و بزرگ علامه مجلسي، مملوّ از شرکتکنندگان در اين مراسم بود، بهطوري که برگزارکنندگان را براي هدايت ميهمانان، به زحمت انداخته بود. در پايان برنامه نيز ضمن پذيرايي مختصر، هدايايي شامل نرم افزار ميزان الحکمه، نرم افزار حديث همراه، نرم افزار دانشنامه امير مؤمنان، و کيف، به رسم يادگار و براي تشکّر از شرکت کنندگان، به آنها داده شد.
اين همايش، توسّط راديو معارف و همچنين خبرگزاريهاي رسانيوز، ايکنا، مجلّه حوزه و هفتهنامه افق حوزه، ماهنامه محدّث و سايتهاي دار الحديث، دانشکده علوم حديث قم، دانشکده علوم حديث شهر ري، دانشکده مجازي علوم حديث و وبلاگ شيخ بهايي، پوشش خبري داده شد.
اين همايش با تلاشهاي دانشجويان دانشکده علوم حديث قم و دستاندرکاران مؤسّسه علمي ـ فرهنگي دار الحديث، با نظم شايستهاي برگزار شد که در خور سپاس و تقدير است.
در حاشيه اين مراسم، حجة الاسلإم و المسلمين سيد محمد کاظم طباطبايي، مسئول همايش، به محدّث گفت:
شيخ بهايي، عالمي جامع الأطراف بوده است و در مجموعه علوم اسلامي و غير اسلامي زمان خود، مهارت داشته؛ ولي تخصّص اصلي او در علوم اسلامي، بويژه حديث و فلسفه بوده است. وي در اين زمينهها، کتابهايي را تأليف کرده که در بيشتر موارد، کتاب مرجع به حساب ميآيند. براي مثال، در رسالهنويسي فارسي، وي جامع عبّاسي را تأليف کرده که اوّلين رساله عمليه به زبان فارسي است و در حال حاضر هم مورد توجّه است. او در تمامي زمينهها، پژوهش و نگارش داشته و موفّق نيز بوده است؛ امّا با توجّه به شخصيت اسطورهاي وي براي نسل امروز، کاملاً گمنام است (نشريه محدّث: ش 18 ص 28).
ايشان، همچنين در سرمقاله ويژهنامه حديث انديشه، سفرهاي فراوان شيخ بهايي را با توجّه به سختي سفر کردن در آن روزگار، نکتهاي قابل توجّه دانست و او را اديبي دوزبانه توصيف کرد. اين مدرّس دانشکده علوم حديث، ذوق و نوآوري بهايي در فيزيک، تقسيم آب زايندهرود و ... را موجب شهرت يافتن و اسطوره شدن او دانست و گفت: شيخ بهايي، با حضور خودشکنانه در دربار صفوي، موجب رونق يافتن سياستورزي ديني گرديد. عضو هيئت علمي دانشکده علوم حديث، چهره واقعي شيخ بهايي را عالمي جامع، مفسّري گرانقدر، فقيهي متبحّر، اصولياي ماهر، فيلسوفي برجسته، محدّث و رجالياي بزرگ و متکلّم توصيف کرد که زيبنده توصيف الهي «تبارک الله احسن الخالقين» است (دوفصلنامه حديث انديشه: ش 4 ص 3 ]سر مقاله[).