در ايوان بهايي - صفحه 156

که برخي از اين آثار، به فراخور نياز کشورهاي غربي و اروپايي، به زبان‌هاي انگليسي، آلماني و فرانسه، ترجمه و در آن کشورها، توزيع شوند». ۱
وبلاگ شيخ بهايي نيز مي‌تواند با اين مرکز، همکاري و بخشي از امور اطّلاع رساني آن را برعهده گيرد. همچنين قرار دادن ساير کارهاي پژوهشي با محوريت شيخ بهايي در وبلاگ، پسنديده است.

بخش پنجم: ويژه‌ها

اوّل: سخنراني معاون محترم پژوهشي دانشکده

اين سخنراني را از آن‌رو «ويژه» مي‌ناميم که از قالبي علمي ـ ادبي برخوردار بود. حجة الاسلإم والمسلمين مسعودي، ضمن ارائه گزارشي از برخي آثار شيخ بهايي و تلاش‌هاي علمي و اجتماعي او داد، از ادبياتي زيبا بهره گرفت. به قسمت‌هايي از اين سخنراني، توجّه کنيد:
او با نوآوري‌هاي خويش، به رفيع‌ترين قلّه‌هاي شکوفايي رسيده بود. او رهرو موفّق راهِ طلب بود و در انتها، به مقصود نهايي خويش که صاحبِ خانه باشد، و نه کعبه و خانه، رسيد. بي شک، بهاي بهايي، در جامعيت اوست. شيخ بهايي، در کنار همه اينها، به تمام معنا يک عارف است، البته نه عارفي که به بهانه پرستش خدا، پرستاري خلق را کنار بگذارد. شيخ بهايي، مسئوليت‌هاي اجتماعي خويش را از ياد نمي‌بَرَد و در بازخواني الهام‌هاي مکرّر به دل خويش، راه خدمت به خلق و عبادت خدا را با هم مي‌جُست. عرفان شيخ بهايي، مانع از آن نشد که به دنياي سياست، پا گذارد. بهاي بهايي، در همين توازن ارزشي اوست. او هم معمارِ وجود خويش بود، هم معمار مدرسه‌ها و بناهاي ديگر. در عين حال که در کنارِ شاه مي‌نشست، به آب‌راه‌هاي کشاورزان اصفهان نيز نظر داشت ( نشريه محدّث: ش 18 ص 29).

دوم: نماهنگ

در ابتداي نماهنگ پخش شد، اين جمله به چشم مي‌خورد: «در آسمان علم و فقاهت، گاه ستارگاني طلوع کرده‌اند که غير از فروغ علم و فقاهت، داراي پرتو نبوغ و مواهب فطري ديگري هم بوده‌اند. يکي از اين نوابغ، شيخ بهايي است».
گزارش تصويري از زندگاني شيخ بهايي، حاوي 22 تصوير مدوّن، حاصل کار دانشجوي رشته كلام و عقايد دانشكده علوم حديث آقاي حيدري فطرت بود. همچنين پخش آهنگين شعر «تمنّاي وصال» ـ که به صورت جمعي خوانده شده بود ـ به همراه نمايش اسلايدها نيز، جلوه‌اي ديگر به اين برنامه بخشيده بود.

1.. (نشاني وبلاگ مرکز احياء آثار اسلامي: www.asar.parsiblog.com )

صفحه از 158