در ايوان بهايي - صفحه 155

بخش چهارم: وبلاگ

تنوّع ابزارهاي اطّلاع رساني و تأثير آن بر مخاطبان، ضرورت راه اندازي وبلاگي به نام شيخ بهايي را نمايان مي‌ساخت. بر اين اساس، دانشجويان دانشکده علوم حديث قم، با تلاش پيگير و حمايت معاونت پژوهشي در آغازين روزهاي کليد خوردن برگزاري«همايش بزرگداشت شيخ بهايي»، اين وبلاگ را راه اندازي کردند. که تاکنون بيش از يکهزار و پانصد مراجعه کننده داشته و هنوز هم به‌صورت روزانه، مورد مراجعه قرار مي‌گيرد.
در اين وبلاگ، مقالات منتخب همايش، به همراه متن کامل کتاب جامع عباسي و دست‌خطّي از شيخ بهايي، قرار داده شده است. در ابتداي اين دست‌خط مي‌خوانيم: «و أرجو من الله في العلم خاصّة أنّه لا يحاسبه به فإنّ امره لنبيه( بطلب الزّيادة من العلم عين أمره لاُمّته فانّ الله يقولً لقد کان لکم في رسول الله اُسوة حسنةً و أي اُسوة أعظم من هذا التأسّي لمن عقل عن الله تعالي ...».
بخش «نظر يا کاربران» نيز براي ارائه پيشنهادها و انتقادها، و برقراري ارتباط با مدير وبلاگ و مسئولين همايش است. براي نمونه دانشجويي از تهران، نوشته بود: «سلام! همايش مفيديه. البته ما دير مطّلع شديم. اي کاش در سطح دانشگاه‌هاي تهران، تبليغات از طريق پوستر و ... انجام مي‌داديد. يا حق!».دانشجوي ديگري نوشته بود: «زندگي شيخ بهايي و آثارش و شرايط دوران زندگي‌اش و يا بناهايي که طرّاحي کرده و ساخته، از مواردي است که اگر بيشتر به آن بپردازيد، ممنون مي‌شويم». و اين اظهار نظرها و نظاير آنها، فقط سخني با مدير وبلاگ نيست؛ بلکه مسئوليتي را بر دوش دست‌اندرکاران برگزاري همايش مي‌اندازد که با پرداختن بيشتر به اين وبلاگ و حمايت بيش از پيش از آن، پاسخگوي اشتياق کاربرانِ مشتاق به آشنايي با شيخ بهايي، لا اقل در عرصه قرآني و حديثي، باشند.
خبري اميدوار کننده نيز در لينکي از اين وبلاگ به چشم مي‌خورد که در آن آمده: «مجموعه آثار شيخ بهايي (در سي جلد) و مجموعه مقالاتي که درباره او نوشته شده (در دو جلد)، تدوين، چاپ و منتشر مي‌شود. مرکز احياي آثار اسلامي، اخيراً کار شناسايي، جمع‌آوري، تصحيح مجموعه آثار شيخ بهايي را با همکاري جمعي از محقّقان و متخصّصان حوزوي آغاز کرده است. اين آثار، توسّط پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم، منتشر مي‌شود. علي اوسط ناطقي، مدير مرکز احياي آثار اسلامي گفت: از آن جا که سال 1430 ق، مصادف با چهارصدمين سال درگذشت شيخ بهايي است و اين عالم بزرگ، از شخصيت‌هاي بسيار مطرح جهان اسلام و تشيع شناخته مي‌شود. اين مرکز، در همين راستا، طرح تکريم شخصيت بزرگ ديني و شيعي، مرحوم شيخ بهاء الدّين عاملي، معروف به شيخ بهايي را تدوين و به تصويب رسانده و هم اکنون، در مرحله آغازين کار است. مدير مرکز احياي آثار، از انتشار اين مجموعه به زبان‌هاي فارسي، عربي و اردو خبر داد و بيشترين توزيع آن را را در کشورهاي خاورميانه و عربي (همچون لبنان، سوريه، مصر، عراق و مراکش) اعلام کرد و احتمال داد

صفحه از 158