4. واقف عمده كتاب به كتابخانه آستانه حضرت عبدالعظيم عليه السلام
خدمات آيه اللّه مرعشى در حوزه كتاب و فرهنگ بر كسى پوشيده نيست. همّت عالى ايشان به حدّى بود كه حتى با نماز و روزه استيجارى ميراث فرهنگى شيعه را حفظ نمود و امروز بحمداللّه كتابخانه بزرگ ايشان همچون خورشيدى در جهان اسلام مى درخشد و از بزرگ ترين گنجينه هاى مخطوطات اسلامى در عالم است. عشق به كتاب و كتابخانه و دانش پژوهان، موجب شد تا معظم له سفارش كند در كتابخانه، زير پاى افرادى كه براى مطالعه علوم آل محمد صلى الله عليه و آله به اين كتابخانه مى آيند، دفن شود.
ايشان از سال هاى آغازين سكونت در قم، به فكر تشكيل كتابخانه هاى مختلف و كمك به كتابخانه هاى موجود و مراكز علمى و دانشگاهى افتادند. از اين رو، از مجموعه كتاب هايى كه با رنج زياد فراهم كرده بود، تعداد 278 نسخه خطّى نفيس را به كتابخانه دانشكده الهيات و معارف اسلامى دانشگاه تهران اهدا كرد كه تفصيل آن در مقدمه جلد اول فهرست نسخه هاى خطى كتابخانه آمده است. همچنين شمار زيادى از نسخه هاى خطّى و كتب چاپى را به كتابخانه هاى آستان قدس رضوى، آستانه حضرت معصومه عليهاالسلام، آستانه احمد بن موسى (شاهچراغ)، مدرسه فيضيه و ... اهدا كردند. ۱
نسخه هاى خطى وقفى آيه اللّه مرعشى به كتابخانه آستانه حضرت عبدالعظيم عليه السلام رونق بخشيد.
فهرست تفصيلى نسخه هاى خطى آستانه حضرت عبدالعظيم عليه السلام را نگارنده سطور در دو جلد تنظيم كرده و به زودى ضمن منشورات كنگره حضرت عبدالعظيم عليه السلام به چاپ مى رسد. در آن فهرست، كتاب هاى وقفى آيه اللّه مرعشى مشخص شده است و جا دارد فهرستى از كتاب هاى وقفى ايشان به كتابخانه هاى مختلف تهيه شود.
1.گنجينه شهاب، دفتر دوم، ص ۴۲۷.