در ايوان بهايي - صفحه 149

همايش‌هايي درباره اين دانشمند بزرگ جهان اسلام، برگزار کند. بر اين اساس، رئيس هيئت امناي اين «انجمن فنّاوري شيخ بهايي»، آية الله درّي نجف‌آبادي، طي نامه‌اي از توليت آستان مقدّس عبد العظيم(، درخواستِ همکاري نمود و ايشان هم معاونت پژوهشي دانشکده علوم حديث را مأمور برگزاري همايشي در اين راستا کرد. ۱
ستاد همايش، تشکيل شد و جلسه اوّل آن، برگزار گرديد. در اين جلسه، تصويب شد که مخاطبان اصلي همايش، دانشجويان باشند و بر همين اساس، نويسندگان اصلي آن نيز، دانشگاهيان. همچنين، تعيين شد که نوع همايش، پژوهشي باشد. در تقسيم مسئوليت‌ها، حجة الاسلام و المسلمين سيد محمد کاظم طباطبايي، مسئوليت علمي همايش را بر عهده گرفت، و بدين گونه، سير اجرايي کار، آغاز گشت. فراخوان مقالات، با محورهاي: شخصيت شيخ بهايي، کتاب‌شناسي شيخ بهايي و پژوهش درباره عصر شيخ بهايي و جايگاه وي، در آبان ماه، اعلانِ عمومي شد و پانزده مقاله در موضوعات ياد شده، به دبيرخانه همايش رسيد که زحمت بررسي آنها به عهده دبير علمي همايش واگذار گرديد. قرار شد تا مقالات منتخب، در ويژه‌نامه دو فصلنامه علمي ـ تخصّصي حديث انديشه، منتشر شود و برخي از آنها نيز در نشست اصلي همايش، قرائت گردد.
در نهايت، همايش دانشجويي شيخ بهايي، در دوازدهم اردي‌بهشت ماه 1387 ش مصادف با روز معلّم و سالگشت شهادت آيت الله شهيد مطهّري در تالار علاّمه مجلسي مؤسّسه علمي ـ فرهنگي دارالحديث (قم)، و با حضور پررونق اساتيد، محقّقان، طلّاب، دانشجويان و ميهمانان برگزار شد تا حرکتي به سمت برگزاري همايش «بررسي ابعاد فقهي، ادبي و عرفاني شيخ بهايي» در همين سال از سوي «انجمن فنّاوران شيخ بهايي» و در نهايت، برگزاري «همايش بين المللي شيخ بهايي» در سال 1388 شمسي از سوي همين انجمن و با همکاري نهادهاي ديگر ـ از جمله آستان مقدّس حضرت عبدالعظيم( ـ باشد.
شعارْ شعرِ اين همايش دانشجويي، اين شعر عرفاني از شيخ بهايي بود که:


تا کـي به تمنّـاي وصـال تو يـگانه
اشکم شود از هر مژه چون سيل روانه

خواهـد به سرآيد غم هجران تو يا نه
اي تيـر غمـت را دل عشّـاق نشـانه

1.. نامه آيت الله درّي به آيت الله ري شهري به شماره ۶۰۶۲ / ۸۷ / ت دبيرخانه آستان حضرت عبدالعظيم(.

صفحه از 158