شخصيت علمي و معنوي حضرت عبدالعظيم حسني (ع) - صفحه 305

اين ريشه خانوادگى، غير از اينكه زمينه رشد و تكامل انسانى او محسوب مى گردد، خود نيز اصالت و سيادتى است كه داراى ارج و ارزش خاصى مى باشد.

2. خلوص و صداقت:

خلوص و صداقت از ويژگى هاى مهمى هستند كه مى توانند كليه اعمال و رفتار هر كس را رنگ و بو و خاصيت مثبتى ببخشند، و حضرت عبدالعظيم عليه السلام با وجود اينكه داراى قدرت علمى و نفوذ زيادى بوده، و در آن زمان بسيارى از سادات فرزند امام حسن در برابر حكام جور قيام كردند، عده اى هم در جنگ كشته شدند، تعداد زيادى هم به زندان افتادند، او حاضر نشد حريم اطاعت امامان معصوم عصر خود را ناديده بگيرد و قيام و حركت خودسرانه اى انجام دهد، كه موجب ناخرسندى امامان را فراهم آورد و به همين دليل مشى و شيوه صحيح زندگى او، مورد تأييد و تثبيت آنان و از جمله امام هادى عليه السلام ، در موضوع عرضه دين و قبول آن از سوى آن بزرگوار، واقع شده است.
بنابراين كسى كه عقيده و گفتار و عمل او مورد تأييد امام معصوم باشد، به مقام بلندى از قلّه رفيع ايمان و ديندارى دست يافته است.

3. روايت، احاديث و اخبار

اضافه بر اينكه عمر پر بركت آن حضرت آنقدر پربار بود كه توانست زمان چهار امام معصوم عليهم السلام را درك كند و اين خود فضيلتى است، وى اخبار زيادى از امام هشتم روايت كرده، و نيز از صحابه و ياران امام جواد عليه السلام و امام هادى عليه السلام بوده، و از اين دو بزرگوار اخبار و احاديث فراوانى روايت نموده و با پخش و نشر فرهنگ ناب شيعه، توانسته رسالت ارشاد و تبليغ اسلامى خود را به نحو شايسته اى انجام دهد.
بارى بيان حديث، و انتقال اخبار و احاديث اهل بيت عليهم السلام براى روشنگرى و هدايت معنوى جامعه، از طرفى يك رسالت اسلامى هر فرد مسلمانى است، و از طرف ديگر معيار قدرت و عظمت و امتياز كسى كه بتواند چنين مسئوليتى را ادا نمايد، مى باشد.

صفحه از 310