو، بدعهد، فریبکار و ازپشت خنجرزن هستند و ثانیاً آمریکا خودش دچار بحران است و کشور بحرانزده چگونه میتواند مشکلات یک کشور دیگر را حل کند؟
اذعان مراکز مهم بینالمللی و حتی خود آمریکاییها به وجود بحران اقتصادی، سیاسی، بینالمللی و اخلاقی در آمریکا:
اکنون بدهیهای آمریکا نزدیک به تولید ناخالص ملی این کشور شده است و بر اساس شاخصهای جهانی، این، نشانهی بحران است.
آیا چنین کشور بحرانزدهای بهدنبال حل مشکلات اقتصادی ایران است؟ یا اینکه بهدنبال استفاده از منابع و ثروت ایران برای رهایی خود از بحران؟
بحران سیاسی در آمریکا :
امروز در هر نقطهای از دنیا هر ملتی که ضد یک دولت یا حکومت مستبد قیام میکند، اولین شعارش «مرگ بر آمریکا» است؛ آیا بحران از این بالاتر وجود دارد؟
طراحی آمریکا برای خاورمیانهی بزرگ با محوریت رژیم صهیونیستی در زمان جنگ ۳۳ روزهی لبنان :
اکنون وضع آمریکاییها بهگونهای است که در قضایای سوریه، عراق، لبنان، یمن و شمال آفریقا درمانده شدهاند؛ آیا این وضعیت، بحران نیست؟
موقعیت جمهوری اسلامی ایران در منطقه، نقطهی مقابل آمریکا :
به لطف خداوند، ملت ایران بهواسطهی شجاعت، بصیرت و استقامت خود، مشکلات را تحمل کرد و اکنون در منطقهی غرب آسیا و منطقهی خلیج فارس، یک چهرهی درخشان است.
بحران اخلاقی، یکی دیگر از مشکلات جامعهی آمریکا بهویژه در میان سیاستمداران و دولتمردان این کشور :
سخنانی که این دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در هفتههای اخیر دربارهی مسائل غیر اخلاقی بیان کردند که احتمالاً حرف بیحساب هم نیست، برای نابودی آبروی آمریکا کافی است.
انتقاد شدید از تلاش برای ترویج گزارهی غلطِ «حل مشکلات کشور در گرو سازش با آمریکا است»:
مذاکره با آمریکا نهتنها مشکلات را حل نمیکند بلکه افزایش هم میدهد.
مشکلات را باید خودمان و با اتکا بر تواناییها و نیروهای جوان در داخل حل کنیم.
جوانان امیدهای ملت و آیندهسازان و ادارهکنندگان کشور در آیندهی نهچندان دور :
عزیزان من، علاج مشکلات کشور در گرو توکل به خداوند متعال و جوشیدن اراده و استقامت از درون ملت، عزم راسخ، ایستادگی، بصیرت، اعتمادبهنفس قوی و ترویج روحیهی انقلابیگری است.
روحیهی انقلابیگری به معنای داشتن شجاعت در اقدام و عمل، ابتکارورزی برای بنبستشکنی، نترسیدن از دشمن و تسلیم نشدن در برابر او، امید به آینده و ایمان به وعدهی الهی است.
متأسفانه برخیها بهجای ترویج روحیهی انقلابیگری، بهگونهای سخن میگویند و مدیریت میکنند که نسل جوان، به آینده و انقلاب بیاعتماد و از راه امام دور میشود و سپس همین افراد از زمانه، شکوه و گلایه میکنند.
زمانه را ما میسازیم و اگر میگویید زمانه بد است، باید ببینیم چگونه عمل کردهایم که تصور میکنیم زمانه بد شده است؟
هنگامی که ما گامهایمان را محکم برنداریم، به توصیههای امام عزیز در وصیتنامه عمل نکنیم و به نام آزادیگری، مردم و جوانان را به سمت لاابالیگری سوق دهیم و به اسم نگاه عقلانی، سازش و تسلیم را در برابر دشمن القا کنیم، معلوم است که زمانه بد میشود.
امیرالمومنین علی (علیهالسلام)علت واژگونی برخی دلها را که روزی در مسیر درست و مستقیم بودند، آلوده شدن به دنیا و محبتهای بیجا، جاهطلبی، رفیقبازی و جناحبازی بیان میکنند.
توصیه به جوانان : بصیرت روزافزون
مراقب باشید هر سخنی را از هر گویندهای نپذیرید و آنچه که اصل و مهم است انقلاب و راه امام عزیز است و باید حرف او را حجت بدانید.
اگر امام بزرگوار، امروز حضور داشت، همان ندای ابراهیمی بتشکن خود را که زمینهساز بیداری ملت شد، فریاد میکشید.