امام صادق عليه السلام فرموده است: اعرفوا منازل شيعتنا عندنا على حسب روايتهم و فهمهم عنّا؛ موقعيت و مقام شيعيان ما را از نظر ما، به اندازه اى كه از ما حديث نقل مى كنند و معارف ما را درك مى نمايند بشناسيد، و آن را ملاك شخصيت و عظمت آنان قرار دهيد.
بنابراين، با توجه به اينكه عبدالعظيم حسنى عليه السلام براى كسب حديث و درك حديث و انتقال حديث و پيام امامان معصوم عليهم السلام تلاش كرده، از اين راه نيز به مقام والا و بلندى دست يافته است.
4. پناهگاه محرومان
در عين حالى كه حضرت عبدالعظيم عليه السلام خود از سوى حاكمان ظلم و جور، يك عنصر انقلابى و يك فرارى بود و در شهر رى به صورت متوارى و مخفيانه، سكونت اختيار كرده و زندگى مى كرد، وقتى كه شيعيان از وضع او باخبر شدند، رفت وآمد با آن حضرت را شروع كردند و با او آشنا شدند. و آن بزرگوار بدين وسيله توانست ملجأ و مرجع هدايت و احياناً كمك هاى مادى مناسبى براى شيعيان بى سرپرست و تحت فشار حكام جور و ظلم محسوب گردد و چنين خدمات ارزشمندى را انجام داده است.
5. وكالت و نمايندگى امام هادى عليه السلام :
عنوان وكالت و نمايندگى حضرت امام هادى عليه السلام منصب ممتاز و والايى بود كه اختصاص به حضرت عبدالعظيم پيدا كرد، و به اين وسيله ايشان توانسته است رهبرى فكرى جامعه شيعه را در آن منطقه انجام دهد و خدمات و حمايت هاى فراوانى هم از محرومان و نيازمندان سادات به عمل آورده باشد.
6. مبارزه با ظلم و ستم:
اگرچه حضرت عبدالعظيم، مانند بسيارى از سادات حسنى عليه السلام در مقابل حكّام بنى اميّه و بنى عباس، قيام مسلحانه و درگيرى خشونت آميزى نداشت، اما در مقابل